Ρολό κιμά
Παίρνομε πέντε φύλλα του μπακλαβά, τα βουτυρώνομε. Ψήνομε τον κιμά, περίπου μισό κιλό, όπως για μακαρόνια. Τον σουρώνομε να μην έχει υγρά. Βάζομε λίγα κουκουνάρια και πολλών ειδών τυριά. Απλώνομε το μείγμα σ’ όλο το φύλλο και το τυλίγομε ρολό και το ψήνομε στον φούρνο έως να ροδίσει. Καθώς ψήνεται το ραντίζομε με λίγο νερό.
Σπανάκι σουφλέ
Κόβομε το σπανάκι όπως για καλτσούνια. Το μυρίζομε με λίγο λάδι, πιπέρι, κρεμμύδι. Βάζομε λίγη κρέμα γάλακτος. Μουλιάζομε φρυγανιές μικρές στο ζεστό γάλα, τις τραβάμε χωρίς να σπάσουν και τις βάζομε στο πυρέξ. Έχομε ψήσει κιμά όπως για μακαρονάδα και τα απλώνομε εναλλάξ.
Τέλος από πάνω βάζομε μπεσαμέλ και ψήνομε στον φούρνο.
Μανιταρόπιτα
Ένα φύλλο σφολιάτα, δέκα φέτες ζαμπόν, εκατό πενήντα γρ. τυρί ένταμ, εκατό πενήντα γρ. κασέρι, 150 γρ. μοτσαρέλα, ένα μεγάλο κουτί μανιτάρια, μια κρέμα γάλακτος μεσαία, δύο κρόκοι αβγών, αλάτι, πιπέρι, λίγο βούτυρο.
Βουτυρώνομε το πυρέξ και στρώνομε την σφολιάτα. Από πάνω ζαμπόν, τυριά ξυσμένα, σοτάρομε τα μανιτάρια δέκα λεπτά περίπου μ’ ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο και με λίγο βούτυρο. Τα στρώνομε πάνω από τα τυριά, χτυπάμε την κρέμα μαζί με τους κρόκους, βάζομε λίγο αλάτι και πιπέρι, περιχύνομε στο πυρέξ και διπλώνομε τις άκρες προς τα μέσα.
Ψήνομε στους 200 βαθμούς επί 45’.
Κολοκυθόπιτα με γλυκοκολοκύθα
Θα κόψω την κολοκύθα, θα την καθαρίσω θα τη βράσω να είναι λίγο στετή. Μ’ ένα πιρούνι θα τη βάλω στο σουρωτό και θα τη λιώσω.
Μισό κιλό μυζήθρα, μισό κιλό φέτα, ένα τέταρτο κεφαλοτύρι ή γραβιέρα, δύο κουταλιές σούπας βούτυρο, οκτώ αβγά, δυόσμο και μια κουταλιά κορνφλάουρ. Τ’ αβγά θα χτυπηθούν με κορνφλάουρ. Ανακατεύομε μείγμα με κολοκύθα και σφολιάτα πάνω κάτω. Λαδώνομε, ή αβγώνομε από πάνω, βάζομε σησάμι και φουρνίζομε.
180 βαθμοί περίπου μια ώρα. Το βλέπομε.
Τυροπιτάκια εύκολα
Ένα φαρινάπ ένα βιτάμ λιωμένο, 1 γιαούρτι και λίγο αλάτι. Τα κάνω ζύμη.
Γέμιση: 250 γρ. τυρί άσπρο, ένα αβγό.
Παίρνω κομματάκια ζύμη σαν καρύδι, τα ανοίγω και βάζω ένα κουταλάκι γέμιση, αβγώνω φουρνίζω.
Τυρόπιτα εύκολη
Πέντε αβγά, ένα βιτάμ 250 γρ, μισό κιλό γιαούρτι στραγγιστό, μισό κιλό φέτα, δύο κουταλάκια μπέικιν, δύο φλυτζάνες αλεύρι.
Χτυπάμε τ’ αβγά. Ρίχνομε το γιαούρτι και ανακατεύομε το μπέικιν, την φέτα τριμμένη, το βιτάμ λιωμένο, το αλεύρι. Ρίχνομε στο ταψί και φουρνίζομε.
Γέμιση για σάντουιτς
Κοτόπουλο βρασμένο, ψιλοκομμένο σέλινο, κρεμμυδάκι, αγγουράκι τουρσί, όλα ψιλοκομμένα και ανακατεμένα με μαγιονέζα.
Το βράδυ του Σαββάτου, 23 Νοεμβρίου, ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης…
Σε πλήρη ετοιμότητα δηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ενόψει της αυριανής διαδικασίας εκλογής προέδρου (Κυριακή 24 Νοεμβρίου). Σύμφωνα με ανακοίνωση…
Σε πολύ δύσκολη θέση είναι οι κυβερνήσεις των κρατών της ΕΕ που υποστηρίζουν σθεναρά το Ισραήλ, καθώς μετά…
Η 29η διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα, COP29, που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στην πρωτεύουσα…
Θερμοκρασίες ρεκόρ καταγράφηκαν το φετινό καλοκαίρι στις ελληνικές θάλασσες καθιστώντας το, το πιο ζεστό σε βάθος σαρακονταετίας…
Η βουλευτής Χανίων αποκαλύπτει, σε συνέντευξή της στα «Νέα» και στον Χρήστο Χωμενίδη, το παρασκήνιο…
This website uses cookies.