Παγωτό
Μια κρέμα γάλακτος φυτική. Την χτυπάμε να γίνει σαντιγί. Ρίχνομε ένα εβαπορέ γάλα χτυπώντας συνέχεια. Ρίχνομε κι ένα ζαχαρούχο γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα. Ρίχνομε στο μείγμα μαστίχα Χίου κοπανισμένη. Βάζομε στην κατάψυξη για μια ώρα. Ξανά χτύπημα. Ξανά στην κατάψυξη για άλλη μια ώρα. Από πάνω βάζομε αμύγδαλα καραμελέ, γλυκό του κουταλιού ή κουβερτούρα λιωμένη.
Γλυκό ψυγείου
Μια μόρφατ, ένα κουτί γάλα ζαχαρούχο, ένα κουτί ζελέ μπανάνα ή ανανά διαλυμένο σε ένα ποτήρι νερό.
Τα χτυπάμε όλα μαζί και τα βάζομε πάνω από μια στρώση σαβαγιάρ ή παντεσπάνι σιροπιασμένο. Πασπαλίζομε με κουβερτούρα τριμμένη και ψυγείο.
Γλυκό με ανανά
Τρία χαρτιά ζελέ ανανά, ενάμιση κιλό γιαούρτι στραγγιστό, ένα ανανά κονσέρβα.
Διαλύομε δύο χαρτιά ζελέ ανανά και προσθέτομε μια κουταλιά σούπας ζάχαρη σε ένα ποτήρι νερό ζεστό κι ένα κρύο και τ’ αφήνομε να κρυώσει εντελώς (ένα τέταρτο εκτός ψυγείου, μια ώρα στο ψυγείο να κρυώσει αλλά όχι να πήξει).
Χτυπάμε το γιαούρτι στο μίξερ, προσθέτομε το ζελέ να χτυπηθούν προσθέτοντας ανανά κονσέρβα σε κομμάτια. Αφήνομε στο ψυγείο για μια νύχτα. Όταν πήξει τελείως φτιάχνομε ένα ζελέ ανανά κανονικό (ένα κρύο ένα ζεστό) και αφού κρυώσει με μια κουτάλα το ρίχνομε πάνω από λίγο – λίγο και ξανά ψυγείο να πήξει.
Γλυκό ψυγείου πορτοκάλι
Διακόσια γρ. μπισκότα σαβαγιάρ. Τα βρέχομε σε γάλα με κονιάκ.
Για την κρέμα: τριάμισι ποτήρια γάλα, τέσσερεις κουταλιές σούπας κορνφλάουρ πέντε κουταλιές ζάχαρη.
Κρέμα πορτοκάλι από πάνω: τρία νεροπότηρα πορτοκαλάδα ΒΙΟΧΥΜ, συμπυκνωμένη (μισό χυμό, μισό νερό), αν στο μέρος σας δεν υπάρχει ΒΙΟΧΥΜ βάζετε τρία νεροπότηρα φρέσκο χυμό με ζάχαρη, τέσσερεις κουταλιές άνθος αραβοσίτου βανίλια και δύο κουταλιές ζάχαρη (αν ο χυμός είναι συμπυκνωμένος)
Γλυκό με γιαούρτι και φράουλες
Οκτακόσια πενήντα γρ. γιαούρτι στραγγιστό, μισό κιλό φράουλες, διακόσια γρ. ζελέ φράουλα, διακόσια γρ. κρέμα γάλακτος, πολλές κουταλιές ζάχαρη άχνη, ένα ποτήρι κονιάκ, τέσσερα ποτήρια νερό.
Χτυπάμε κρέμα γάλακτος με άχνη στο μίξερ. Βράζομε δύο ποτήρια νερό να διαλύσομε το ζελέ και άλλα δύο νερό κρύο για να κυρώσουν. Ρίχνομε το γιαούρτι στο ζελέ, την κρέμα γάλακτος και ανακατεύομε καλά. Κατόπιν ρίχνομε τις φράουλες κομμένες στα τέσσερα. Τα βάζομε στο πυρέξ και ψυγείο. Την άλλη μέρα ρίχνομε από πάνω ένα ζελέ κανονικό φράουλα και στο ψυγείο κάμποσες ώρες.
Γιαουρτογλυκό εύκολο και νόστιμο
Ένα κιλό γιαούρτι στραγγιστό, ένα κουτί γάλα ζαχαρούχο καραμέλα, δύο πακέτα πτι-μπερ, το ένα βανίλια το άλλο σοκολάτα, μια μαρμελάδα βατόμουρο ή βύσσινο ή φρούτα του δάσους,
Ανακατεύομε καλά γιαούρτι με γάλα, σπάμε με τα χέρια μας τα μπισκότα και τα ανακατεύομε στο γιαούρτι. Από πάνω μαρμελάδα και ψυγείο.
Η κυρά Ρηνιώ, η μοναδική κάτοικος της απομακρυσμένης βραχονησίδας Κινάρου, απέκτησε έναν νέο σύντροφο. Πρόκειται…
Θλίψη έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του Μανούσου Μανουσάκη, του σκηνοθέτη των μεγάλων τηλεοπτικών επιτυχιών,…
Μια μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία είχαν οι μαθητές της Δ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Βαρυπέτρου με…
Σχεδόν 70 δις ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν σε φόρους, έμμεσους ή άμεσους οι Έλληνες φορολογούμενοι…
Το ποσό των 3.650 ευρώ, όλες τις οικονομίες δηλαδή που είχε καταφέρει να συγκεντρώσει μια…
Με συντριπτική πλειοψηφία ο Αντώνης Ροκάκης και η παράταξη «Επιμελητήριο με Μέλλον» κατέκτησαν μια εμφατική…
This website uses cookies.