Αλμυρό κέικ
Διακόσια gr στήθος κοτόπουλο, εκατόν πενήντα gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις, τρία αυγά, ένα φακελάκι μαγιά, ογδόντα gr λάδι, πενήντα ml γάλα, πενήντα ml λευκό κρασί, ογδόντα gr γραβιέρα τριμμένη, εκατό gr αρακά κατεψυγμένο, πενήντα gr αποξηραμένα σύκα, μία κοφτή κουταλιά ελ χαμούτ (μαροκινό μείγμα μπαχαρικών), αλάτι, πιπέρι.
Προθερμαίνομε τον φούρνο στους εκατόν ογδόντα βαθ. Κόβομε το κοτόπουλο και τα σύκα σε μικρά κομμάτια. Χτυπάμε τα αυγά σε ομελέτα. Ανακατεύουμε το αλεύρι με την μαγιά και το ελ χαμούτ. Προσθέτομε τα αυγά, το λάδι, το γάλα, το κρασί και το τυρί, τον αρακά, το κοτόπουλο και τα σύκα. Αλατοπιπερώνομε. Λαδώνομε τη φόρμα, την πασπαλίζομε με αλεύρι τινάζοντάς την να φύγει το περίσσευμα. Ρίχνομε στη φόρμα το μείγμα και ψήνομε 45 λεπτά περίπου. Τρώγεται χλιαρό αλλά καλύτερο είναι κρύο την επόμενη μέρα.
Του Καθηγητή Jeffrey Levett (Τζέφρεϋ Λέβετ)[*]. Στο πλαίσιο μιας διεθνούς συζήτησης, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να…
Γράφει ο Ιωάννης Ντουντουλάκης* Τα Χριστούγεννα συναντάμε παντού στολίδια. Μακάρι, αν αντί να ανάβουμε τεχνητά…
Η ελληνική αλυσίδα σούπερ μάρκετ SYN.KA, μέσα στο πνεύμα των γιορτών, ξαναφέρνει κοντά μας τον…
Στις 12 τα μεσάνυχτα της Δευτέρας θα αναχωρήσει τελικά το πλοίο “Ελευθέριος Βενιζέλος” από το…
Τους τρόπους με τους οποίους η Ελλάδα «καρτελοποιήθηκε» και έχει μετατραπεί σε «Κολομβία της Ευρώπης»,…
Με αφορμή την είδηση ότι τα πρωτεία των θανατηφόρων τροχαίων στην Ελλάδα έχει η Κρήτη…
This website uses cookies.