Μωσαϊκό με μπισκότα
250 γρ. μαργαρίνη, ένα πακέτο μπισκότα πτι μπερ, 200 γρ. κουβερτούρα, 4 κρόκοι αυγών, ένα φλυτζάνι καρύδια τριμμένα, ένα φλυτζάνι πορτοκάλια ζαχαρωμένα, δύο κουταλιές σούπας κακάο σκόνη, δύο κουταλιές σούπας καφέ στιγμιαίο, μισό φλυτζάνι κονιάκ.
Σπάμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και τη βάζομε να λιώσει σε μπαιν μαρί με τη μαργαρίνη. Ανακατεύομε, προσθέτομε το κακάο, τον καφέ, τους κρόκους, το κονιάκ και δουλεύομε το μείγμα καλά. Κόβομε τα πορτοκάλια σε κομματάκια και σπάμε τα μπισκότα μέσα σε μπωλ. Προσθέτομε τα καρύδια, τα ζαχαρωμένα πορτοκάλια και το μείγμα της σοκολάτα. Ανακατεύομε καλά και μεταφέρομε σε λαδόκολλα. Το κάνομε ρολό με τη βοήθεια της λαδόκολλας και το αφήνομε στο ψυγείο για ένα βράδυ να σφίξει. Κόβομε σε φέτες.

Κρέμα με ζελέ ανανά
Τρία φακελάκια ζελέ ανανά, ένα κουτί γάλα εβαπορέ, δύο λεμόνια τον χυμό τους, 8 φέτες ανανά κονσέρβα, δύο ποτήρια χυμό από τον ανανά.
Βράζομε τον χυμό ανανά και αραιώνομε τα δύο φακελάκια ζελέ. Προσθέτομε το γάλα και τον χυμό των λεμονιών και μεταφέρομε το μείγμα στο μπλέντερ. Δουλεύομε σε υψηλή ταχύτητα για λίγα δευτερόλεπτα. Γεμίζομε τα δύο τρίτα από κάθε μπωλ και τα βάζομε στο ψυγείο να πήξουν. Βάζομε στο κάθε μπωλ μία φέτα ανανά και διαλύομε το τελευταίο φακελάκι ζελέ σε δύο ποτήρια ζεστό βερό. Συμπληρώνομε κάθε μπωλ με το ζελέ και αφήνομε στο ψυγείο να πήξει.

Παγωτό φράουλα
Δύο κονσέρβες σαντιγύ φυτική, δύο κουτιά γάλα ζαχαρούχο, μία φλυτζάνα κρέμα γάλακτος, μία φλυτζάνα γάλα εβαπορέ, 2 φλυτζάνια φράουλες, λίγο ροδόνερο ή ανθόνερο.
Βάζομε το μεταλλικό δοχείο του παγωτού άδειο στην κατάψυξη. Καθαρίζομε, πλένομε τις φράουλες, τις βάζομε να στραγγίξουν. Χτυπάμε την φυτική σαντιγύ στο μίξερ για να γίνει αφράτη και την αφήνομε να ξεκουραστεί στο ψυγείο. Κόβουμε τις μισές φράουλες στη μέση και τις υπόλοιπες τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Ανακατεύομε σε μπωλ το ζαχαρούχο γάλα, το εβαπορέ, την κρέμα γάλακτος και το ροδόνερο. Ανακατεύομε με τη σαντιγύ και προσθέτομε τις φράουλες. Ανακατεύομε καλά. Μεταφέρομε το μείγμα στο μεταλλικό δοχείο που έχομε στην κατάψυξη και το ξαναβάζομε στην κατάψυξη για ένα βράδυ και είναι έτοιμο.

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Αυγενάκης: Το ελαιόλαδο αποτελεί τον πυρήνα όχι μόνο της κρητικής, αλλά και της μεσογειακής διατροφής

Με τη διοίκηση του Συνδέσμου Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης (ΣΕΔΗΚ) συναντήθηκε ο ΥπΑΑΤ Λευτέρης Αυγενάκης τονίζοντας…

47 mins ago

Πως κατασκευάζεται ένα (συνδεδεμένο) «πράσινο νησί»

Της Βάννας Σφακιανάκη Ξεκινώντας ενοχοποιείς τους νησιώτες λέγοντας ότι επιβαρύνουν το κοινωνικό σύνολο» επειδή οι…

50 mins ago

Αντιπυρική προστασία: οι κομματικές φιέστες και ο λάθος προσανατολισμός

Του Λευτέρη Καρχιμάκη * Το νέο δόγμα πυρόσβεσης μας υπόσχεται μόνο γρηγορότερη προσβολή των πύρινων…

1 hour ago

«Ποτέ στη ζωή μου δεν έχω δει τέτοιο βομβαρδισμό» – Δραματική η κατάσταση στη Ράφα

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχουν αναφερθεί ότι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια ισραηλινών βομβαρδισμών στη Ράφα τη νύχτα. Ο…

3 hours ago

Ουκρανία: Αρθρο-κόλαφος πρώην αξιωματούχου των ΗΠΑ για τους «αέναους πολέμους μας»

Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι ένας πόλεμος αντιπροσώπων που δικαιολογείται ως μια προσπάθεια «αποδυνάμωσης και απομόνωσης» της…

3 hours ago

Έγραψε τον λειτουργικό ορισμό του “αντισημιτισμού” – Τώρα λέει ότι ο όρος εργαλοποιείται

Ο δικηγόρος Kenneth Stern έγραψε τον λειτουργικό ορισμό του "αντισημιτισμού", ο οποίος τώρα πιστεύει ότι…

3 hours ago

This website uses cookies.