Κέικ μαύρης σοκολάτας
Τριακόσια γραμμάρια κουβερτούρα σπασμένη, διακόσια πενήντα γραμμάρια βιτάμ, πέντε αυγά, τέσσερις κουταλιές σούπας ζάχαρης, μισό φλιτζάνι κοπανισμένα αμύγδαλα, ένα φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
Σιρόπι: Ένα φλιτζάνι τσαγιού καφέ στιγμής ή espresso, ένα τρίτο φλιτζάνι ζάχαρη.
Βάζω τη σοκολάτα με το βούτυρο σε χαμηλά θερμοκρασία μέχρι να λιώσουν. Βάζω αυγά και ζάχαρη σ’ ένα μπολ και τα χτυπάω μέχρι να λιώσουν. Προσθέτω αμύγδαλα, αλεύρι και το μείγμα της σοκολάτας. Ψήνω στους 160 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου. Βράζω τον καφέ μαζί με την ζάχαρη για τέσσερα λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία. Περιχύνω το κέικ.

Τούρτα νεσκαφέ
Μια ερμόλ, ένα γάλα ζαχαρούχο, 300 γρ κουβερτούρα, διακόσια πενήντα γραμμάρια σαβαγιάρ, τέσσερα φλιτζάνια νερό, δύο νεροπότηρα ζάχαρη, δώδεκα κουταλάκια κακάο, έξι κουταλάκια νες καφέ, ένα ποτηράκι κονιάκ. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Χτυπάμε πολή καλά την ερμόλ και προσθέτουμε το γάλα και την κουβερτούρα κρύα. Κάνουμε σιρόπι με τα υπόλοιπα υλικά και βρέχουμε τα σαβαγιάρ πριν τα στρώσουμε. Εναλλάξ σαβαγιάρ μείγμα σοκολάτας.

Τούρτα σοκολάτα (2)
Χτυπάμε μαρέγκα, δύο ασπράδια με μία κοφτή κουταλιά ζάχαρη. Την βγάζουμε από το μίξερ και βάζουμε σε αυτό δύο κουτιά σαντιγί και τεσσεράμισι κουταλιές ζάχαρη. Αφού χτυπηθούν καλά ρίχνουμε μέσα την μαρέγκα στη σαντιγί. Αφού και αυτά χτυπηθούν καλά, ρίχνουμε χτυπώντας συνέχεια την λιωμένη κουβερτούρα. Το παντεσπάνι το βρέχουμε με γάλα και κονιάκ. Πριν στρώσουμε την κρέμα πάνω στην τούρτα στην επιφάνεια βάζουμε σιρόπι σοκολάτας που φτιάχνουμε με λιωμένη σοκολάτα που την αραιώνουμε με γάλα μέχρι να ρευστοποιηθεί. Από πάνω βάζουμε καραμελωμένα αμύγδαλα και ξυσμένη κουβερτούρα τετρακόσια γραμμάρια.

Υγρό κέικ σοκολάτας με ταχίνι
Υλικά: 300 γρ. ταχίνι, 300 γρ. ζάχαρη άχνη, 390 γρ. αλεύρι, 200 γρ. κουβερτούρα (κατά προτίμηση Valrhona) 300 γρ. μαύρο ρούμι, 1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο μπέικιν πάουντερ, 1 πρέζα αλάτι, ζάχαρη για το πασπάλισμα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ταχίνι μαζί με το ρούμι και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε την κουβερτούρα, αφού προηγουμένως την έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί. Στο τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε το μείγμα σε μια φόρμα λαδωμένη και ζαχαρωμένη. Πασπαλίζουμε και την επιφάνεια με ζάχαρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου για 30 λεπτά και άλλα 15 λεπτά στους 170 βαθμούς. Διατηρείται εκτός ψυγείου, μπορούμε να ζεσταίνουμε ελαφρώς το κάθε κομμάτι που πρόκειται να σερβίρουμε.

Γλάσο σοκολάτας (1)
Χτυπάμε καλά τρία ασπράδια και προσθέτουμε ογδόντα γραμμάρια ζάχαρη και εκατόν πενήντα γραμμάρια κουβερτούρα ξυσμένη. Δένουμε το γλάσο σε μπαιν – μαρί (Τα ασπράδια μαρέγκα με την ζάχαρη τα ρίχνουμε από λίγο-λίγο στο μπαιν μαρί με την σοκολάτα).

Γλάσο σκοκολάτας (2)
Μία κουβερτούρα, τρεις κουταλιές σούπας γάλα, τρεις κουταλιές σούπας βιτάμ, δύο κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη. Λιώνουμε σε μπαιν – μαρί.

Γλάσο σοκολάτας (3)
Λιώνουμε σε μπαιν – μαρί σκέτη κουβερτούρα και την απλώνουμε στο κέικ.

Γλάσο σοκολάτας (4)
Δύο κουταλιές σούπας βιτάμ, τριακόσια γραμμάρια βανίλια γλυκό ή λίγο περισσότερο, τρεις κουταλιές κακάο, εκατό γραμμάρια κουβερτούρα σε μπαιν μαρί όλα.

Κρέμα σοκολάτας
Ένα φλιτζάνι γάλα, μία κουταλιά ψιλή ζάχαρη, εκατό γραμμάρια κουβερτούρα ψιλοκομμένη, μιάμιση κουταλιά μάσταρτν πάουντερ, μία κουταλιά γάλα επιπλέον.
Ανακατώστε το γάλα με τη ζάχαρη και βράστε. Τραβάτε από τη φωτιά, προσθέστε τη σοκολάτα και ανακατέψτε έως να λιώσει προσθέστε στο μείγμα το κάσταρντ (είναι ένα είδος Γιώτης παρόμοιο με το κορν φλάου) και το επιπλέον γάλα. Ανακατώστε τα σε δυνατή φωτιά μέχρι να βράσουν και να σφίξουν. Σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Χτυπήστε στο μίξερ το μείγμα με μία κουταλιά κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει αφράτο. Αγοράστε κατεψυγμένες φόρμες για τάρτες, ψήστε της σε μέτριο φούρνο 15 λεπτά, αφήστε να κρυώσουν και γεμίστε με την κρέμα.

Φράουλες με σοκολάτα
Εκατό γραμμάρια κουβερτούρα ψιλοκομμένη, εκατό γραμμάρια σοκολάτα λευκή ψιλοκομμένη, 250 γραμμάρια φράουλες. Λιώστε σε μπαιν-μαρί χωριστά την κάθε σοκολάτα. Βουτήξτε μία – μία τις φράουλες κρατώντας τις από το κοτσάνι στην λευκή σοκολάτα μέχρι να καλυφθούν τα δύο τρίτα της φράουλας. Αφήστε να πήξει η σοκολάτα και στη συνέχεια βουτήξτε τις στην κουβερτούρα μέχρι το μισό της επιφάνειας. Πολύ εντυπωσιακά φοντάν.

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Διπλή άφιξη κρουαζιερόπλοιων στη Σούδα με 4.746 επιβάτες

Συνολικά 4.746 επιβάτες έφτασαν σήμερα το πρωί στο λιμάνι της Σούδας με δύο κρουαζιερόπλοια, το…

1 min ago

Η Ντόρα, το Κόσοβο και το Συμβούλιο της Ευρώπης

Οι αποφάσεις Ευρωπαϊκών Οργανισμών, ακόμη και όταν αφορούν σε θέματα ιδιαίτερης πολιτικής και γεωστρατηγικής σημασίας,…

7 mins ago

Τέμπη: Πονοκέφαλος για ΝΔ η προανακριτική για το μπάζωμα, πριν τις ευρωεκλογές – Οι σκέψεις για καθυστέρηση

Η αιφνίδια δικαστική εξέλιξη, που οδηγεί οσονούπω στη Βουλή την δικογραφία για το μπάζωμα και…

9 mins ago

Νέα στοιχεία για τον νεκρό φαντάρο στη Ρω – “Καθάρισαν τον χώρο πριν γίνει έρευνα”

Νέα στοιχεία που δρομολογούν εξελίξεις παρουσίασε η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» το βράδυ της Παρασκευής (26/04), για…

10 mins ago

Χωροταξικό ΑΠΕ: Πλάκα μας κάνουν!

Κέρδη και ζημιές από πειράματα δημοκρατίας μπορούσαν να μετρούν οι κυβερνήσεις και η κοινωνία τις…

11 mins ago

Αγωνιστική συνεργασία εμπόρων Χανίων: Κάλεσμα για τις εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων

Ο σχεδιασμός της ευρωπαϊκής ένωσης για την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων που πιστά…

15 mins ago

This website uses cookies.