Κέικ καρύδας με σιρόπι
Ενάμιση ποτήρι αλεύρι, ενάμιση ποτήρι καρύδα ινδική, ένα ποτήρι ζάχαρη, δύο κουταλιές μπέικι, έξι αυγά, ένα βιτάμ, ένα ποτηράκι γάλα εβαπορέ αδιάλυτο.
Σιρόπι: Δύο ποτήρια νερό, ενάμιση ποτήρι ζάχαρη, λίγο χυμό λεμονιού, ανθόνερο.
Χτυπάμε στο μίξερ το βιτάμ με τη ζάχαρη να ασπρίσουν. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, το γάλα, την καρύδα και σταδιακά από λίγο-λίγο το αλεύρι και το μπέικι. Συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε σε στρογγυλή βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει καλά για περίπου 45 λεπτά.
Σιρόπι: Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το χυμό το λεμόνι και τη βανίλια ή το ανθόνερο, προς το τέλος όμως. Βράζουμε μέχρι να δέσει για σιρόπιασμα. Το αφήνουμε να κρυώσει και σιροπιάζουμε το ζεστό κέικ και το αφήνουμε να το απορροφήσει τελείως.

Ρολό κακάο
Ένα ποτήρι αλεύρι, πέντε κουταλιές κακάο, πέντε αυγά, ένα ποτήρι ζάχαρη, ένα τρίτο από ένα ποτηράκι κρασιού κονιάκ, ενάμιση κουταλάκι μπέικι πάουντερ, τρεις βανίλιες
Για τη γέμιση: Ένα κουτί έτοιμη σαντιγύ ή μαρμελάδα της αρεσκειάς μας, μισό φλυτζάνι ζάχαρη άχνη.
Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το κονιάκ, στο οποίο έχουμε διαλύσει το μπέικι, τις βανίλιες και τα ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγκα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί (με κουτάλι και όχι στο μίξερ) μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη μάζα. Στρώνομε μια λαδόκολλα σε τετράγωνο ταψί, απλώνομε το μείγμα και το ψήνομε στους 180 βαθμούς για 5-10 λεπτά περίπου. Όταν ξεκολά το γλυκό εύκολα από τη λαδόκολλα είναι έτοιμο. Το αναποδογυρίζομε σε άλλη λαδόκολλα στην οποία έχομε σκορπίσει ζάχαρη άχνη. Μόλις κρυώσει λίγο, απλώνουμε τη σαντιγύ τυλίγομε σε ρολό και βάζομε στο ψυγείο να παγώσει. Το κόβομε σε φέτες.

"google ad"

AddThis Website Tools
Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Παύλος Πολάκης: Ζητά απαντήσεις από τον Υπουργό Παιδείας για το Κολυμβητήριο Χανίων – «Γιατί καθυστερεί η ανακατασκευή;»

Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κατέθεσε ο Βουλευτής Χανίων και Τομεάρχης Διαφάνειας…

36 minutes ago

H οικογένεια Καρατζή που έχασε τον γιο της στο τροχαίο με την Πόρσε ευχαριστεί για τη στήριξη και θέτει ερωτήματα – “Ανεβαίνουμε τον Γολγοθά μας, με εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη”

Η οικογένεια του αδικοχαμένου Παναγιώτη Καρατζή εξέδωσε ανακοίνωση, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη της προς όλους όσοι…

39 minutes ago

Χανιά: Με απούσα την οικογένειά της η εκδίκαση της υπόθεσης δολοφονίας της Έφης Τσιχλάκη

Σήμερα, Πέμπτη, εκδικάζεται εκ νέου από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης η υπόθεση της δολοφονίας…

57 minutes ago

Χανιά: Πυρκαγιά στο Καλαμίτσι Αποκόρωνα – Σε ετοιμότητα οι κάτοικοι με μήνυμα του 112

Σε εξέλιξη είναι οι προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς που ξέσπασε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα,…

1 hour ago

Σοκ! Στη δεύτερη θέση η «Πλεύση Ελευθερίας»

Στη δεύτερη θέση τοποθετεί δημοσκόπηση την Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, με την Νέα Δημοκρατία να παραμένει…

1 hour ago

Η μεσαία τάξη στην Κρήτη δολοφονείται και η κυβέρνηση νίπτει τας χείρας της στην κολυμβήθρα της “ελεύθερης αγοράς”

Περίπου στο ντούκου πέρασε η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 10 Μαρτίου στα γραφεία της…

1 hour ago