Πίτσα:

Ένα κιλό αλεύρι μαλακό, δύο νεροπότηρα νερό χλιαρό, ένα νεροπότηρο γάλα, ένα κρασοπότηρο λάδι, δέκα γραμμ. μπύρα, 30 γρ. αλάτι. Τρεις ώρες να γίνει.

Την ανακατεύουμε με χλιαρό νερό. Την βάζουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει, την ζυμώνουμε βουτώντας τα χέρια μας σε λάδι, την αφήνουμε να φουσκώσει 1,5 ώρα. Την ξαναμαλάσουμε και την αφήνουμε ακόμα 1,5 ώρα. Την ανοίγουμε λεπτό φύλλο. Δίνονται πέντε με έξι πίτσες.

Βάζουμε ότι θέλουμε από πάνω, απαραιτήτων πιπεριά. Αλείφουμε με ντομάτα και ρίγανη και βάζουμε τα υλικά. (Τα μανιτάρια και την πιπεριά τα σοτάρουμε πρώτα λίγο).

Χοιρινό ή μοσχάρι με διάφορα τυριά:

Κόβουμε το κρέας σε μικρούς κύβους. Το ξεβράζουμε ελαφρά και το τσιγαρίζουμε με μισή φλιτζάνα τσαγιού λάδι με κρεμμυδάκι και λίγο κρασί. Μετά προσθέτουμε μανιτάρια του κουτιού κομμένα και ένα καρότο ψιλοκομμένο. Ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά.

Όπως μείνει στο τσικάλι το ρίχνουμε σ’ ένα πυρέξ και προσθέτουμε περίπου 600 γραμμ. διάφορα τυριά (Γκούντα, Ένταμ, Έμμενταλ) και μια κρέμα γάλακτος και φουρνίζουμε μέχρι να πήξει η κρέμα και τραβήξουν τα τυριά τις κόρδες τους.

Ανθοί κολοκύθας:

Γεμίζουμε τους ανθούς με μυζήθρα, πιπέρι και δύο αυγά, τους βουτάμε σε χυλό και τους τηγανίζουμε.

Ρύζι με γαρίδες σαλάτα:

Δύο νεροπότηρα βρασμένο ρύζι (μπάρμπα Μπεν), ένα κιλό βρασμένες γαρίδες, δύο ματσάκια άνηθο ψιλοκομμένο, 3-4 κουταλιές μαγιονέζα μέσα στο ρύζι, 4 κουταλιές λεμόνι, 3 κουταλιές ξύδι, δύο πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες. Στρώνουμε πάνω απ’ το ρύζι αρκετή μαγιονέζα, γαρνίρουμε με γαρίδες και πιπεριές χρωματιστές.

Λαχανικά στο φούρνο:

Υλικά: 1 κιλό κολοκύθια κομμένα σε χονδρές ροδέλες, μισό κιλό μανιτάρια κομμένα, 5 μεγάλες λιαστές τομάτες, μισή κούπα λάδι, ένα κρεμμύδι, 3 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο, 1 κούπα χυμό ντομάτας, 1-2 κουταλιές κέτσαπ, μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι.

Εκτέλεση: Σοτάρουμε σκόρδο και κρεμμύδι στο λάδι. Αφού μαραθούν προσθέτουμε τον χυμό τομάτας, την κέτσαπ, μαϊντανό, αλάτι και το πιπέρι. Αφήνουμε να «δέσει» η σάλτσα. Σ’ ένα πυρέξ ρίχνουμε τις λιαστές ντομάτες, τα μανιτάρια και τα κολοκύθια. Ψήνουμε στους 180ο για 1 με 1 ½ ώρα. Καλύπτουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και το τελευταίο τέταρτο ξεσκεπάζουμε.

"google ad"

Κανταΐφια με τυριά:

Υλικά: Μισό κιλό κανταΐφι, 6 αυγά, 2 φλιτζάνια τσαγιού φέτα τριμμένη, 2 φλιτζάνια διάφορες γραβιέρες τριμμένες, 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο ζαμπόν, λίγο αλάτι, πιπέρι, ενάμιση φλιτζάνι γάλα εβαπορέ, ένα φλιτζάνι κρέμα γάλακτος, βούτυρο λιωμένο.

Εκτέλεση: Χτυπάμε ελαφρά τα 3 αυγά και τ’ ανακατεύουμε με τα τυριά, το ζαμπόν και το αλάτι και το πιπέρι. Παίρνουμε μικρές ποσότητες κανταΐφι και ενσωματώνουμε λίγη γέμιση κάθε φορά κάνοντας μικρά μπαλάκια. Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί. Στο τέλος ρίχνουμε στο κάθε κομμάτι από μια κουταλιά λιωμένο βούτυρο.

Σε μπολ, χτυπάμε τ’ άλλα 3 αυγά με το γάλα και την κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε τα κανταΐφια.

Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Γρίπη των πτηνών: «Ισχυρά στοιχεία» δείχνουν ότι ο ιός πέρασε για πρώτη φορά από τα θηλαστικά στον άνθρωπο

Οι επιστήμονες φοβούνται ότι η γρίπη των πτηνών πέρασε για πρώτη φορά από τα θηλαστικά στους ανθρώπους,…

1 hour ago

Με κατάνυξη ο Επιτάφιος Θρήνος στη Μονή Γουβερνέτου | Φωτός

Παρουσία πλήθους πιστών και με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο Επιτάφιος Θρήνος στη Μονή Γουβενέτου. Το μεσημέρι…

4 hours ago

Μονή Αγκαράθου: Τα πρόβατα περνούν κάτω από τον Επιτάφιο για ευλογία! | Βίντεο

Κατάνυξη και ευλάβεια το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην περιφορά του Επιταφίου στην Ιερά Μονή Αγκαράθου. Επισκέπτες από…

4 hours ago

Δείτε τι λένε οι ειδικοί για την πρόωρη ανθοφορία των ελαιόδεντρων στην Κρήτη

Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται η πρόωρη φετινή ανθοφορία των ελαιοδέντρων σε όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδας, αλλά και των άλλων Μεσογειακών…

4 hours ago

Εκατοντάδες Χανιώτες στον Επιτάφιο Θρήνο στη Μητρόπολη Χανίων | Φωτός

Με έκδηλη την συγκίνηση και παρουσία, πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών και πλήθους ευσεβούς λαού τελέσθηκε…

4 hours ago

Πέθανε η ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου στα 76 της χρόνια – Οι ρόλοι που την έκαναν αξέχαστη

Την τελευταία της πνοή άφησε ανήμερα του Μεγάλου Σαββάτου η αγαπημένη ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου. Το θλιβερό…

4 hours ago

This website uses cookies.