Γιαουρτόπιτα με σιρόπι
4 αβγά, 1 ποτήρι ραφινέ, μια βανίλια, 1 ποτήρι ζάχαρη, 1 ποτήρι πρόβειο γιαούρτι, ένα ποτήρι και λίγο φαρίνα.
Σιρόπι: 2,5 νερό, 2 ζάχαρη.

Ζελέ πορτοκάλι
Βράζομε τον χυμό 2-3 πορτοκάλια με τέσσερεις κουταλιές ζάχαρη, προσθέτοντας νερό μέχρι να γίνει ο χυμός μισό λίτρο. Τον ανακατεύομε με πέντε φύλλα ζελατίνης μαλακωμένης σε κρύο νερό και αφήνομε να κρυώσει. Βάζομε το μισό σε μια φόρμα και στην κατάψυξη. Πριν πήξει το βγάζω, προσθέτω κομμάτια πορτοκαλιού, γλυκό νεράντζι, περγαμόντο, αμύγδαλα ασπρισμένα, τον υπόλοιπο χυμό και ψυγείο 4-5 ώρες.

Μπαβαρουάζ
Έξι αβγά, ένα φλυτζάνι ρυζάλευρο, ένα ποτήρι νερού ζάχαρη, ένα κουταλάκι μπέικιν, λεμόνι, βανίλια.
Χτυπάμε χωριστά κρόκους, ασπράδια με τη ζάχαρη, μετά προσθέτομε το μπέικιν, το λεμόνι, τη βανίλια και το ρυζάλευρο.
Το ψήνομε περίπου 15 λεπτά. Όταν κρυώσει το περιχύνομε με το σιρόπι που το ετοιμάζομε με τέσσερα ποτήρια νερό, δύο ποτήρια ζάχαρη. Μετά βάζομε στο ένα κομμάτι, σιρόπι και μετά κρέμα και σκεπάζομε με το άλλο κομμάτι και πάλι σιρόπι με κρέμα.
Η κρέμα γίνεται: 4 ποτήρια γάλα, πέντε κουταλιές κορνφλάουρ.
Αν θέλομε πάνω από την πρώτης στρώση προσθέτομε διάφορα ψιλοκομμένα φρούτα

Λαζάνια σουφλέ
Διακόσια πενήντα γρ. λαζάνια, μια φλυτζάνα ζαμπόν ψιλοκομμένο, μια φλυτζάνα παρμεζάνα τριμμένη, μια φλυτζάνα κεφαλοτύρι τριμμένο, τρία τέταρτα φλυτζανιού μαργαρίνη, μια φλυτζάνα κρέμα γάλακτος, δύο κουταλιές κασέρι τριμμένο, τρία αβγά.
Μπεσαμέλ: Τρεις κουταλιές μαργαρίνη, δύο κουταλιές αλεύρι, δυόμιση φλυτζάνες γάλα, λίγο μοσχοκάρυδο.
Βράζουμε τα λαζάνια σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει αλλά τα βγάζουμε πριν βράσουν τελείως. Τα σουρώνομε, ετοιμάζομε την μπεσαμέλ. Ρίχνομε στα λαζάνια τα τυριά, το ζαμπόν, την κρέμα γάλακτος και την μαργαρίνη και ανακατεύομε καλά. Προσθέτομε την μπεσαμέλ και εξακολουθούμε το ανακάτεμα. Αδειάζομε το μείγμα σε βουτυρωμένο σκεύος, περιχύνομε τα τρία αβγά που χτυπάμε ελαφρά. Ψήνομε σε μέτριο φούρνο (180 βαθμούς) για μισή ώρα.
Πουτίγκα σοκολάτα με ψωμί
Έξι φέτες ψωμί για τοστ χωρίς την κόρα, δύο φλυτζάνια φρέσκο γάλα, εκατό εβδομήντα πέντε γρ. γάλα εβαπορέ, δύο κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο, δύο αβγά, δύο κουταλιές της σούπας ζάχαρη, ένα κουταλάκι βανίλια, ζάχαρη άχνη.
Για την σάλτσα σοκολάτας: εξήντα γρ. κουβερτούρα, μια κουταλιά της σούπας σκόνη κακάο, δύο κουταλιές της σούπας σιρόπι, ένα τέταρτο του φλυτζανιού βούτυρο, δύο κουταλιές της σούπας ακατέργαστη ζάχαρη, δύο τρίτα φλυτζανιού φρέσκο γάλα, μια κουταλιά γλυκού κορνφλάουρ.
Βουτυρώνομε ελαφρά ένα ταψί και απλώνομε τις φέτες του ψωμιού. Ζεσταίνουμε το φρέσκο και το εβαπορέ γάλα μαζί με τη σκόνη κακάο μέχρι να γίνουν χλιαρά ανακατεύοντας διαρκώς. Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αβγά, τη βανίλια και τη ζάχαρη και προσθέτομε το μείγμα με τα δύο γάλατα. Ανακατεύομε καλά και περιχύνομε τις φέτες του ψωμιού. Σκεπάζομε το ταψί με διάφανη μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο τουλάχιστον δύο ώρες. Στη συνέχεια το βάζομε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά μέχρι να ‘’στέκεται’’. Την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς για πέντε λεπτά.
Ετοιμάζομε την σάλτσα σοκολάτας. Ρίχνομε την κουβερτούρα, την σκόνη κακάο, το σιρόπι, το βούτυρο, τη ζάχαρη, το γάλα και το κορνφλάουρ σε μια κατσαρόλα και τα ζεσταίνομε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει η σάλτσα λεία και ομοιόμορφη. Πασπαλίζομε την πουτίγκα με λίγη άχνη και την περιχύνομε με την σάλτσα σοκολάτας, χλιαρή. Όχι καυτή.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Share
Published by
Αγώνας της Κρήτης

Recent Posts

Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ: Εξαγγελία 45 μέτρων και επίκληση στην σταθερότητα

Με έμφαση στις 1.000 ημέρες που έχει ακόμα διάρκεια η θητεία της τρέχουσας κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός παρουσίασε…

5 hours ago

Η κίνηση του πατέρα Κασσελάκη στην ΚΕ που ξεσήκωσε το Twitter

Κύμα σχολιασμού στα social media επέφερε η παρουσία του πατέρα του Στέφανου Κασσελάκη κατά την ομιλία του στην…

6 hours ago

Τέμπη: Νέα «πυρά» της Καρυστιανού κατά Μητσοτάκη

Η Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 2023 και μητέρα της 20χρονης Μάρθης Ψαροπούλου που έχασε…

6 hours ago

Χανιά: Οι διάλογοι σοκ του ιερέα με την σύζυγό του μπροστά σε Μητροπολίτη

Δεν σταματούν να έρχονται στη δημοσιότητα οι αποκαλύψεις για τον 74χρονο ιερέα από τα Χανιά,…

6 hours ago

16 μέρες μέχρι την έναρξη του Rock Under The Clock Festival 2024

16 ημέρες ακόμα.... Μόνο 16 μέρες μέχρι την έναρξη του Rock Under The Clock Festival…

7 hours ago

Σαντορίνη: Εκλεισε το παράρτημα του Εθνικού Ωδείου στο νησί – Θα γίνει Airbnb

Θύμα του υπερτουρισμού φαίνεται πως πέφτει η μουσική εκπαίδευση σ’ ένα από τα πιο τουριστικά…

8 hours ago

This website uses cookies.