Μωσαϊκό με μπισκότα
250 γρ. μαργαρίνη, ένα πακέτο μπισκότα πτι μπερ, 200 γρ. κουβερτούρα, 4 κρόκοι αυγών, ένα φλυτζάνι καρύδια τριμμένα, ένα φλυτζάνι πορτοκάλια ζαχαρωμένα, δύο κουταλιές σούπας κακάο σκόνη, δύο κουταλιές σούπας καφέ στιγμιαίο, μισό φλυτζάνι κονιάκ.
Σπάμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και τη βάζομε να λιώσει σε μπαιν μαρί με τη μαργαρίνη. Ανακατεύομε, προσθέτομε το κακάο, τον καφέ, τους κρόκους, το κονιάκ και δουλεύομε το μείγμα καλά. Κόβομε τα πορτοκάλια σε κομματάκια και σπάμε τα μπισκότα μέσα σε μπωλ. Προσθέτομε τα καρύδια, τα ζαχαρωμένα πορτοκάλια και το μείγμα της σοκολάτα. Ανακατεύομε καλά και μεταφέρομε σε λαδόκολλα. Το κάνομε ρολό με τη βοήθεια της λαδόκολλας και το αφήνομε στο ψυγείο για ένα βράδυ να σφίξει. Κόβομε σε φέτες.

Κρέμα με ζελέ ανανά
Τρία φακελάκια ζελέ ανανά, ένα κουτί γάλα εβαπορέ, δύο λεμόνια τον χυμό τους, 8 φέτες ανανά κονσέρβα, δύο ποτήρια χυμό από τον ανανά.
Βράζομε τον χυμό ανανά και αραιώνομε τα δύο φακελάκια ζελέ. Προσθέτομε το γάλα και τον χυμό των λεμονιών και μεταφέρομε το μείγμα στο μπλέντερ. Δουλεύομε σε υψηλή ταχύτητα για λίγα δευτερόλεπτα. Γεμίζομε τα δύο τρίτα από κάθε μπωλ και τα βάζομε στο ψυγείο να πήξουν. Βάζομε στο κάθε μπωλ μία φέτα ανανά και διαλύομε το τελευταίο φακελάκι ζελέ σε δύο ποτήρια ζεστό βερό. Συμπληρώνομε κάθε μπωλ με το ζελέ και αφήνομε στο ψυγείο να πήξει.

Παγωτό φράουλα
Δύο κονσέρβες σαντιγύ φυτική, δύο κουτιά γάλα ζαχαρούχο, μία φλυτζάνα κρέμα γάλακτος, μία φλυτζάνα γάλα εβαπορέ, 2 φλυτζάνια φράουλες, λίγο ροδόνερο ή ανθόνερο.
Βάζομε το μεταλλικό δοχείο του παγωτού άδειο στην κατάψυξη. Καθαρίζομε, πλένομε τις φράουλες, τις βάζομε να στραγγίξουν. Χτυπάμε την φυτική σαντιγύ στο μίξερ για να γίνει αφράτη και την αφήνομε να ξεκουραστεί στο ψυγείο. Κόβουμε τις μισές φράουλες στη μέση και τις υπόλοιπες τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Ανακατεύομε σε μπωλ το ζαχαρούχο γάλα, το εβαπορέ, την κρέμα γάλακτος και το ροδόνερο. Ανακατεύομε με τη σαντιγύ και προσθέτομε τις φράουλες. Ανακατεύομε καλά. Μεταφέρομε το μείγμα στο μεταλλικό δοχείο που έχομε στην κατάψυξη και το ξαναβάζομε στην κατάψυξη για ένα βράδυ και είναι έτοιμο.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Δύο όμορφοι Χριστουγεννιάτικοι μύθοι: Ο μύθος των Χριστουγέννων και το άνθος της Παναγιάς ή της Ιεριχούς

Της Ελευθερίας Κατσιφαράκη * Υπάρχει ένας πολύ όμορφος μύθος για το Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Η ιστορία…

44 mins ago

Αγαπημένα μου Χανιά, πώς σε κατάντησαν!!!

Κύριε διευθυντά, Σήμερα 27η Δεκεμβρίου 2024 ελαβα μία επιστολή από τό Καστέλλι Κισάμου με σφραγίδα…

2 hours ago

Ιθαγενείς που εκλιπαρούν για χάντρες και καθρεπτάκια… τέτοιος ξεπεσμός

Τι άλλο να πούμε για την κατάντια που αποτυπώνετε στην είδηση με τους νηπιαγωγούς που…

3 hours ago

Κοινός φορτιστής για όλες τις συσκευές από σήμερα

Από σήμερα, 28 Δεκεμβρίου, όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές θα πρέπει να χρησιμοποιούν αποκλειστικά καλώδια φόρτισης USB-C. Αυτό λέει η…

4 hours ago

Στα Χανιά για τα Χριστούγεννα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την οικογένειά του

Στα Χανιά περνά τις γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από την…

4 hours ago

Σε ετοιμότητα η Κρήτη για την επερχόμενη κακοκαιρία

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται η Πολιτική Προστασία και οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Κρήτης ενόψει…

4 hours ago

This website uses cookies.