Γιουβαρλάκια αυγολέμονο
Μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο, ένα κρεμμύδι τριμμένο, μισό φλυτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο, ένα τέταρτο φλυτζάνι ρύζι γλασέ, λάδι, αλάτι, πιπέρι.
Αυγολέμονο: Δύο αυγά, μισό φλυτζανάκι χυμό λεμονιού.
Ζυμώνομε τον κιμά με το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το ρύζι, 2-3 κουταλιές λάδι, αλάτι, πιπέρι και πλάθομε μικρά μπαλάκια. Βάζουμε σε κατσαρόλα τέσσερα ποτήρια νερό, λίγο αλάτι και μισό φλυτζάνι λάδι να βράσουν. Μόλις κοχλάζει προσθέτομε ένα ένα τα μπαλάκια του κιμά και αφήνομε να βράσουν για περίπου 25-30 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Για το αυγολέμονο χτυπάμε αυγό με λίγο χυμό λεμόνι, παίρνομε ζουμί και το ρίχνομε, χτυπώντας λίγο-λίγο στο αυγό και μετά το γυρνάμε αφού έχομε αποσύρει από την φωτιά στα γιουβαρλάκια.
Συκωτάκια φρικασέ
Ένα κιλό συκώτι σε κομματάκια, μισό φλυτζάνι άνιθο ψιλοκομμένο, τρεις κουταλιές βούτυρο ή λάδι, μισό φλυτζάνι κρασί, 6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα, λίγο αλεύρι για το τηγάνισμα, αλάτι, πιπέρι.
Αυγολέμονο: ένα αυγό, ενάμιση λεμόνι τον χυμό.
Αλευρώνομε και τηγανίζομε ελαφρά τα κομμάτια του συκωτιού και τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας. Σε κατσαρόλα σωτάρουμε στο βούτυρο ή στο λάδι τα κρεμμυδάκια, τον άνιθο, το κρασί, το αλάτι και το πιπέρι. Βράζομε τα χορταρικά μέχρι να μαραθούν. Ρίχνομε στη συνέχεια τα συκωτάκια να πάρουν όλα μαζί μια βράση και τα αφήνομε να μαλακώσουν.
Για το αυγολέμονο: Χτυπάμε τα αυγά με τον χυμό του λεμονιού και περιχύνομε τα συκωτάκια ανακατεύοντας.
Σουτζουκάκια με πράσινες ελιές
Μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο, μισό κιλό κιμά χοιρινό, 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, μισό φλυτζάνι λάδι, 3 σκελίδες σκόρδο, μισό κιλό ξερό ψωμί μουλιασμένο και καλά στιμμένο ή τριμμένη φρυγανιά, δύο αυγά, μισό κουταλάκι κύμινο, αλάτι, πιπέρι, 250 γρ ελιές ξυδάτες.
Ζυμώνουμε τον κιμά με τα κρεμμύδια τριμμένα, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το λάδι, το ψωμί ή την φρυγανιά, το αυγό, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι. Πλάθουμε τα σουτζουκάκια δίνοντάς τους στενόμακρο σχήμα και τα αλευρώνομε. Τα τηγανίζομε σε καυτό λάδι
Για τη σάλτσα: Βάζομε τις ντομάτες, το λάδι, κρεμμύδι, σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και βράζομε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Ρίχνομε τα σουτζουκάκια στην σάλτσα να πάρουν 2-3 βράσεις, ρίχνομε χωρίς κουκούτσια τις ελιές και κατεβάζομε από την φωτιά.
Το βράδυ του Σαββάτου, 23 Νοεμβρίου, ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης…
Σε πλήρη ετοιμότητα δηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ενόψει της αυριανής διαδικασίας εκλογής προέδρου (Κυριακή 24 Νοεμβρίου). Σύμφωνα με ανακοίνωση…
Σε πολύ δύσκολη θέση είναι οι κυβερνήσεις των κρατών της ΕΕ που υποστηρίζουν σθεναρά το Ισραήλ, καθώς μετά…
Η 29η διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα, COP29, που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στην πρωτεύουσα…
Θερμοκρασίες ρεκόρ καταγράφηκαν το φετινό καλοκαίρι στις ελληνικές θάλασσες καθιστώντας το, το πιο ζεστό σε βάθος σαρακονταετίας…
Η βουλευτής Χανίων αποκαλύπτει, σε συνέντευξή της στα «Νέα» και στον Χρήστο Χωμενίδη, το παρασκήνιο…
This website uses cookies.