Σοκολάτα ψημένη
Πεντακόσια γρ. κουβερτούρα, είκοσι αυγά, δύο κουταλιές σούπας ζάχαρη, μία κουταλιά σούπας νες καφέ, μισό φλυτζάνι του καφέ κονιάκ, ένα κουταλάκι τσαγιού αλεύρι, ένα φλυτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος, μία μεγάλη φόρμα κέικ ανοιγόμενη
Χτυπάμε τα ασπράδια σφιχτή μαρέγκα. Λιώνομε τη σοκολάτα σε μπεν – μαρί. Διαλύομε το νες καφέ στο κονιάκ. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτομε τη σοκολάτα, το κονιάκ, ανακατώνομε καλά. Προσθέτομε τη μαρέγκα ανακατώνοντας απαλά με σπάτουλα από πάνω προς τα κάτω. Βουτυρώνομε μια φόρμα ανοιγόμενη. Την πασπαλίζομε με το αλεύρι, την τυλάμε ολόκληρη απ’ έξω με αλουμινόχαρτο και ψήνομε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για είκοσι (20) λεπτά. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με ζάχαρη άχνη. Αφαιρούμε με προσοχή το στεφάνι της φόρμας, ακουμπάμε τον πάτο σε μια πιατέλα που έχομε απλώσει μια πετσέτα. Το γλυκό πρέπει να είναι ψημένο απ’ έξω και νωπό από μέσα. Σερβίρομε με μπόλικη κρέμα

Σουφλέ σοκολάτα
Τριακόσια γρ. γάλα, πενήντα γρ ζάχαρη, εκατόν εικοσι πέντε (125) γρ σοκολάτα κουβερτούρα, εικοσι πέντε γρ αλεύρι, τριάντα γρ βούτυρο, έξι κρόκοι αυγών, εννιά ασπράδια αυγών, μία πρέζα αλάτι, είκοσι γρ. κονιάκ
Βράζομε το γάλα με τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτομε τη σοκολάτα, το αλεύρι αραιωμένο σε λίγο γάλα, ανακατώνομε καλά, το αφήνομε να βράσει. Κατεβάζομε από τη φωτιά. Χτυπάμε τους κρόκους, τους προσθέτομε στο παραπάνω μείγμα. Στη συνέχεια το βούτυρο, το κονιάκ, χτυπάμε καλά. μοιράζουμε το μείγμα σε έξι ατομικά πυρέξ ή σε ένα μεγάλο. Ψήνομε σε μέτριο φούρνο για είκοσι λεπτά. Πασπαλίζομε με λίγη άχνη ζάχαρη και το τρώμε.
Καλή μας όρεξη!
Που θα μας πεθάνουν πριν της ώρας μας. Βοήθεια! Δεν αντέχεται άλλο η καραντίνα!
Βοήθεια! Δεν αντέχονται άλλο τα μέτρα
Βοήθεια! Δεν αντέχεται άλλο η λιτότητα.

Σοκολάτα με μπεζέδες διαφορετικούς
Ένα κιλό γάλα, έξι αυγά, 200 γρ. ζάχαρη, δύο βανίλιες, μία πρέζα αλάτι.
Χωρίζομε τους κρόκους από τα ασπράδια. Σε ένα μπωλ χτυπάμε σφιχτή μαρέγκα τα ασπράδια με το αλάτι. Προσθέτομε τη μισή ζάχαρη, συνεχίζομε να χτυπάμε. Βράζομε νερό. Δίπλα στην κατσαρόλα τοποθετούμε ένα σουρωτό. Ρίχνομε στο βραστό νερό μία κουταλιά της σούπας μαρέγκα. Την αφήνομε ένα λεπτό. Τη βγάζομε με τρυπητή κουτάλα και την αφήνουμε στο σουρωτήρι να στραγγίσει. Συνεχίζομε μέχρι να τελειώσει η μαρέγκα. Βράζομε το γάλα με τη βανίλια, λίγο αλάτι και την υπόλοιπη ζάχαρη. Προσθέτομε στους κρόκους των αυγών, τρεις κουταλιές σούπας χλιαρό γάλα και τους ανακατεύομε καλά. Προσθέτομε ακόμα τέσσερεις κουταλιές σούπας βραστό γάλα ανακατεύοντας συνέχεια. Μόλις το γάλα πάρει βράση το κατεβάζομε απ’ τη φωτιά και προσθέτομε τους κρόκους ανακατεύοντας συνέχεια. Βάζουμε ξανά την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα. Ανακατώνομε συνέχεια. Αδειάζομε την κρέμα σε βαθύ μπωλ και συνεχίζομε το ανακάτεμα μέχρι να κρυώσει. Τοποθετούμε από πάνω τους μπεζέδες

Ρεβανί με ροδάκινο
Έξι αυγά, 250 γρ. ζάχαρη, 320 γρ βούτυρο, 320 γρ αλεύρι, ένα μεγάλο βάζο κομπόστα ροδάκινο, τρεις κουταλιές τσαγιού μπέικι.
Το ζουμί της κομπόστας, 50 γρ ζάχαρη, ένα ποτήρι νερό, μισό λεμόνι χυμό για το σιρόπι
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτομε ένα-ένα τα αυγά χτυπώντας συνέχεια, προσθέτομε το μπέικι με το αλεύρι, ανακατώνουμε με σπάτουλα. Τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί (35 εκατ. x25 x 6) το μείγμα, το ισιώνομε καλά, αραδιάζομε κομμένες φέτες ροδάκινο. Ψήνομε σε μέτριο φούρνο προθερμασμένο στους 180 βαθ για σαράντα λεπτά. Το αφήνομε να κρυώσει. Βράζομε το ζουμί του ροδάκινου με 100 γρ. ζάχαρη, ένα ποτήρι νερό και το χυμό του μισού λεμονιού. Μόλις πάρει 2-3 βράσεις το κατεβάζομε και σιροπιάζομε το κρύο ρεβανί.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

1.237 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στην Κρήτη – Διπλασιασμός μέσα σε ένα χρόνο

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, ο «Σύνδεσμος…

4 hours ago

Ακόμη μία θλιβερή πρωτιά για την Ελλάδα: 2.000 θάνατοι από πολυανθεκτικά μικρόβια – Μεγάλος κίνδυνος νέας πανδημίας αν δεν σταματήσει η κατάχρηση αντιβιοτικών

Αν δεν σταματήσει η κατάχρηση αντιβιοτικών στην κοινότητα τότε είναι πολύ πιθανό να έρθει μια νέα φονική πανδημία, ενώ…

4 hours ago

Διπλωματικός συναγερμός στη «σκιά» του Oreshnik και φόβοι για νέα κλιμάκωση μετά τα σενάρια για αποστολή Γαλλικών και Αγγλικών στρατευμάτων στην Ουκρανία

Σε διπλωματικό συναγερμό βρίσκονται ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, Ευρωπαϊκή Ένωση και Τουρκία, μετά την επικίνδυνη κλιμάκωση του…

4 hours ago

Γάζα: Στους 44.235 οι νεκροί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς – «Κόλαση» η κατάσταση για τους άμαχους

Το ισραηλινό κράτος-δολοφόνος συνεχίζει τη γενοκτονική του πολιτική σε βάρος του παλαιστινιακού λαού που μέχρι…

4 hours ago

Υπόθεση Πελικό: Η εισαγγελία ζήτησε να επιβληθεί η μέγιστη ποινή στον σύζυγό της – 20 χρόνια κάθειρξη

Ποια ποινή θα πρέπει να επιβληθεί στον Ντομινίκ Πελικό, τον άνδρα ο οποίος επί περίπου 10…

4 hours ago

Η απίστευτη αιτία που οι Millennials και οι νέοι της Γενιάς Ζ αρρωσταίνουν τόσο συχνά

Είναι γεγονός: Οι νεαροί Millennials (άτομα που γεννήθηκαν μεταξύ 1981 και 1995) και η γενιά…

4 hours ago

This website uses cookies.