Χαλβάς Σμυρναίικος
Ένα λάδι, δύο σιμιγδάλι, τρία ζάχαρη, τέσσερα νερό. Βάζουμε στο ένα μάτι της κουζίνας το νερό, τη ζάχαρη, γαρύφαλλα, κανέλλα, μασούρι και φλούδα λεμονιού.Στο άλλο μάτι βάζουμε το λάδι με το σιμιγδάλι χοντρό και αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινο κουτάλι. Όταν τα αμύγδαλα έχουν καβουρντιστεί το σιμιγδάλι είναι έτοιμο και χωρίς να αποσύρουμε από τη φωτιά, με ένα σουρωτό από πάνω ρίχνουμε το σιρόπι που βράζει εν τω μεταξύ στο άλλο μάτι. Στην αρχή είναι σαν σούπα το μίγμα. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει και όταν τραβιέται σε μια μπάλα και έχει γυρίσει είναι έτοιμος ο χαλβάς. Τραβάμε από τη φωτιά και ρίχνουμε κανέλλα σκόνη και βάζουμε στο ψυγείο. Στη Σμύρνη τον σέρβιραν ζεστό.
Όμορφες στιγμές μοιράστηκαν μικροί και μεγάλοι στην καθιερωμένη πια χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά της…
Η Πρωτοβουλία Αντίστασης καταγγέλλει, μέσω ανακοίνωσής της, τις "εκδικητικές απολύσεις εργαζομένων και εκλεγμένων μελών του…
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ρεθύμνης, με ανακοίνωσή της, συγχαίρει το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της…
«Καμπάνες» άνω του 1 εκατ. ευρώ επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Η υπόθεση αφορά αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές νόθευσης διαγωνισμών.…
Ανακοίνωση εξέδωσαν τα μέλη της τέως βασιλικής οικογένειας για την ανάκτηση της ιθαγένειας και την υιοθέτηση του επωνύμου “Ντε Γκρες”, στην οποία…
Αυξημένα είναι τα κρούσματα της mpox (Ευλογιάς των Πιθήκων) διεθνώς. Για το διάστημα μεταξύ Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου τα επιβεβαιωμένα…
This website uses cookies.