Μοσχάρι με μανιτάρια
Βάζομε το μοσχάρι με το λάδι μια με μιάμιση ώρα να σιγοψηθεί με 3-4 σκελίδες σκόρδο. Όταν τραβήξει το νερό του το σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε αλάτι κρεμμύδι, ντομάτα, πιπεριά και τα μανιτάρια
Καλιτσουνάκια με συκωτάκια και κιμά
Ζύμη: Ένα κεσέ γιαούρτι, ένα φλυτζάνι λάδι, ένα λεμόνι. ένα φακελάκι μπέικιν και αλεύρι.
Γέμιση: Αφού βράσομε τα συκωτάκια για λίγο, τα ψιλοκόβομε και τα σοτάρομε. Σοτάρομε και ένα τέταρτο κιμά, προσθέτομε άνηθο και ένα ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια. Τέλος προσθέτομε ένα αβγό και 3-4 κουταλιές μπεσαμέλ. Φτιάχνομε καλιτσουνάκια και φουρνίζομε.
Ρύζι με γαρίδες σαλάτα
Δύο νεροπότηρα βρασμένο ρύζι Μπάρμπα – Μπεν, ένα κιλό γαρίδες βρασμένες, δύο ματσάκια άνηθο ψιλοκομμένο χωρίς τα κοτσανάκια, 5-6 κουταλιές μαγιονέζα μέσα στο ρύζι, τέσσερις κουταλιές λεμόνι, τρεις κουταλιές ξύδι, δύο πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες.
Στρώνουμε πάνω από το ρύζι αρκετή μαγιονέζα γαρνίρουμε με γαρίδες και πιπεριές χρωματιστές.
Πολύχρωμη κινέζικη σαλάτα
Πεντακόσια γρ. βρασμένο καλαμπόκι, μια κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη, μια πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη, τριακόσια γρ. βρασμένες γαρίδες, μία κουταλιά λάδι, μία κουταλιά ξύδι, μια κουταλιά γούστερ – σως, αλάτι, πιπέρι, ένα κοτόπουλο βρασμένο ψιλοκομμένο, ένα – δύο μήλα κομμένα σε κύβους με την φλούδα, σέλινο ψιλοκομμένο, καρύδια, κρεμμύδι.
Όλα τα παραπάνω τα ανακατεύουμε με μαγιονέζα.
Στη διεκδίκηση αποζημιώσεων από τη Booking.com και εν γένει από τις πλατφόρμες κρατήσεων που είναι ευρύτερα γνωστές…
Το βράδυ του Σαββάτου, 23 Νοεμβρίου, ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης…
Σε πλήρη ετοιμότητα δηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ενόψει της αυριανής διαδικασίας εκλογής προέδρου (Κυριακή 24 Νοεμβρίου). Σύμφωνα με ανακοίνωση…
Σε πολύ δύσκολη θέση είναι οι κυβερνήσεις των κρατών της ΕΕ που υποστηρίζουν σθεναρά το Ισραήλ, καθώς μετά…
Η 29η διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα, COP29, που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στην πρωτεύουσα…
Θερμοκρασίες ρεκόρ καταγράφηκαν το φετινό καλοκαίρι στις ελληνικές θάλασσες καθιστώντας το, το πιο ζεστό σε βάθος σαρακονταετίας…
This website uses cookies.