Σεφταλιά Κύπρου
1 κιλό κιμά χοιρινό, 1 μπόλια (σκέπη) αρνιού, 2 κρεμμύδια τριμμένα, τρεις κουταλιές μεγάλες μαϊντανό ψιλοκομμένο, ένα κουταλάκι λάδι, αλάτι, πιπέρι.
Πλένετε την μπόλια (σκέπη, κνισάρι) και τη βουτάτε σε χλιαρό νερό για να ανοίξει. Βάζετε σε λεκανίτσα τον κιμά, τον πολτό των κρεμμυδιών, τον μαϊντανό και το λάδι. Αλατοπιπερώνετε και ζυμώνετε πολύ καλά. Πλάθετε σε στενόμακρα μπιφτεκάκια. Κόβετε την μπόλια σε ανάλογα κομμάτια και τυλίγετε κάθε μπιφτέκι σ’ ένα κομμάτι μπόλιας. Ψήνετε σε σχάρα να ψηθούν καλά και από τις δύο μεριές.

Κοντοσούβλι
2 κιλά τρυφερό χοιρινό κρέας από τη νεφραμιά, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, λίγο λάδι, λίγο χυμό λεμονιού, 2-3 πιπεριές γλυκιές σε τέταρτα, 2-3 ντομάτες σκληρές σε τέταρτα, ένα μεγάλο κρεμμύδι κομμένο στη μέση και χωρισμένο σε φύλλα.
Κόψτε το κρέας σε κομμάτια 6-7 εκατοστά. Ανακατέψτε τα σε ένα μπολ με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, λάδι και λίγο χυμό λεμονιού. Σκεπάστε τα και αφήστε τα να σταθούν στο ψυγείο αρκετές ώρες. Περάστε τα κομμάτια του κρέατος σε σούβλα με την ντομάτα, την πιπεριά και το κρεμμύδι ανάμεσα. Σιγοψήνετε στα κάρβουνα αλείφοντας τα με λάδι ανακατεμένο με χυμό λεμονιού.

Ραβανί (1)
Οκτώ αυγά, επτά φλυτζάνια σιμιγδάλι ή φρυγανιά, πέντε φλυτζάνια ζάχαρη, λίγο μπέικιν, όψη λεμονιού.
Σιρόπι: δυόμιση ποτήρια ζάχαρη, 4 ποτήρια νερό

Ραβανί (2)
Τρία αβγά, ένα ποτήρι ζάχαρη, 1 ποτήρι βούτυρο ή ραφινέ, 1 ποτήρι πορτοκάλι, δύο ποτήρια σιμιγδάλι ψιλό, ένα μπέικιν.
Σιρόπι: δύο ποτήρια ζάχαρη, δύο ποτήρια νερό.
Ψήσιμο ραβανί μια ώρα περίπου

Τυροπιτάκια κρουασάν
Μια κούπα ραφινέ, ένα κουτί γάλα χλιαρό όπου διαλύω τη μαγιά στο μέγεθος του καρυδιού, ένα αβγό, αλάτι, μια πρέζα ζάχαρη και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Αλεύρι περίπου ένα κιλό παρά μια χούφτα.
Ζυμώνω καλά και αφήνω τη ζύμη περίπου μισή ώρα. Την χωρίζω σε δέκα μπαλάκια και κάθε μπαλάκι το ανοίγω στρογγυλό φύλλο. Το χωρίζω σε σταυρό. Τυλάμε σε κρουασάν το κάθε τρίγωνο. Βάζομε σε αβουτύρωτο ταψί χωρίς να τ’ αυγώσομε και στο ταψί σκορπάμε ένα βιτάμ και φουρνίζομε. Αν θέλετε βάζετε γέμιση τυριά ή μαρμελάδα.

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Γρίπη των πτηνών: «Ισχυρά στοιχεία» δείχνουν ότι ο ιός πέρασε για πρώτη φορά από τα θηλαστικά στον άνθρωπο

Οι επιστήμονες φοβούνται ότι η γρίπη των πτηνών πέρασε για πρώτη φορά από τα θηλαστικά στους ανθρώπους,…

6 hours ago

Με κατάνυξη ο Επιτάφιος Θρήνος στη Μονή Γουβερνέτου | Φωτός

Παρουσία πλήθους πιστών και με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο Επιτάφιος Θρήνος στη Μονή Γουβενέτου. Το μεσημέρι…

9 hours ago

Μονή Αγκαράθου: Τα πρόβατα περνούν κάτω από τον Επιτάφιο για ευλογία! | Βίντεο

Κατάνυξη και ευλάβεια το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην περιφορά του Επιταφίου στην Ιερά Μονή Αγκαράθου. Επισκέπτες από…

9 hours ago

Δείτε τι λένε οι ειδικοί για την πρόωρη ανθοφορία των ελαιόδεντρων στην Κρήτη

Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται η πρόωρη φετινή ανθοφορία των ελαιοδέντρων σε όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδας, αλλά και των άλλων Μεσογειακών…

9 hours ago

Εκατοντάδες Χανιώτες στον Επιτάφιο Θρήνο στη Μητρόπολη Χανίων | Φωτός

Με έκδηλη την συγκίνηση και παρουσία, πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών και πλήθους ευσεβούς λαού τελέσθηκε…

9 hours ago

Πέθανε η ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου στα 76 της χρόνια – Οι ρόλοι που την έκαναν αξέχαστη

Την τελευταία της πνοή άφησε ανήμερα του Μεγάλου Σαββάτου η αγαπημένη ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου. Το θλιβερό…

9 hours ago

This website uses cookies.