Τέλος καλοκαιριού ΚΑΙ Χυλοπίτες
Οκτώ μέτρια στο μέγεθος αυγά στο κιλό το αλεύρι. Δύο κουταλιές στακοβούτυρο, αλάτι και γάλα φρέσκο όσο σηκώσει. Αν μπορείτε να βρείτε πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα που το αρμέγουν μπροστά σας, έε, τότε θα είστε σίγουρη πως θα έχετε αγνό γάλα.
Η ζύμη να είναι προς το σκληρό που ν’ ανοίγεται σε λωρίδες στη μηχανή. Στο λεπτό. Τις απλώνομε σε τραπεζομάντηλο να στεγνώσουν ελαφρά. Χωρίς να ξεραθούν. Τις περνάμε στη μηχανή για χυλοπίτες όπου θέλομε. Ή στο χοντρό ή στο ψιλό.
Τις απλώνομε σε τραπεζομάντηλο σε σκιερό μέρος που να ρευματίζει (αερίζει) μία δύο μέρες να στεγνώσουν. Μπορούμε να τις ξεράνομε και στην ηλεκτρικό φούρνο στον αέρα. Δέκα λεπτά στους 180 βαθμούς. Τις ανακατεύομε συνέχεια, τις βγάζομε. Τις αφήνομε να στεγνώσουν και φυλάμε αεροστεγώς.
Στις 21 Ιανουαρίου 2024, ο Γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς δημοσίευσε ένα βίντεο στο YouTube, εκφράζοντας την…
Ανακοίνωση εξέδωσε η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων (ΔΕΥΑΧ) μετά τα κυκλοφοριακά προβλήματα που σημειώθηκαν…
Ο Γρηγόρης Σαμόλης, ο κρητικός καλλιτέχνης που σπάει όλα τα κοντέρ, αποτελεί πρότυπο πολλών νέων…
Η Βουλευτής Χανίων, Σέβη Βολουδάκη, συναντήθηκε σήμερα με τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης Ι. Μπούγα. Κύριο θέμα…
O Τραμπ επιστρέφει εκδικητικός στην εξουσία και αυτό στην πολιτική δεν είναι καλός σύμβουλος, δήλωσε…
Η Καθ. Έλια Ψυλλάκη της Σχολής Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος (ΧΗΜΗΠΕΡ) του Πολυτεχνείου Κρήτης…
This website uses cookies.