Χόρτα της εποχής, βραστά
Πικροβλάστακα ή μαυροβλάστακα, βλαστάκια από σταφυλινάκους, αγριομάραθα και φρέσκα κουκιά, λουβάκια και με το φλοιό τους.
Τα γινωμένα κουκιά τα ξεφλουδίζομε, τα δροσερά τα κόβομε κομμάτια και τα βάζομε με τον φλοιό τους που τον πελεκάμε στις άκρες. Τα βράζομε όλα μαζί, τα σουρώνομε και τους βάζομε από πάνω αλάτι και λαδόξιδο.
Τα φυτοφάρμακα βέβαια έχουν μηδενίσει απ’ τα άγρια χόρτα πολλούς αγρούς. Υπάρχουν όμως ακόμα ελάχιστοι αγροί που μπορείτε να βρείτε αυτά τα ανοιξιάτικα χόρτα.
Αρνάκι ή κατσικάκι με αγριομάραθα
Τσιγαρίζομε το κρέας με λάδι και κρεμμύδι και αλατοπιπερώνομε. Όταν τσιγαριστεί ρίχνομε νερό και συνεχίζομε το ψήσιμο. Βάζομε κατά διαστήματα από λίγο νερό, όσο χρειάζεται για να ψηθεί το κρέας χωρίς να τσουκνιάσει. Όταν είναι μισοψημένο έχομε καθαρίσει τα μάραθα, κρατάμε μόνο τα γουλάκια, όχι τα γένια γιατί όταν ψηθούν γίνονται σαν στουπιά, μόνο τα γουλάκια, τα ρίχνομε στο κρέας και τα ψήνομε μαζί. Όταν ψηθούν και μείνουν με το λάδι τους, χτυπάμε δύο αβγά με λεμόνι και ρίχνομε, χτυπώντας συνέχεια, από λίγο καυτό ζουμί. Κατεβάζομε το τσικάλι απ’ τη φωτιά. Αφήνομε να χάσει μια – δυο βράσεις και ρίχνομε το αβγολέμονο μέσα κουνώντας το τσικάλι να πάει παντού.
Με καιρό που θυμίζει άνοιξη αποχαιρέτησε το 2024 τα Χανιά, δίνοντας την ευκαιρία σε ντόπιους…
Κανείς δεν ήθελε να πιστέψει στο Ρέθυμνο ότι είναι αλήθεια η απώλεια του Μιχαήλ-Αλέξανδρου Μπιλανάκη!…
Οι απαράδεκτες ελλείψεις στον τομέα των προνοιακών δομών, για τους ηλικιωμένους ανθρώπους, που δεν έχουν οικογενειακό περιβάλλον για να τους…
«Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς καλεί τους ψηφοφόρους να μην αφήσουν τους ιδιοκτήτες των καναλιών κοινωνικής…
Με την έλευση του νέου έτους, έρχονται οι αργίες και αρκετά τριήμερα που μπορούν οι εργαζόμενοι να τα εκμεταλλευτούν…
Παρέχεις την εργασία σου. Και αντί να πληρωθείς γι’ αυτό, πληρώνεις! Πως γίνεται αυτό; Είναι…
This website uses cookies.