Κολοκυθάκια με τ’ αυγά
Κόβομε τα κολοκυθάκια όπως μας αρέσει. Κομμάτια ή κύβους. Τα τσιγαρίζομε με λάδι και δύο ξερά ψιλοκομμένα κρεμμύδια. Ψιλοκόβομε (όχι στο μίξερ) 3-4 ώριμες ντομάτες και τις ρίχνομε μέσα. Βάζομε αλάτι, πιπέρι, τα ψήνομε. Όταν έχουν ψηθεί και έχουν μείνει με το λάδι τους χτυπάμε μερικά αυγά τα αλατοπιπερώνομε και τα ρίχνομε μέσα. Άμα θέλομε τηγανίζομε και μερικές πατάτες και τις ρίχνομε μέσα μαζί με τ’ αυγά. Ανακατεύομε να αναμειχθούν όλα τα υλικά με τ’ αυγά, ψήνομε. Κουνάμε το τσικάλι και όταν πήξουν τ’ αυγά, κατεβάζομε.

Στραπατσάδα
Ψιλοκόβομε πολλές ντομάτες ώριμες τις βάζομε στο τσικάλι με λάδι και αλάτι και ψήνομε. Όταν έχουν σχεδόν ψηθεί χτυπάμε και αλατοπιπερώνομε αρκετά αυγά και τα ρίχνομε μέσα. Τα «στραπατσάρομε» μ’ ένα πηρούνι. Να σπάσουν, να μη γίνουν ομελέτα. Ψήνομε, κατεβάζομε. Πολύ νόστιμα, γρήγορα και οικονομικά. Και θρεπτικά

Κολοκυθάκια με το κρέας
Αρνάκι ή κατσικάκι, κάνει και το μοσχάρι. Παίρνομε μικρά κολοκυθάκια τα πλένομε και τ’ αφήνομε ολόκληρα. Πλένομε το κρέας (εγώ δεν το βάζω ποτέ άπλυτο και ας λένε πως δεν πλένεται). Το βάζομε στο τσικάλι με μια φλυτζάνα λάδι. Αλάτι, πιπέρι. Τσιγαρίζομε. Ψιλοκόβομε ένα ξερό κρεμμύδι. Άμα τσιγαριστεί και το κρεμμύδι τρίβομε στον τρίφτη δύο – τρεις ώριμες ντομάτες. Τις ρίχνομε κι αυτές μέσα και σιγοψήνομε το κρέας. Άμα το θέλομε το φαγητό πιο κόκκινο βάζομε και μια κουταλιά πελτέ διαλυμένη σε μία φλυτζάνα νερό. Κατά διαστήματα βάζομε από λίγο νερό για να ψηθεί το κρέας. Όταν είναι μισοψημένο ρίχνομε τα κολοκυθάκια αλατισμένα. Ρίχνομε πάλι από λίγο νερό να ψηθούν τα κολοκύρια χωρίς να σπάσουν, να μείνουν ολόκληρα και να ψηθεί εντελώς και το κρέας και το φαγητό να μείνει με το λάδι του. Όχι νερουλό. Γι’ αυτό το νερό πρέπει να μπαίνει από λιγο. Να ψηθεί το κρέας και τα κολοκυθάκια ολόκληρα να μη λιώσουν και η σάλτσα να μείνει με το λάδι όχι νερουλή.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Σάκης Καράγιωργας: Ο θρυλικός πανεπιστημιακός που επί χούντας έβαζε βόμβες – Η συγκλονιστική απολογία του στο στρατοδικείο

Κάθε φορά που πλησιάζει η επέτειος της μεγαλειώδους λαϊκής εξέγερσης του Πολυτεχνείου, εμφανίζονται οι γνωστοί –…

1 hour ago

«Αργυρώ Πολυχρονάκη-Κοκοβλή: Ζωή σαν μυθιστόρημα» – Τη Δευτέρα η η διαδικτυακή συνάντηση στη μνήμη της

Στο πλαίσιο του κύκλου Διαδικτυακές Συναντήσεις που διοργανώνει ο Όμιλος Φίλων του ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη…

2 hours ago

Κινέζοι αεροναυπηγοί επισκέφθηκαν το Πανεπιστήμιο Κρήτης – Τι είδους συνεργασία προωθείται

Eπίσημη επίσκεψη αντιπροσωπείας του Nanjing University of Aeronautics and Astronautics (NUAA) πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστημίου Κρήτης,…

2 hours ago

Κολυδάς κατά μετεωρολόγων: «Aντί να ζητήσουν συγγνώμη, λαβώνουν την επιστήμη»

Σε ανάρτηση προέβη ο Θοδωρής Κολυδάς, μετεωρολόγος και διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, με αφορμή…

2 hours ago

Πολάκης σε Κασσελάκη: «Θα σε μάθω να σέβεσαι» – Φάμελλος: Χυδαία ρητορική, οι μάσκες έπεσαν

«ΣΤΕΦΑΝΕ ΣΚΕΤΕ, αν τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με αναδείξουν Πρόεδρό τους,…

2 hours ago

“Οι αγώνες του τότε παραμένουν αδικαίωτοι”: Μαζική η κινητοποίηση για την 51η επέτειο του Πολυτεχνείου στα Χανιά

Σε κλίμα συγκίνησης, εκατοντάδες πολίτες και φοιτητές συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στην πλατεία της…

2 hours ago

This website uses cookies.