Τέλος καλοκαιριού ΚΑΙ Ξυνόχοντρος
Παίρνομε τέσσερα λίτρα πρόβειο γάλα. Το αφήνομε 2-3 μερόνυχτα εκτός ψυγείου να ξυνίσει. Το βάζομε να βράσει και προσθέτομε ένα κιλό σπασμένο στάρι για χόντρο και λίγο αλάτι. Το ανακατεύομε μέχρι να πήξει και να ψηθεί. Να «γυρίζει» όπως ανακατεύομε με την κουτάλα στο τσικάλι.
Τρώγεται φρέσκος ζεστός ή κρύος. Στο ψυγείο μένει και μια βδομάδα. Ή την επόμενη μέρα τον κόβομε απλώνομε σε μέρος που λιάζεται τραπεζομάντηλο και απλώνομε να λιάζονται τα τετραγωνάκια του ξυνόχοντρου. Δεν ξηραίνεται μέσα στο ταψί γιατί μουχλιάζει
Οι επιστήμονες φοβούνται ότι η γρίπη των πτηνών πέρασε για πρώτη φορά από τα θηλαστικά στους ανθρώπους,…
Παρουσία πλήθους πιστών και με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο Επιτάφιος Θρήνος στη Μονή Γουβενέτου. Το μεσημέρι…
Κατάνυξη και ευλάβεια το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην περιφορά του Επιταφίου στην Ιερά Μονή Αγκαράθου. Επισκέπτες από…
Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται η πρόωρη φετινή ανθοφορία των ελαιοδέντρων σε όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδας, αλλά και των άλλων Μεσογειακών…
Με έκδηλη την συγκίνηση και παρουσία, πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών και πλήθους ευσεβούς λαού τελέσθηκε…
Την τελευταία της πνοή άφησε ανήμερα του Μεγάλου Σαββάτου η αγαπημένη ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου. Το θλιβερό…
This website uses cookies.