Τέλος καλοκαιριού ΚΑΙ Ξυνόχοντρος
Παίρνομε τέσσερα λίτρα πρόβειο γάλα. Το αφήνομε 2-3 μερόνυχτα εκτός ψυγείου να ξυνίσει. Το βάζομε να βράσει και προσθέτομε ένα κιλό σπασμένο στάρι για χόντρο και λίγο αλάτι. Το ανακατεύομε μέχρι να πήξει και να ψηθεί. Να «γυρίζει» όπως ανακατεύομε με την κουτάλα στο τσικάλι.
Τρώγεται φρέσκος ζεστός ή κρύος. Στο ψυγείο μένει και μια βδομάδα. Ή την επόμενη μέρα τον κόβομε απλώνομε σε μέρος που λιάζεται τραπεζομάντηλο και απλώνομε να λιάζονται τα τετραγωνάκια του ξυνόχοντρου. Δεν ξηραίνεται μέσα στο ταψί γιατί μουχλιάζει
Με βαριές εκφράσεις για τον Κυριάκο Μητσοτάκη σχολίασε τη διαγραφή του από τη ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς. Κατηγορεί…
Η Κέλλυ Καμπάκη, η μητέρα της Εμμας Καρυωτάκη που σκοτώθηκε από παράσυρση αυτοκινήτου στη Θεσσαλονίκη πριν δύο χρόνια, ξέσπασε…
Τον ανασχεδιασμό και αναδιοργάνωση της Δημοτικής Αστυνομίας προωθεί με ταχείς ρυθμούς το υπουργείο Εσωτερικών, σε συνεργασία με…
Μια απίστευτη ιστορία... διάσωσης που εκτυλίχθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, σε περιοχή δυτικά της πόλης…
Την έντονη αντίδραση της Τουρκίας προκάλεσε μια δημοσίευση της Κομισιόν, ενός χάρτη που απεικονίζει τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό (ΘΧΣ) της…
Σε διαγραφή του Αντώνη Σαμαρά προχώρησε το κυβερνών κόμμα μετά τις «βόμβες» του πρώην πρωθυπουργού στο ΒΗΜΑ της…
This website uses cookies.