Μπουγάτσα με γιαούρτι

Ένα πακέτο φύλλα

Τέσσερα αυγά, ένα ποτήρι ραφινέ λάδι, ένα ποτήρι ζάχαρη, ένα γιαούρτι πρόβειο, μια βανίλια, ένα μπέικη. Διπλώνω σαν πλισέ τοποθετώντας το ένα πλισαρισμένο φύλλο δίπλα στο άλλο σε λαδωμένο ταψί. Χτυπάω τα αυγά με τα υπόλοιπα υλικά και τα ρίχνω στα φύλλα. Ψήνω μισή ώρα και σιροπιάζω με δυόμισι ποτήρια νερό και δύο ζάχαρη, βράσιμο δέκα

Κρέπες με γέμιση μήλα, αμύγδαλα και σταφίδες, με σάλτσα από κρασί και μέλι:

Για τη γέμιση κάθε κρέπας: 1 κουτ. σούπας μαύρες σταφίδες, 3 κουτ. σούπας κρασί (γλυκό), 1-2 κουτ. γλυκού μέλι θυμαρίσιο, ¼ ξινόμηλου με το φλούδι και με βγαλμένα τα κουκούτσια, 1 κουτ. γλυκού βούτυρο ή ηλιέλαιο, 2 κουτ. γλυκού χοντροκομμένα καβουρντισμένα αμύγδαλα, ½ κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού, λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, 1 έτοιμη κρέπα (δείτε σημείωση)

Εκτέλεση: Βάλτε τις σταφίδες στο κρασί να μουσκέψουν για 30 λεπτά. Προσθέστε και το μέλι – 1 ή 2 κουταλιές ανάλογα με το γούστο σας – και ζεστάνετε το μείγμα σε πολύ σιγανή φωτιά. Κατεβάστε μόλις αρχίζει να δένει η σάλτσα. Κόψτε το μήλο σε μικρά κυβάκια. Ζεστάνετε σε τηγάνι το βούτυρο ή το λάδι και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά τα μήλα, ανακατώνοντας προσεκτικά, να ροδίσουν αλλά να μη λιώσουν. Βγάλτε τα μήλα με πιρούνι και ανακατώστε τα με τα αμύγδαλα και το ξύσμα. Προσθέστε και τις σταφίδες, βγάζοντάς τες από τη σάλτσα τους με πιρούνι. Προθερμάνετε το γκριλ και τοποθετήστε τη σχάρα όσο πιο πάνω μπορείτε. Απλώστε την κρέπα στο τηγάνι και ζεστάνετέ τη για 1 λεπτό, χωρίς να τη γυρίσετε. Μεταφέρετε σε πυρίμαχο πιάτο, γυρίζοντάς την ανάποδα. Βάλτε πάνω τη γέμιση, προσθέστε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και γυρίστε τη σε ρολό. Περιχύστε με τη σάλτσα από κρασί  και μέλι, και βάλτε για 1-2 λεπτά κάτω από το γκριλ να ροδίσει. Σερβίρετε αμέσως.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αν δεν θέλετε να τηγανίζετε κρέπες, χρησιμοποιήστε τις έτοιμες κατεψυγμένες, που είναι πολύ καλές.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Πάπας Φραγκίσκος: Να ερευνηθεί αν στην Γάζα διαπράχθηκε γενοκτονία

“Σύμφωνα με ορισμένους ειδικούς, όσα συμβαίνουν στην Γάζα έχουν χαρακτηριστικά γενοκτονίας. Θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί…

10 hours ago

ΗΠΑ: Έδωσαν άδεια στην Ουκρανία να χρησιμοποιεί αμερικανικά όπλα για να πλήξει τη ρωσική επικράτεια – Ρωσία: «Μπορεί να οδηγήσει σε Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο»

Σοβαρή εξέλιξη στις ΗΠΑ, καθώς η αμερικανική κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν - λίγες μόλις εβδομάδες πριν αποχωρήσει…

10 hours ago

Σάκης Καράγιωργας: Ο θρυλικός πανεπιστημιακός που επί χούντας έβαζε βόμβες – Η συγκλονιστική απολογία του στο στρατοδικείο

Κάθε φορά που πλησιάζει η επέτειος της μεγαλειώδους λαϊκής εξέγερσης του Πολυτεχνείου, εμφανίζονται οι γνωστοί –…

13 hours ago

«Αργυρώ Πολυχρονάκη-Κοκοβλή: Ζωή σαν μυθιστόρημα» – Τη Δευτέρα η η διαδικτυακή συνάντηση στη μνήμη της

Στο πλαίσιο του κύκλου Διαδικτυακές Συναντήσεις που διοργανώνει ο Όμιλος Φίλων του ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη…

13 hours ago

Κινέζοι αεροναυπηγοί επισκέφθηκαν το Πανεπιστήμιο Κρήτης – Τι είδους συνεργασία προωθείται

Eπίσημη επίσκεψη αντιπροσωπείας του Nanjing University of Aeronautics and Astronautics (NUAA) πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστημίου Κρήτης,…

13 hours ago

Κολυδάς κατά μετεωρολόγων: «Aντί να ζητήσουν συγγνώμη, λαβώνουν την επιστήμη»

Σε ανάρτηση προέβη ο Θοδωρής Κολυδάς, μετεωρολόγος και διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, με αφορμή…

13 hours ago

This website uses cookies.