Γιαουρτόπιτα με σιρόπι
4 αβγά, 1 ποτήρι ραφινέ, μια βανίλια, 1 ποτήρι ζάχαρη, 1 ποτήρι πρόβειο γιαούρτι, ένα ποτήρι και λίγο φαρίνα.
Σιρόπι: 2,5 νερό, 2 ζάχαρη.
Ζελέ πορτοκάλι
Βράζομε τον χυμό 2-3 πορτοκάλια με τέσσερεις κουταλιές ζάχαρη, προσθέτοντας νερό μέχρι να γίνει ο χυμός μισό λίτρο. Τον ανακατεύομε με πέντε φύλλα ζελατίνης μαλακωμένης σε κρύο νερό και αφήνομε να κρυώσει. Βάζομε το μισό σε μια φόρμα και στην κατάψυξη. Πριν πήξει το βγάζω, προσθέτω κομμάτια πορτοκαλιού, γλυκό νεράντζι, περγαμόντο, αμύγδαλα ασπρισμένα, τον υπόλοιπο χυμό και ψυγείο 4-5 ώρες.
Μπαβαρουάζ
Έξι αβγά, ένα φλυτζάνι ρυζάλευρο, ένα ποτήρι νερού ζάχαρη, ένα κουταλάκι μπέικιν, λεμόνι, βανίλια.
Χτυπάμε χωριστά κρόκους, ασπράδια με τη ζάχαρη, μετά προσθέτομε το μπέικιν, το λεμόνι, τη βανίλια και το ρυζάλευρο.
Το ψήνομε περίπου 15 λεπτά. Όταν κρυώσει το περιχύνομε με το σιρόπι που το ετοιμάζομε με τέσσερα ποτήρια νερό, δύο ποτήρια ζάχαρη. Μετά βάζομε στο ένα κομμάτι, σιρόπι και μετά κρέμα και σκεπάζομε με το άλλο κομμάτι και πάλι σιρόπι με κρέμα.
Η κρέμα γίνεται: 4 ποτήρια γάλα, πέντε κουταλιές κορνφλάουρ.
Αν θέλομε πάνω από την πρώτης στρώση προσθέτομε διάφορα ψιλοκομμένα φρούτα
Λαζάνια σουφλέ
Διακόσια πενήντα γρ. λαζάνια, μια φλυτζάνα ζαμπόν ψιλοκομμένο, μια φλυτζάνα παρμεζάνα τριμμένη, μια φλυτζάνα κεφαλοτύρι τριμμένο, τρία τέταρτα φλυτζανιού μαργαρίνη, μια φλυτζάνα κρέμα γάλακτος, δύο κουταλιές κασέρι τριμμένο, τρία αβγά.
Μπεσαμέλ: Τρεις κουταλιές μαργαρίνη, δύο κουταλιές αλεύρι, δυόμιση φλυτζάνες γάλα, λίγο μοσχοκάρυδο.
Βράζουμε τα λαζάνια σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει αλλά τα βγάζουμε πριν βράσουν τελείως. Τα σουρώνομε, ετοιμάζομε την μπεσαμέλ. Ρίχνομε στα λαζάνια τα τυριά, το ζαμπόν, την κρέμα γάλακτος και την μαργαρίνη και ανακατεύομε καλά. Προσθέτομε την μπεσαμέλ και εξακολουθούμε το ανακάτεμα. Αδειάζομε το μείγμα σε βουτυρωμένο σκεύος, περιχύνομε τα τρία αβγά που χτυπάμε ελαφρά. Ψήνομε σε μέτριο φούρνο (180 βαθμούς) για μισή ώρα.
Πουτίγκα σοκολάτα με ψωμί
Έξι φέτες ψωμί για τοστ χωρίς την κόρα, δύο φλυτζάνια φρέσκο γάλα, εκατό εβδομήντα πέντε γρ. γάλα εβαπορέ, δύο κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο, δύο αβγά, δύο κουταλιές της σούπας ζάχαρη, ένα κουταλάκι βανίλια, ζάχαρη άχνη.
Για την σάλτσα σοκολάτας: εξήντα γρ. κουβερτούρα, μια κουταλιά της σούπας σκόνη κακάο, δύο κουταλιές της σούπας σιρόπι, ένα τέταρτο του φλυτζανιού βούτυρο, δύο κουταλιές της σούπας ακατέργαστη ζάχαρη, δύο τρίτα φλυτζανιού φρέσκο γάλα, μια κουταλιά γλυκού κορνφλάουρ.
Βουτυρώνομε ελαφρά ένα ταψί και απλώνομε τις φέτες του ψωμιού. Ζεσταίνουμε το φρέσκο και το εβαπορέ γάλα μαζί με τη σκόνη κακάο μέχρι να γίνουν χλιαρά ανακατεύοντας διαρκώς. Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αβγά, τη βανίλια και τη ζάχαρη και προσθέτομε το μείγμα με τα δύο γάλατα. Ανακατεύομε καλά και περιχύνομε τις φέτες του ψωμιού. Σκεπάζομε το ταψί με διάφανη μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο τουλάχιστον δύο ώρες. Στη συνέχεια το βάζομε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά μέχρι να ‘’στέκεται’’. Την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς για πέντε λεπτά.
Ετοιμάζομε την σάλτσα σοκολάτας. Ρίχνομε την κουβερτούρα, την σκόνη κακάο, το σιρόπι, το βούτυρο, τη ζάχαρη, το γάλα και το κορνφλάουρ σε μια κατσαρόλα και τα ζεσταίνομε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει η σάλτσα λεία και ομοιόμορφη. Πασπαλίζομε την πουτίγκα με λίγη άχνη και την περιχύνομε με την σάλτσα σοκολάτας, χλιαρή. Όχι καυτή.
Τριάντα δύο επιζώντες υπάρχουν μετά το αεροπορικό δυστύχημα στο Καζακστάν, σύμφωνα με τις καζάκικες αρχές και συγκεκριμένα…
Την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2024, στις 12:00 το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε μουσική πατινάδα με παραδοσιακά κάλαντα…
Αγαπητοί αναγνώστες, Ευχαριστούμε που είστε δίπλα μας και μας εμπνέετε να συνεχίσουμε τον δικό μας…
Η ψυχρή αέρια μάζα που έφτασε στην Κρήτη, σε συνδυασμό με διαταραχή στην ανώτερη ατμόσφαιρα,…
Επιβατικό αεροσκάφος με 110 ανθρώπους συνετρίβη, την Τετάρτη (25/12), κοντά στην πόλη Ακτάου του Καζακστάν και στον…
Έπεσε περαιτέρω στο 61% το ποσοστό ιδιοκατοίκησης στη χώρα μας, σύμφωνα με έρευνα της Metron Analysis. Θυμίζουμε ότι…
This website uses cookies.