Ρεβανί
Ένα φλυτζάνι σιμιγδάλι ψιλό, δύο φλυτζάνια αλεύρι, μία φλυτζάνα γάλα, 250 γρ. βούτυρο μισή φλυτζάνα αμύγδαλα, έξι αυγά, ξύσμα πορτοκαλιού, δύο κουταλάκια μπέικι, μιάμιση φλυτζάνα ζάχαρη, 4 βανίλιες, μαστίχα Χίου κοπανισμένη.
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι ν’ ασπρίσει το μείγμα. Χτυπάμε τα ασπράδια και τα ρίχνομε σιγά-σιγά στο μείγμα ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτομε λίγο-λίγο το γάλα, το ξύσμα πορτοκαλιού, τις βανίλιες, τη μαστίχα, το αλεύρι, το μπέικι κουταλιά-κουταλιά και τελευταίο το σιμιγδάλι. Ανακατεύομε. Βουτυρώνομε ταψί, ρίχνομε το μείγμα και από πάνω αμύγδαλα. Βάζομε στον φούρνο, μέτρια φωτιά, σαρανταπεντε (45) λεπτά περίπου.
Σιρόπι: Δεκαπέντε λεπτά πριν ψηθεί το ρεβανί ετοιμάζομε το σιρόπι. Μόλις δέσει προσθέτομε χυμό λεμονιού και καταβάζομε από τη φωτιά. Το σιροπιάζομε όσο είναι το γλυκό χλιαρό.

Τρίγωνα Θεσσαλονίκης
Πεντάκοσια γρ. φύλλο μπακλαβά, 170 γρ. βούτυρο λιωμένο. Κρέμα: Ένα λίτρο γάλα, δώδεκα κουταλιές κορνφλαο, μισό ποτήρι ζάχαρη, τέσσερεις κρόκου αυγών, 1 βανίλια, δύο κουταλιές βούτυρο.
Σιρόπι: Τρία ποτήρια ζάχαρη, δυόμιση ποτήρια νερό, ένα λεμόνι χυμό.
Κόβομε κατά μήκος το φύλλο σε λωρίδες πλάτους 10 εκατοστών περίπου. Βουτυρώνομε τις λωρίδες και τις διπλώνομε τριγωνικά. Τις στρώνομε σε βουτυρωμένο ταψί, τις αλείφουμε με βούτυρο και τις ψήνομε σε μέτρια φωτιά να ροδίσουν.
Κρέμα: Βράζομε το γάλα με τη ζάχαρη και τη βανίλια. Προσθέτομε το κορν φλάο ανακατεύοντας με το σύρμα των αυγών και βράζομε μέχρι να πήξει η κρέμα. Κατεβάζομε από τη φωτιά και προσθέτομε τους κρόκους των αυγών χτυπημένους καλά με το βούτυρο.
Σιρόπι: Σε κατσαρόλα βράζομε το νερό με τη ζάχαρη και τον χυμό του λεμονιού επί πέντε λεπτά. Βουτάμε ένα-ένα τα ψημένα τρίγωνα στο σιρόπι και τα αφήνομε μέσα στο σιρόπι να τραβήξουν καλά. Τα τραβάμε με τρυπητή κουτάλα. Ανοίγομε τη μία τους πλευρά με μυτερό μαχαίρι και τα γεμίζομε με κρέμα. Πασπαλίζομε με καβουρντισμένα αμύγδαλα.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Οι πρώτες δηλώσεις του Σωκράτη Φάμελλου: “Ο ΣΥΡΙΖΑ ξαναξεκινάει. Θα χτίσουμε το σπίτι μας από την αρχή”

Σε μία ιστορική ημέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Σωκράτης Φάμελλος, νέος πρόεδρος του κόμματος, προχώρησε…

4 hours ago

Συντριπτική νίκη Πολάκη σε όλες τις κάλπες στα Χανιά – 100% στα Σφακιά – Αναλυτικά τα αποτελέσματα με ποσοστά

Η συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Χανίων χαρακτηρίστηκε από μεγάλη προσέλευση, με…

4 hours ago

Η πρώτη δήλωση Πολάκη: “Σήμερα είναι μια μέρα χαράς για τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί το σχέδιο ρευστοποίησης από την ολιγαρχία απέτυχε”

Ο Παύλος Πολάκης, μετά την ολοκλήρωση των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ, όπου κατέλαβε τη δεύτερη…

4 hours ago

ΟΟΣΑ: Ξεζουμίζει τα νοικοκυριά η έμμεση φορολόγηση – Πρωταθλητές στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης

Μπορεί ο πρωθυπουργός να υπόσχεται φοροελαφρύνσεις για τη μεσαία τάξη, εν τω μεταξύ όμως η…

4 hours ago

Οι Αποκορωνιώτες ενώνουν τον αγώνα τους με τους κατοίκους των Κεραμειών ενάντια στους πυλώνες

Στις 28 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τους κατοίκους των Κεραμειών, με στόχο την ενημέρωση…

5 hours ago

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Νέος πρόεδρος ο Σωκράτης Φάμελλος

Ο Σωκράτης Φάμελλος είναι ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, καθώς κατάφερε να επικρατήσει από την…

5 hours ago

This website uses cookies.