Γουρουνόπουλο γεμιστό
Ένα γουρουνόπουλο 7-8 κιλά, ένα φλυτζάνι τσαγιού βούτυρο, 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα, ενάμισι κιλό ρύζι, διακόσια πενήντα gr κορινθιακή σταφίδα, διακόσια gr φυστίκια Αιγίνης, αλάτι, πιπέρι, τρία λίτρα ζωμό κότας.
Καθαρίζετε και πλένετε το γουρουνόπουλο. Το στεγνώνετε. Κόβετε κομματάκια το συκώτι του. Σωτάρετε με το βούτυρο το κρεμμύδι ώσπου να μαραθεί. Προσθέτετε το συκώτι και το σωτάρετε επί πέντε λεπτά. Ρίχνετε το ρύζι, τη σταφίδα αφού την μουσκέψετε σε χλιαρό νερό, τα φυστίκια, αλάτι, πιπέρι και τον ζωμό. Όταν αρχίσει η γέμιση να βράσει την κατεβάζετε και γεμίζετε το γουρουνόπουλο αφού το έχετε από μέσα αλατοπιπερώσει. Το ράβετε, το αλείφετε με λάδι και το ψήνετε σε χαμηλό φούρνο επί 3 ώρες. Κατά διαστήματα το αλείφετε με λάδι
Γουρουνόπουλο ψητό
Πλένετε ένα γουρουνόπουλο 4-5 κιλά. Τα χαράζετε στη ράχη απ’ τον λαιμό ως την ουρά, το πασπαλίζετε εξωτερικά και εσωτερικά με αλάτι, πιπέρι και το βάζετε σε ταψί με την ράχη προς τα κάτω. Το αλείφετε με βούτυρο και λιωμένο σκόρδο και ρίγανη. Το ψήνετε σε μέτριο φούρνο επί δύο ώρες. Το γυρίζετε, το τρυπάτε με πηρούνι και το ψήνετε ακόμα περίπου δύο ώρες ωσότου μαλακώσει και ροδίσει η πέτσα του.
Τριάντα δύο επιζώντες υπάρχουν μετά το αεροπορικό δυστύχημα στο Καζακστάν, σύμφωνα με τις καζάκικες αρχές και συγκεκριμένα…
Την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2024, στις 12:00 το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε μουσική πατινάδα με παραδοσιακά κάλαντα…
Αγαπητοί αναγνώστες, Ευχαριστούμε που είστε δίπλα μας και μας εμπνέετε να συνεχίσουμε τον δικό μας…
Η ψυχρή αέρια μάζα που έφτασε στην Κρήτη, σε συνδυασμό με διαταραχή στην ανώτερη ατμόσφαιρα,…
Επιβατικό αεροσκάφος με 110 ανθρώπους συνετρίβη, την Τετάρτη (25/12), κοντά στην πόλη Ακτάου του Καζακστάν και στον…
Έπεσε περαιτέρω στο 61% το ποσοστό ιδιοκατοίκησης στη χώρα μας, σύμφωνα με έρευνα της Metron Analysis. Θυμίζουμε ότι…
This website uses cookies.