Χαλβάς Σμυρναίικος
Ένα λάδι, δύο σιμιγδάλι, τρία ζάχαρη, τέσσερα νερό. Βάζουμε στο ένα μάτι της κουζίνας το νερό, τη ζάχαρη, γαρύφαλλα, κανέλλα, μασούρι και φλούδα λεμονιού.Στο άλλο μάτι βάζουμε το λάδι με το σιμιγδάλι χοντρό και αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινο κουτάλι. Όταν τα αμύγδαλα έχουν καβουρντιστεί το σιμιγδάλι είναι έτοιμο και χωρίς να αποσύρουμε από τη φωτιά, με ένα σουρωτό από πάνω ρίχνουμε το σιρόπι που βράζει εν τω μεταξύ στο άλλο μάτι. Στην αρχή είναι σαν σούπα το μίγμα. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει και όταν τραβιέται σε μια μπάλα και έχει γυρίσει είναι έτοιμος ο χαλβάς. Τραβάμε από τη φωτιά και ρίχνουμε κανέλλα σκόνη και βάζουμε στο ψυγείο. Στη Σμύρνη τον σέρβιραν ζεστό.
Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με τίτλο «Ενσωμάτωση…
Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Πλατανιά, σε συνεργασία με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Διαβάζω για τους…
«Ως διαχρονικός αντίπαλος της Αριστεράς θέλω να την δω να πηγαίνει ακόμα πιο κάτω. Πιστεύω…
Λίγες ώρες πριν ανοίξει η κρίσιμη κάλπη της Κυριακής για τις εκλογές προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ, υποψήφιοι…
Αιχμές για το κράτος δικαίου αφήνει ο Γαρβιήλ Σακελλαρίδης, σχολιάζοντας την απόφαση της δικαιοσύνης να κρίνει προφυλακιστέο…
Έτοιμος για τις επόμενες συγκρούσεις με την κυβέρνηση δηλώνει ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος σχεδιάζει…
This website uses cookies.