Γιαουρτλού με κεφτέδες
Μισό κιλό κιμά (250 γρ. αρνίσιο, 250 γρ. μοσχαρίσιο), ένα αυγό, ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο, ένα φλυτζανάκη ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, μισό κουταλάκι κύμινο, 3 με 4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί (μουσκεμένο).
Σάλτσα: Τρεις με τέσσερις ντομάτες ώριμες πολτοποιημένες, αλάτι, πιπέρι, λίγη κανέλα, λίγο μπαχάρι, ένα κρεμμύδι τριμμένο, ένα φλυτσανάκι ελαιόλαδο.
Για το σερβίρισμα: Πέντε μεγάλες πίτες για σουβλάκια, γιαούρτι, ντομάτες σε φέτες, μαϊντανό ψιλοκομμένο, πιπεριά πράσινη σε λεπτές ροδέλες, βούτυρο, ένα κρεμμύδι.
Μουσκεύομε το ψωμί και το στραγγίζομε. Το ζυμώνομε μαζί με τον κιμά και τα υπόλοιπα υλικά, τα πλάθουμε σε στενόμακρο σχήμα και τα ψήνουμε στον φούρνο, ή στη σχάρα αφού τα λαδώσουμε.
Για τη σάλτσα σωτάρουμε το κρεμμύδι με το λάδι μέχρι να ροδίσει. Ρίχνομε τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα και το μπαχάρι και βράζομε το μείγμα μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Λιώνομε το βούτυρο και αλείφομε τις πίτες, τις ψήνομε στον φούρνο, καλύτερα σε σχάρα. Τις κόβομε στα τέσσερα. Τις αλείφουμε με το γιαούρτι, ρίχνομε από πάνω τη σάλτσα με το κεμπάπ και τις ντομάτες, τις πιπεριές. Προσθέτομε ψιλοκομμένο μαϊντανό και κρεμμύδι σε ροδέλες
Σοκολατάκια με κάστανο
Αγοράζομε κάστανα μαρόν, τα βουτάμε ένα-ένα σε λιωμένη κουβερτούρα, τα τοποθετούμε σε αλουμινόχαρτο να κρυώσουν.
Σοκολατάκια με αμύγδαλο
Καβουρντίζομε ασπρισμένα αμύγδαλα και τα βουτάμε κουταλιά-κουταλιά σε λιωμένη κουβερτούρα. Τα απλώνομε σε αλουμινόχαρτο σε ακανόνιστα σχήματα.
Σοκολατάκια με πορτοκάλι – λεμόνι
Πέντε πορτοκάλια με χοντρή φλούδα, ένα κιλό σοκολάτα κουβερτούρα, δυόμιση κουταλιές καλαμποκέλαιο.
Σιρόπι: Δυόμιση ποτήρια ζάχαρη, δύο ποτήρια νερό, λίγη βανίλια.
Κόβομε οριζόνται τα πορτοκάλια σε στρογγυλές φέτες. Βάζομε σε κατσαρόλα νερό και μόλις κοχλάσει ρίχνομε τις φέτες των πορτοκαλιών και αφήνομε να βράσουν για πέντε λεπτά μέχρι να μαλακώσει η φλούδα τους. Τα βράζομε.
Κάνομε το σιρόπι: Βράζομε τα υλικά για σιρόπι 3-5 λεπτά μέχρι να “δέσει”.
Ρίχνομε το σιρόπι στις φέτες του πορτοκαλιού, τη μία πάνω στην άλλη. Χαμηλώνομε τη φωτιά και αφήνομε να βράσουν μέχρι να πιούν σχεδόν όλο το σιρόπι.
Τα απλώνομε σε λαδόκολλα και αφήνομε να κρυώσουν. Στη συνέχεια λιώνομε τη σοκολάτα προσθέτοντας το καλαμποκέλαιο. Κόβομε στη μέση τις φέτες πορτοκαλιού – λεμονιού, τις πιάνομε απ’ την άκρη και τις βουτάμε ως την μέση στη σοκολάτα. Τις τραβάμε σε αλουμινόχαρτο ως να κρυώσουν.
Τους τρόπους με τους οποίους η Ελλάδα «καρτελοποιήθηκε» και έχει μετατραπεί σε «Κολομβία της Ευρώπης»,…
Με αφορμή την είδηση ότι τα πρωτεία των θανατηφόρων τροχαίων στην Ελλάδα έχει η Κρήτη…
Με την καθημερινότητα και κυρίως με τα ζητήματα που άπτονται του κόστους ζωής και της οικονομικής επιβάρυνσης των πολιτών επιχειρεί το ΠΑΣΟΚ να…
Για τη χρονιά που πέρασε, τον Στέφανο Κασσελάκη, τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τη σχέση τους…
Μια όμορφη έκπληξη περίμενε τη γνωστή τραγουδίστρια Άννα Βίσση, ανήμερα των γενεθλίων της στο κέντρο…
Μια πρόσφατη έρευνα του Bloomberg Businessweek έριξε φως στο αναπτυσσόμενο παγκόσμιο εμπόριο ανθρώπινων ωαρίων, αποκαλύπτοντας…
This website uses cookies.