Categories: ΤΟΠΙΚΑ

Στάση εργασίας δασκάλων για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

Στάση εργασίας αύριο Πέμπτη από τις 11πμ έως τις 2μμ κηρύσσει ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών ν. Χανίων και καλεί στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 11:30 στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς με αφορμή τη συνέχιση της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:

«Την Πέμπτη 7 Μάη συνεχίζεται η δίκη της ηγεσίας της εγκληματικής οργάνωση Χρυσή Αυγή και των ταγμάτων εφόδου στις φυλακές Κορυδαλλού. Τη ίδια ώρα πλήθος αντιφασίστες, νεολαίοι, εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν ξανά  έξω από το χώρο της δίκης αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας απαιτώντας την τιμωρία των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, των νοσταλγών του Άουσβιτς, της Κατοχής και των γερμανοτσολιάδων.
Προσθέτουμε τη φωνή μας από τα Χανιά σε αυτή των αντιφασιστών διαδηλωτών και καλούμε ως σύλλογος 3ωρη στάση εργασίας για την ίδια μέρα από 11πμ έως 2μμ και συγκέντρωση στις 11:30πμ στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Δεν απεμπολούμε το δικαίωμα μας να διαδηλώνουμε απαιτώντας την τιμωρία της εγκληματικής αυτής συμμορίας γιατί δεν ξεχνούμε ότι αυτή η δίκη έγινε γιατί το αντιφασιστικό κίνημα το επέβαλε. Δεν ήταν οι κρατικοί μηχανισμοί που άνοιξαν τη δίωξη των νεοναζί αλλά οι εργαζόμενοι και η νεολαία που βγήκαν μαζικά στους δρόμους μετά τη δολοφονία Φύσσα. Γι’ αυτό θα είμαστε για μια ακόμη φορά στους δρόμους. Δεν θα αφήσουμε η αίθουσα των δικαστηρίων να γίνει ασπίδα προστασίας των δολοφόνων.

Δεν περιμένουμε τα δικαστήρια για να αποδείξουν τον εγκληματικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής. Δεν ξεχνούμε ότι τα σωματεία των εργαζομένων αποτελούν δεδηλωμένο στόχο της τρομοκρατικής της δράσης της. Δεν ξεχνούμε τη δολοφονική επίθεση στο σωματείο των εργαζομένων στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος και στα μέλη του ΠΑΜΕ που πήγαινε παράλληλα με την προσπάθεια να στηθεί εργοδοτικό σωματείο κατ’ εντολή της εργοδοσίας.
Δεν ξεχνούμε ότι η συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση θέλησε να πετάξει έξω από τα σχολεία τους μαθητές μας γιατί πολλοί από αυτούς κατάγονται από διαφορετικές χώρες.

Δεν υποτιμούμε την ανάγκη να δώσουμε τη μάχη αυτή μέσα και έξω από τα δικαστήρια και από όποια γωνιά της Ελλάδας. Γι’ αυτό καλούμε τα σωματεία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα να καλέσουν ανάλογα.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

«Αδυνατώ να υπογράφω απευθείας αναθέσεις» – Επιστολή «βόμβα» από τον πρόεδρο του ΕΛΓΟ στον πρωθυπουργό, «καρφώνει» Αυγενάκη

Επιστολή «βόμβα» απέστειλε στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού, «Δήμητρα», Σέρκο Χαρουτουνιάν, θέτοντας στη διάθεσή του…

1 hour ago

Γιατί καταγράφηκε πρωτογενές πλεόνασμα-μαμούθ πάνω από 3 δισ. ευρώ στο τετράμηνο – Έκρηξη των φορολογικών εσόδων

Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,253 δισ. ευρώ εμφανίζει το α’ τετράμηνο εφέτος ο προϋπολογισμός, έναντι στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα……

1 hour ago

«Ο Ανδρέας μέσα από τα μάτια των παιδιών του»

Ένα ταξίδι στον χρόνο και μαζί στην πολυσχιδή προσωπικότητα του Ανδρέα Παπανδρέου, του μεγάλου πολιτικού ηγέτη…

1 hour ago

Ερώτηση Σέβης Βολουδάκη με θέμα την ίδρυση Λιμενικού Πυροσβεστικού Σταθμού Λιμένος Σούδας – Χανίων

Η Βουλευτής Χανίων Σέβη Βολουδάκη κατέθεσε ερώτηση στον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, σχετικά…

1 hour ago

Αποζημίωση 15.000 ευρώ στον Δήμο Χανίων για ηλεκτροπληξία παιδιού

Το Πρωτοδικείο Χανίων επιδίκασε αποζημίωση ύψους 15.000 ευρώ στην οικογένεια ενός παιδιού που έχασε τη…

2 hours ago

Χανιά: Υποβολή δικαιολογητικών για ένταξη στο Κοινωνικό Παντοπωλείο

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων ανακοινώνει ότι ξεκινάει την Δευτέρα…

2 hours ago

This website uses cookies.