Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Σταθάκης: Δύσκολα και επώδυνα μέτρα προβλέπει η συμφωνία

Η συμφωνία που επιτεύχθηκε προβλέπει “δύσκολα και επώδυνα μέτρα”, αλλά ήταν “η καλύτερη δυνατή” με βάση το πλαίσιο που είχε προκύψει από τη σύνοδο κορυφής της 12ης Ιουλίου και το οποίο ήταν “λίγο ως πολύ δεδομένο”, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στο κεντρικό δελτίο του Mega.

Υπογράμμισε ο ίδιος ότι στην συμφωνία «δεν υπάρχουν μειώσεις μισθών» και ότι οι μειώσεις των συντάξεων θα «είναι οριακές», ενώ για τα προαπαιτούμενα είπε ότι «είναι αρκετά» και ως βασικότερα ανέφερε το φυσικό αέριο, τις πρόωρες συντάξεις και σειρά μέτρων για τις διαρθρωτικές αλλαγές

«Με το προηγούμενο πρόγραμμα η Ελλάδα καλείτο την περίοδο 2015-2018 να παράγει πλεονάσματα της τάξης του 4,3% κατά μέσο όρο ετησίως, τώρα μιλάμε για μια πολύ ήπια προσαρμογή, καθώς η Ελλάδα καλείται να δημιουργήσει πλεονάσματα εφέτος -0,5%, το 2016 0,5%, το 2017 1,75% και το 2018 3,5%», είπε ο υπουργός Οικονομίας.

Για την επιστροφή στην ανάπτυξη, ο κ. Σταθάκης είπε ότι οι προβλέψεις είναι να υπάρξει μεταστροφή από το α’ η β’ τρίμηνο του 2016, που θα είναι όμως οριακά υφεσιακό έτος, και ταχεία επιστροφή στην ανάπτυξη το 2017.

Αναφορικά με την κοινοβουλευτική διαδικασία που θα ακολουθηθεί δεν θέλησε να σχολιάσει τη στάση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, είπε ωστόσο ότι υπάρχουν οι διαδικασίες και θα βρεθούν οι λύσεις.

Για την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι υπάρχει χώρος διαλόγου στο κόμμα με όσους διαφωνούν. Σε ερώτηση αν η κυβέρνηση μετρήσει μεγάλες απώλειες κατά την ψηφοφορία στη Βουλή, εκτίμησε πως οι εξελίξεις θα είναι ομαλές και ζήτησε αναμονή ώς την ψηφοφορία της Πέμπτης.

«Η πολιτική πειθώς είναι ο μόνος τρόπος να δούμε πόσο σταθερή υποστήριξη θα έχει η κυβέρνηση στις δύσκολες επιλογές που έκανε» σημείωσε.

Τέλος, ο κ. Σταθάκης απέφυγε να σχολιάσει τη στάση των Γερμανών, που απειλούν να βάλουν “τρικλοποδιά” στη συμφωνία, επιλέγοντας να υπογραμμίσει ότι η ελληνική πλευρά ακολούθησε “μια συντεταγμένη διαδικασία” και ολοκλήρωσε τη συμφωνία με τους τέσσερις θεσμούς, παραπέμποντας στα επόμενα βήματα που πρέπει πλέον να γίνουν ώστε αυτή να επικυρωθεί, εντός και εκτός Ελλάδας.

thepressproject.gr

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Ερντογάν: «19 Μαΐου ημέρα ξεσηκωμού κατά της εχθρικής κατοχής του έθνους μας»

Ανακοίνωση έβγαλε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μέσω ανάρτησης, με αφορμή τη 19η Μαϊου, ημέρα…

5 hours ago

Παραμένουν κλειστά τα μικροβιολογικά εργαστήρια και στα Χανιά

Την απόφαση να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους από την ερχόμενη Δευτέρα έλαβαν το Σάββατο στη…

5 hours ago

Η Πανσπουδαστική καταγγέλλει καταστροφή συνδικαλιστικού υλικού

Καταστροφή συνδικαλιστικού υλικού καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η φοιτητική παράταξη της Πανσπουδαστικής Κ.Σ. στο ΕΛΜΕΠΑ…

5 hours ago

Το ΚΚΕ (μ-λ) Χανίων ζητά την αποχή από τις ευρωεκλογές

Με αφορμή τις επικείμενες ευρωεκλογές το ΚΚΕ(μ-λ) Χανίων σε ανακοίνωσή του αναφέρει: "Μπροστά στις ευρωεκλογές…

5 hours ago

Σε Χανιά και Ρέθυμνο ο Νίκος Ταχιάος

Το Αμάρι Ρεθύμνου επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Yποδομές, Νίκος Ταχιάος,…

5 hours ago

Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Μακαρίου για την 83η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης

«Οι ηρωικοί πρόγονοί μας δεν επέτρεψαν στον φόβο να κυριεύσει τις ψυχές τους, ούτε διανοήθηκαν…

6 hours ago

This website uses cookies.