Τέλος καλοκαιριού ΚΑΙ Ξυνόχοντρος
Παίρνομε τέσσερα λίτρα πρόβειο γάλα. Το αφήνομε 2-3 μερόνυχτα εκτός ψυγείου να ξυνίσει. Το βάζομε να βράσει και προσθέτομε ένα κιλό σπασμένο στάρι για χόντρο και λίγο αλάτι. Το ανακατεύομε μέχρι να πήξει και να ψηθεί. Να «γυρίζει» όπως ανακατεύομε με την κουτάλα στο τσικάλι.
Τρώγεται φρέσκος ζεστός ή κρύος. Στο ψυγείο μένει και μια βδομάδα. Ή την επόμενη μέρα τον κόβομε απλώνομε σε μέρος που λιάζεται τραπεζομάντηλο και απλώνομε να λιάζονται τα τετραγωνάκια του ξυνόχοντρου. Δεν ξηραίνεται μέσα στο ταψί γιατί μουχλιάζει
Σε εξέλιξη βρίσκεται η βραδιά του Εθνικού Τελικού στην ΕΡΤ, από τον οποίο θα αναδειχθεί το…
Αξιοσημείωτες μεταβολές στο πολιτικό σκηνικό αποτυπώνει η τελευταία δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του OPEN. Πιο συγκεκριμένα, η Πλεύση Ελευθερίας…
Ηεν λόγω προνοιακή μονάδα της πόλης των Χανίων, μαραζώνει από τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού, το…
Στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης βρίσκεται η υπόθεση του καθηγητή Μαιευτικής-Γυναικολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου…
Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η γνωμοδότηση του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Βασίλειου Φλωρίδη, σχετικά με…
Ο Ενιαίος Φοιτητικός Σύλλογος (ΕΦΣ) Πολυτεχνείου Κρήτης απαιτεί την πλήρη αθώωση του Γιώργου Σκαρλάτου, Αντιπροέδρου…
This website uses cookies.