Μήλο φυρίκι με στέβια
Το γλυκό του κουταλιού μήλο φυρίκι το έφτιαξα με στέβια. Γίνεται ωραίο αλλά διαφέρει κάπως απ’ το μήλο φυρίκι με την κανονική ζάχαρη. Είναι πιο ελαφρύ, το άλλο είναι πιο γλυκό πιο ζουμερό και χυμώδες. Αλλά και με τη στέβια είναι ωραίο. Γλυκό και δροσιστικό και ελαφρύ! Θα γίνεται με τη στέβια και το αχλάδι, και το σταφύλι. Δεν νομίζω να γίνεται το νεράτζι, το περγαμόντο, η φράπα, το πορτοκάλι.
Λοιπόν η αναλογία είναι περίπου 30 φυρικια, 3 μεγάλες φλυτζάνες νερό και 150 γρ. στέβια.
Θα βάλετε το νερό με την στέβια να βράσουν επί πέντε λεπτά και θα έχετε καθαρίσει και ξεφλουδίσει τα μήλα με το ειδικό εργαλείο. Θα τα ρίξετε στο σιρόπι και θα βράσετε μέχρι να χυλώσει το μήλο και να δέσει το σιρόπι (δεν δένει πολύ). Το συντηρείτε στο ψυγείο. Η στέβια έχει μηδέν θερμίδες, ενισχύει το ανοσοποιητικό, και διάφορες άλλες ιδιότητες ευεργετικές για τον οργανισμό.
Μαστιχάκια
800 γρ. φύλλο κρούστας, 500 γρ. μαστίχα γλυκό, λίγη μαστίχα Χίου κοπανισμένη, 3-4 ασπράδια αυγού, 640 γρ αμύγδαλα, 5-6 πικραμύγδαλα, λίγο ξύσμα λεμονιού, 2-3 σταγόνες εσάνς πικραμύγδαλο. Ζεματάμε και ξεφλουδίζομε τα αμύγδαλα. Τα αλέθομε στο μπλέντερ. Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα. Προσθέτομε στα αμύγδαλα τη μαστίχα, τα ασπράδια και όλα τα υλικά. Κόβομε το φύλλο λωρίδες, βουτυρώνομε, βάζομε γέμιση και τυλίγομε τριγωνάκια. Τα βάζομε σε ταψί βουτυρωμένο. Τα βουτυρώνομε από πάνω. Ψήνομε ελαφρά στους 180 βαθμούς. Μετά ραντίζομε με ανθόνερο, τα περνάμε σε άχνη.
Φοντάν με κάστανο
1 κιλό κάστανα βρασμένα και ξεφλουδισμένα, 450 γρ μαργαρίνη ή βούτυρο, ενάμιση φλυτζάνι τσαγιού άχνη ζάχαρη, 75 γρ κουβερτούρα ή κακάο, 2 κρόκοι αυγών. Χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη και μετά με τους κρόκους. Κάνομε πουρέ τα κάστανα. Ενώνομε και προσθέτομε το κακάο ή λιωμένη την κουβερτούρα σε μπαιν μαρί. Ζυμώνομε και φτιάχνομε μπαλάκια που τυλίγομε σε αμύγδαλο καβουρδισμένο ή σε καρύδα ή σε τρούφα σοκολάτα. Τοποθετούμε σε φοντάν
Σάμαλι
Δυόμιση φλυτζάνια σιμιγδάλι χοντρό, ενάμιση φλυτζάνι ζάχαρη, ενάμιση φλυτζάνι γιαούρτι αγελαδινό, ένα κουταλάκι σόδα, ένα κουταλάκι μπέικι, μισό κουταλάκι μαζτίχα Χίου κοπανισμένη.
Σιρόπι: Δυόμιση φλυτζάνια ζάχαρη, ένα και ένα τέταρτο φλυτζάνι νερό, ένα κουταλάκι λεμόνι, ένα τέταρτο κουταλιού μαστίχα Χίου κοπανισμένη.
Σε ένα μπωλ ανακατεύομε με ένα κουτάλι το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τη μαστίχα και το μπέικι. Την σόδα την ανακατεύομε μαζί με το γιαούρτι και μετά την προσθέτομε στα υπόλοιπα υλικά του μπωλ. Πρέπει να αναμειχθούν καλά. Βάζομε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψή 30άρι. Το αφήνομε τρεις ώρες. Μετά το ψήνομε στους 180 βαθμούς για 45 περίπου λεπτά. Αφού ψηθεί το σιροπιάζομε, ζεστό, κρύο
Σε μία ιστορική ημέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Σωκράτης Φάμελλος, νέος πρόεδρος του κόμματος, προχώρησε…
Η συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Χανίων χαρακτηρίστηκε από μεγάλη προσέλευση, με…
Ο Παύλος Πολάκης, μετά την ολοκλήρωση των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ, όπου κατέλαβε τη δεύτερη…
Μπορεί ο πρωθυπουργός να υπόσχεται φοροελαφρύνσεις για τη μεσαία τάξη, εν τω μεταξύ όμως η…
Στις 28 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τους κατοίκους των Κεραμειών, με στόχο την ενημέρωση…
Ο Σωκράτης Φάμελλος είναι ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, καθώς κατάφερε να επικρατήσει από την…
This website uses cookies.