Μηλόπιτα κέικΜια κούπα σπορέλαιο ή ραφινέ, μιάμιση κούπα ζάχαρη. Τρείς κούπες αλεύρι και ένα μπέικη. Τέσσερα αυγά, ένα κουταλάκι κανέλλα συν ένα γαρύφαλλο σκόνη, μια κούπα καρύδια χοντροκομμένα, μια κούπα σταφίδες. Τέσσερα μήλα κομμένα σε χοντρά κομμάτια και τα ραντίζω με κονιάκ.
Χτυπάω τα υλικά σε κέικ το αδειάζω σε μια λεκάνη και προσθέτω τα καρύδια, σταφίδες και μήλα. Αδειάζω σε λαδωμένο ταψί, ψήσιμο στους 180 βαθμούς.
Μηλόπιτα
Παντεσπάνι: Τέσσερα αυγά, τρία φλιτζανάκια του καφέ ζάχαρη, τέσσερα φλιτζανάκια του καφέ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, μια βανίλια. Στον πάτο του ταψιού βάζω τρία τέταρτα του βιτάμ και το βάζω στον φούρνο να λιώσει. Ρίχνω ένα φλιτζάνι ζάχαρη. Καθαρίζω μήλα τέσσερα και τα κόβω ροδέλα στρογγυλές. Ρίχνω καρύδια, κανέλλα και τρίβω στον ρεντέ άλλα δυο μήλα για να σκεπάσει όλο το ταψί. Ρίχνω δυο κουταλιές κονιάκ και στο τέλος το παντεσπάνι. Ψήσιμο μια ώρα στους 180 βαθμούς. Όταν κρυώσει το αναποδογυρίζουμε.
Συνεχίζονται οι… μετασεισμοί του παγκόσμιου τεχνολογικού, οικονομικού και πολιτικού σοκ που προκάλεσε η εμφάνιση του…
«Είστε έτοιμοι για μπάρες πρωτεΐνης από γρύλους;». Η ερώτηση που τέθηκε πριν από μια δεκαετία…
Σημαντικές αποφάσεις για μια σειρά θεμάτων έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης…
Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Περιφέρειας Κρήτης προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς, καθώς 58 νέες ψηφιακές υπηρεσίες…
Έως την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου καλούνται από τον ΕΦΚΑ να επιλέξουν την ασφαλιστική τους κατηγορία…
Την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου, στις 19:00, ο βουλευτής Χανίων Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης θα πραγματοποιήσει εκδήλωση στο…
This website uses cookies.