Γιαουρτλού με κεφτέδες
Μισό κιλό κιμά (250 γρ. αρνίσιο, 250 γρ. μοσχαρίσιο), ένα αυγό, ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο, ένα φλυτζανάκη ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, μισό κουταλάκι κύμινο, 3 με 4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί (μουσκεμένο).
Σάλτσα: Τρεις με τέσσερις ντομάτες ώριμες πολτοποιημένες, αλάτι, πιπέρι, λίγη κανέλα, λίγο μπαχάρι, ένα κρεμμύδι τριμμένο, ένα φλυτσανάκι ελαιόλαδο.
Για το σερβίρισμα: Πέντε μεγάλες πίτες για σουβλάκια, γιαούρτι, ντομάτες σε φέτες, μαϊντανό ψιλοκομμένο, πιπεριά πράσινη σε λεπτές ροδέλες, βούτυρο, ένα κρεμμύδι.
Μουσκεύομε το ψωμί και το στραγγίζομε. Το ζυμώνομε μαζί με τον κιμά και τα υπόλοιπα υλικά, τα πλάθουμε σε στενόμακρο σχήμα και τα ψήνουμε στον φούρνο, ή στη σχάρα αφού τα λαδώσουμε.
Για τη σάλτσα σωτάρουμε το κρεμμύδι με το λάδι μέχρι να ροδίσει. Ρίχνομε τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα και το μπαχάρι και βράζομε το μείγμα μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Λιώνομε το βούτυρο και αλείφομε τις πίτες, τις ψήνομε στον φούρνο, καλύτερα σε σχάρα. Τις κόβομε στα τέσσερα. Τις αλείφουμε με το γιαούρτι, ρίχνομε από πάνω τη σάλτσα με το κεμπάπ και τις ντομάτες, τις πιπεριές. Προσθέτομε ψιλοκομμένο μαϊντανό και κρεμμύδι σε ροδέλες
Σοκολατάκια με κάστανο
Αγοράζομε κάστανα μαρόν, τα βουτάμε ένα-ένα σε λιωμένη κουβερτούρα, τα τοποθετούμε σε αλουμινόχαρτο να κρυώσουν.
Σοκολατάκια με αμύγδαλο
Καβουρντίζομε ασπρισμένα αμύγδαλα και τα βουτάμε κουταλιά-κουταλιά σε λιωμένη κουβερτούρα. Τα απλώνομε σε αλουμινόχαρτο σε ακανόνιστα σχήματα.
Σοκολατάκια με πορτοκάλι – λεμόνι
Πέντε πορτοκάλια με χοντρή φλούδα, ένα κιλό σοκολάτα κουβερτούρα, δυόμιση κουταλιές καλαμποκέλαιο.
Σιρόπι: Δυόμιση ποτήρια ζάχαρη, δύο ποτήρια νερό, λίγη βανίλια.
Κόβομε οριζόνται τα πορτοκάλια σε στρογγυλές φέτες. Βάζομε σε κατσαρόλα νερό και μόλις κοχλάσει ρίχνομε τις φέτες των πορτοκαλιών και αφήνομε να βράσουν για πέντε λεπτά μέχρι να μαλακώσει η φλούδα τους. Τα βράζομε.
Κάνομε το σιρόπι: Βράζομε τα υλικά για σιρόπι 3-5 λεπτά μέχρι να “δέσει”.
Ρίχνομε το σιρόπι στις φέτες του πορτοκαλιού, τη μία πάνω στην άλλη. Χαμηλώνομε τη φωτιά και αφήνομε να βράσουν μέχρι να πιούν σχεδόν όλο το σιρόπι.
Τα απλώνομε σε λαδόκολλα και αφήνομε να κρυώσουν. Στη συνέχεια λιώνομε τη σοκολάτα προσθέτοντας το καλαμποκέλαιο. Κόβομε στη μέση τις φέτες πορτοκαλιού – λεμονιού, τις πιάνομε απ’ την άκρη και τις βουτάμε ως την μέση στη σοκολάτα. Τις τραβάμε σε αλουμινόχαρτο ως να κρυώσουν.
Τρόμος στον πλανήτη επικρατεί μετά την κλιμάκωση στον ρωσοουκρανικό πόλεμο, καθώς η Μόσχα απάντησε στα…
Θέση εμμέσως εναντίον της διαγραφής του Αντώνη Σαμαρά από την Κ.Ο. της ΝΔ, χωρίς να τον κατονομάζει,…
Του Αργύρη Αργυριάδη Δικηγόρου Εδώ και λίγες ημέρες το ΠΑΣΟΚ αποτελεί την αξιωματική αντιπολίτευση της…
Στο πλαίσιο των δράσεων του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το Κλίμα, συνεχίζονται το Σαββατοκύριακο και ολοκληρώνονται…
Ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε σήμερα 22/11, στον Περισσό,…
Την Κυριακή διεξάγονται οι εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη νέου προέδρου, σε μια…
This website uses cookies.