Μπουγάτσα με γιαούρτι

Ένα πακέτο φύλλα

Τέσσερα αυγά, ένα ποτήρι ραφινέ λάδι, ένα ποτήρι ζάχαρη, ένα γιαούρτι πρόβειο, μια βανίλια, ένα μπέικη. Διπλώνω σαν πλισέ τοποθετώντας το ένα πλισαρισμένο φύλλο δίπλα στο άλλο σε λαδωμένο ταψί. Χτυπάω τα αυγά με τα υπόλοιπα υλικά και τα ρίχνω στα φύλλα. Ψήνω μισή ώρα και σιροπιάζω με δυόμισι ποτήρια νερό και δύο ζάχαρη, βράσιμο δέκα

Κρέπες με γέμιση μήλα, αμύγδαλα και σταφίδες, με σάλτσα από κρασί και μέλι:

Για τη γέμιση κάθε κρέπας: 1 κουτ. σούπας μαύρες σταφίδες, 3 κουτ. σούπας κρασί (γλυκό), 1-2 κουτ. γλυκού μέλι θυμαρίσιο, ¼ ξινόμηλου με το φλούδι και με βγαλμένα τα κουκούτσια, 1 κουτ. γλυκού βούτυρο ή ηλιέλαιο, 2 κουτ. γλυκού χοντροκομμένα καβουρντισμένα αμύγδαλα, ½ κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού, λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, 1 έτοιμη κρέπα (δείτε σημείωση)

Εκτέλεση: Βάλτε τις σταφίδες στο κρασί να μουσκέψουν για 30 λεπτά. Προσθέστε και το μέλι – 1 ή 2 κουταλιές ανάλογα με το γούστο σας – και ζεστάνετε το μείγμα σε πολύ σιγανή φωτιά. Κατεβάστε μόλις αρχίζει να δένει η σάλτσα. Κόψτε το μήλο σε μικρά κυβάκια. Ζεστάνετε σε τηγάνι το βούτυρο ή το λάδι και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά τα μήλα, ανακατώνοντας προσεκτικά, να ροδίσουν αλλά να μη λιώσουν. Βγάλτε τα μήλα με πιρούνι και ανακατώστε τα με τα αμύγδαλα και το ξύσμα. Προσθέστε και τις σταφίδες, βγάζοντάς τες από τη σάλτσα τους με πιρούνι. Προθερμάνετε το γκριλ και τοποθετήστε τη σχάρα όσο πιο πάνω μπορείτε. Απλώστε την κρέπα στο τηγάνι και ζεστάνετέ τη για 1 λεπτό, χωρίς να τη γυρίσετε. Μεταφέρετε σε πυρίμαχο πιάτο, γυρίζοντάς την ανάποδα. Βάλτε πάνω τη γέμιση, προσθέστε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και γυρίστε τη σε ρολό. Περιχύστε με τη σάλτσα από κρασί  και μέλι, και βάλτε για 1-2 λεπτά κάτω από το γκριλ να ροδίσει. Σερβίρετε αμέσως.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αν δεν θέλετε να τηγανίζετε κρέπες, χρησιμοποιήστε τις έτοιμες κατεψυγμένες, που είναι πολύ καλές.

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Η Χαμάς αποδέχθηκε την πρόταση εκεχειρίας – Τι απαντά το Ισραήλ

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υψηλόβαθμα στελέχη της Χαμάς επιβεβαίωσαν πως αποδέχθηκαν την πρόταση εκεχειρίας που είχε κατατεθεί από…

3 hours ago

«Ελα να σε κεράσουμε ρακί» – Ταξιδεύοντας σε όλα τα χωριά της Κρήτης με ένα βαν

Μεγάλωσε σ’ ένα χωριό έξω από το Ρέθυμνο, εκεί όπου οι ρυθμοί ζωής είναι ταυτόσημοι…

6 hours ago

Σε Κρήτη και Αθήνα τα περισσότερα αδήλωτα όπλα – Ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο

Με εκατομμύρια όπλα, αρκετά εκ των οποίων είναι αδήλωτα, έχει γεμίσει η χώρα μας τα τελευταία…

6 hours ago

«Υγρός χρυσός» το ελαιόλαδο: Η έλλειψη ελαιόλαδου πυροδοτεί τιμές ρεκόρ και φόβους για επισιτιστική ανασφάλεια

Η έλλειψη του «υγρού χρυσού» εκτοξεύει τις τιμές, αυξάνει την εγκληματικότητα και ωθεί τη βιομηχανία ελαιολάδου…

6 hours ago

Νίκος Ζωιδάκης: “Το περισσότερο κλάμα που θυμάμαι να έβγαλα ήταν όταν έφυγε ο Βασίλης Καρράς”

Ο Νίκος Ζωιδάκης μίλησε, μεταξύ άλλων, για την απώλεια του φίλου και κουμπάρου του, Βασίλη Καρρά, στην εμφάνισή…

6 hours ago

Ηράκλειο: Χτύπησε 8χρονο παιδάκι με το αυτοκίνητό του και το εγκατέλειψε

Ένα παιδάκι μόλις 8 ετών μεταφέρθηκε το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα στο εφημερεύον νοσοκομείο…

6 hours ago

This website uses cookies.