Σουμάδα
Διακόσια πενήντα γρ. άσπρη ψίχα αμύγδαλα, ενάμιση έως δύο κιλά ζάχαρη, μια πρέζα αλάτι, ανθόνερο, εσάνς πικραμύγδαλο.
Αλέθομε τα αμύγδαλα πολύ ψιλά και τα βάζομε σ’ ένα πανί σμιχτό ή και διπλό. Αφού βράσομε δυόμιση λίτρα νερό το ρίχνομε λίγο – λίγο και σφίγγομε το πανί μέχρι να τελειώσει το νερό και να μην βγάζει άσπρο ζουμί. Βράζομε το ζουμί με την ζάχαρη και στο γύρισμα ρίχνομε το αλάτι, ανθόνερο, πικραμύγδαλο. Διατηρείται στο ψυγείο. Πίνεται ζεστή ή παγωμένη.
Μυρμηγκόπιτα
Ένα φλυτζάνι ζάχαρη, δύο φλυτζάνια αλεύρι, έξι αβγά, δύο βανίλιες, ένα μπέικιν, ένα φλυτζάνι τρούφα. Ψήσιμο στους 180 βαθμούς μισή ώρα.
Σιρόπι: ένα φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη, δύο φλυτζάνια νερό. Να βράσει πέντε λεπτά, όπως είναι καυτό το ρίχνω στο κρύο κέικ.
Από πάνω βάζω κρέμα: ένα φλυτζάνι νερό, ένα κουταλάκι γλυκού βιτάμ, τέσσερεις κουταλιές σούπας κακάο, δέκα κουταλάκια γλυκού ζάχαρη, δύο κουταλάκια του γλυκού κορνφλάουρ και βράζω να πήξουν και περιχύνω το γλυκό.
Καλιτσουνάκια με συκωτάκια και κιμά
Ζύμη: ένα κεσέ γιαούρτι, ένα φλυτζάνι λάδι, ένα λεμόνι, ένα φακελάκι μπέικιν και αλεύρι.
Γέμιση: Αφού βράσομε τα συκωτάκια για λίγο τα ψιλοκόβομε και τα σοτάρομε. Σοτάρομε και ένα τέταρτο κιμά, προσθέτομε άνηθο και ένα ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια. Τέλος προσθέτομε ένα αβγό και 3-4 κουταλιές μπεσαμέλ. Φτιάχνομε καλιτσουνάκια και φουρνίζομε.
Μπουγάτσα με γιαούρτι (εύκολη)
Ένα πακέτο φύλλο κρούστας, τέσσερα αβγά, ένα ποτήρι ραφινέ λάδι, ένα ποτήρι ζάχαρη, ένα γιαούρτι πρόβειο, μια βανίλια, ένα μπέικιν.
Διπλώνω σαν πλισέ τοποθετώντας το ένα πλισαρισμένο φύλλο δίπλα στο άλλο σε λαδωμένο ταψί. Χτυπάω τα αβγά με τα υπόλοιπα υλικά και τα ρίχνω στα φύλλα. Ψήνω μισή ώρα και σιροπιάζω με δυόμιση ποτήρια νερό και δύο ζάχαρη, βράσιμο δέκα λεπτά.
Σαλάτα με κρέπες
Φτιάχνομε 6-7 κρέπες σε μέτριο τηγάνι.
Επτακόσια γρ. μαγιονέζα, ένα τόνο κονσέρβα, βρασμένο αρακά, ντομάτα, καρότα σε κονσέρβα μισοτριμμένα.
Απλώνω μια κρέπα, αλείφω με μαγιονέζα και απλώνω μια στρώση αρακά βρασμένο, αλάτι, πιπέρι. 2η κρέπα, πάλι μαγιονέζα και φέτες ντομάτας. 3η κρέπα, μαγιονέζα, καλαμπόκι, 4η κρέπα, μαγιονέζα, καρότο, 5η κρέπα, μαγιονέζα, τουρλού (που βάζομε στην ρώσικη), 6η κρέπα μαγιονέζα και καρότο πολύ και τον μισό θρυμματισμένο τόνο πάνω. Πολύ μαγιονέζα γύρω – γύρω στα πλαϊνά να καλυφθούν εντελώς και πολύ τριμμένο καρότο και τον υπόλοιπο τόνο. Μοιάζει με τούρτα και είναι πολύ δροσιστική και εμφανίσιμη.
Κρέπες
Δύο φλυτζάνια γάλα, μια φλυτζάνα τυρί τριμμένο, μια φλυτζάνα αλεύρι, τρία αβγά ολόκληρα, μια κουταλιά σούπας κορνφλάουρ, λίγο πιπέρι, αλάτι.
Σε ένα τεφάλ τηγάνι βουτυρωμένο απλώς ρίχνομε ένα φλυτζανάκι χυλό, τον γυρίζομε.
Τριάντα δύο επιζώντες υπάρχουν μετά το αεροπορικό δυστύχημα στο Καζακστάν, σύμφωνα με τις καζάκικες αρχές και συγκεκριμένα…
Την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2024, στις 12:00 το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε μουσική πατινάδα με παραδοσιακά κάλαντα…
Αγαπητοί αναγνώστες, Ευχαριστούμε που είστε δίπλα μας και μας εμπνέετε να συνεχίσουμε τον δικό μας…
Η ψυχρή αέρια μάζα που έφτασε στην Κρήτη, σε συνδυασμό με διαταραχή στην ανώτερη ατμόσφαιρα,…
Επιβατικό αεροσκάφος με 110 ανθρώπους συνετρίβη, την Τετάρτη (25/12), κοντά στην πόλη Ακτάου του Καζακστάν και στον…
Έπεσε περαιτέρω στο 61% το ποσοστό ιδιοκατοίκησης στη χώρα μας, σύμφωνα με έρευνα της Metron Analysis. Θυμίζουμε ότι…
This website uses cookies.