Τέλος καλοκαιριού ΚΑΙ Χυλοπίτες
Οκτώ μέτρια στο μέγεθος αυγά στο κιλό το αλεύρι. Δύο κουταλιές στακοβούτυρο, αλάτι και γάλα φρέσκο όσο σηκώσει. Αν μπορείτε να βρείτε πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα που το αρμέγουν μπροστά σας, έε, τότε θα είστε σίγουρη πως θα έχετε αγνό γάλα.
Η ζύμη να είναι προς το σκληρό που ν’ ανοίγεται σε λωρίδες στη μηχανή. Στο λεπτό. Τις απλώνομε σε τραπεζομάντηλο να στεγνώσουν ελαφρά. Χωρίς να ξεραθούν. Τις περνάμε στη μηχανή για χυλοπίτες όπου θέλομε. Ή στο χοντρό ή στο ψιλό.
Τις απλώνομε σε τραπεζομάντηλο σε σκιερό μέρος που να ρευματίζει (αερίζει) μία δύο μέρες να στεγνώσουν. Μπορούμε να τις ξεράνομε και στην ηλεκτρικό φούρνο στον αέρα. Δέκα λεπτά στους 180 βαθμούς. Τις ανακατεύομε συνέχεια, τις βγάζομε. Τις αφήνομε να στεγνώσουν και φυλάμε αεροστεγώς.
Οι επιστήμονες φοβούνται ότι η γρίπη των πτηνών πέρασε για πρώτη φορά από τα θηλαστικά στους ανθρώπους,…
Παρουσία πλήθους πιστών και με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο Επιτάφιος Θρήνος στη Μονή Γουβενέτου. Το μεσημέρι…
Κατάνυξη και ευλάβεια το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην περιφορά του Επιταφίου στην Ιερά Μονή Αγκαράθου. Επισκέπτες από…
Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται η πρόωρη φετινή ανθοφορία των ελαιοδέντρων σε όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδας, αλλά και των άλλων Μεσογειακών…
Με έκδηλη την συγκίνηση και παρουσία, πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών και πλήθους ευσεβούς λαού τελέσθηκε…
Την τελευταία της πνοή άφησε ανήμερα του Μεγάλου Σαββάτου η αγαπημένη ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου. Το θλιβερό…
This website uses cookies.