Λίγες ημέρες μετά την προ ημερησίας συζήτηση για την Δικαιοσύνη στη Βουλή, η τέως πρόεδρος του κοινοβουλίου, Ζωή Κωνσταντοπούλου, αποδόμησε πλήρως την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα μιλώντας για «οδυνηρή και λυπηρή συγκυρία κατά την οποία προσγειώνονται στη Βουλή όπως και παλιότερα τροπολογίες άσχετες, αντισυνταγματικές και κείμενες εκτός κάθε νομοθετικού, δημοκρατικού και συνταγματικού πλαισίου. Καταργούνται με αντισυνταγματικές τροποποιήσεις και τροπολογίες της τελευταίας στιγμής οι Ανεξάρτητες Αρχές που είναι εγγυητικές θεσμικές λειτουργίες για τη Δημοκρατία».
Υποστήριξε δε, ότι «Σταμάτησε η έρευνα για τα μνημόνια γιατί προφανώς έγινε αντιληπτό ότι θα περιελάμβανε και τις ευθύνες της τωρινής Κυβέρνησης. Σταμάτησε και η ουσιαστική διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών».
Υπενθυμίζεται ότι η τοποθέτηση του πρωθυπουργού στην σύγκρουση για ζητήματα διαφθοράς βασίστηκε στο υλικό της «Μαύρης Βίβλου της Ντροπής» που είχε επιμεληθεί η κυρία Κωνσταντοπούλου το 2014 ως υπεύθυνη τότε του τομέα δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ.
Σήμερα, ωστόσο οι δύο τους βρίσκονται σε αντίπαλα στρατόπεδα με την τέως Πρόεδρο της Βουλής να μιλά πλέον και για την «Μαύρη Βίβλο» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Μιλώντας στο πανελλήνιο συνέδριο «Μοντέλο Βουλής των Ελλήνων» (ΜΒΕ) που πραγματοποιήθηκε στην παλιά Βουλή κατήγγειλε πως πραγματοποιούνται «ωμές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη με υπουργούς που έχουν την αντίληψη ότι μπορούν να υπαγορεύουν ακόμη και την πορεία των υποθέσεων ενώπιον της Δικαιοσύνης με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον υπουργό Δικαιοσύνης που αυτοπροσώπως κατέθεσε μήνυση κατά πρώην συναδέλφου του ενώπιον της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου». Ενέργεια που όπως υποστηρίζει είναι «πρωτοφανής, άνευ προηγουμένου κυβερνητικού, δημοκρατικού και κοινοβουλευτικού αλλά και δικαστικού.
Ενέργεια που αυτοτελώς κατατείνει στον επηρεασμό της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης αλλά και ο ίδιος υπουργός σε δημόσιες εμφανίσεις του στη συνεδρίαση των Διοικητικών Δικαστών επιδίωξε να επηρεάσει την έκδοση απόφασης σχετικά με την αντισυνταγματική κατάργηση των Ανεξάρτητων Αρχών». «Ιδιαίτερη» μεταχείριση επιφύλαξε και για τον διάδοχό της στο προεδρείο του κοινοβουλίου Νίκο Βούτση, για τον οποίο είπε «δυστυχώς και ο διάδοχός μου ο σημερινός Πρόεδρος της Βουλής προέβη σε δηλώσεις οι οποίες ευτελίζουν κάθε έννοια ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης. Λέγοντας επί λέξη ότι “οι δικαστές δεν μπορούν να αποφασίζουν χωρίς να λαμβάνουν υπ’ όψιν τους τη συγκυρία, τις παραμέτρους, τα κίνητρα” εννοώντας δηλαδή οι δικαστές δεν πρέπει να αποφασίζουν αντίθετα με την κυβερνητική βούληση».
«Όλα αυτά είναι οχληρά αλλά ταυτόχρονα αναδεικνύουν το δικό σας ρόλο και τη δική σας σημαντική λειτουργία ως εγγυητών του κοινοβουλευτικού και δημοκρατικού κεκτημένου που υπηρετεί τις επόμενες γενιές» συνέχισε η κυρία Κωνσταντοπούλου για να υποστηρίξει πως «Η σημερινή Βουλή αναδείχθηκε μέσα από μία διαδικασία αντισυνταγματική, διαδικασία σκοπιμότητας που είχε σκοπό να καταργήσει το δημοκρατικό κεκτημένο του δημοψηφίσματος, το ΟΧΙ σε μέτρα αντιδημοκρατικά, το ΟΧΙ σε μέτρα μνημονιακά. Είχε επίσης, σκοπό να καταργήσει το κοινοβουλευτικό κεκτημένο Επιτροπών που λειτούργησαν προς όφελος της Δημοκρατίας, της Διαφάνειας, της Δικαιοσύνης και της προστασίας της θωράκισης των νέων γενεών από την ασυδοσία επίορκων κυβερνητικών λειτουργών και επιτελών».
Είπε πως «Με τη διάλυση της προηγούμενης Βουλής ουσιαστικά πέτυχαν την απενεργοποίηση μιας πολύ σημαντικής Επιτροπής της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους που είχε ιδρυθεί στην προηγούμενη περίοδο και η οποία ανέδειξε κάτι που πρέπει όλους να ενδιαφέρει και ειδικά εσάς, ότι οι νέες γενιές δεν οφείλουν και δεν πρέπει να πληρώσουν ένα χρέος που δεν τους αναλογεί, ένα χρέος συνδεδεμένο με αντισυνταγματικές διαδικασίες αλλά και με πλείστες συμβάσεις διαφθοράς στις οποίες εμπλέκονται κυβερνητικά στελέχη. Είναι οχληρό το γεγονός ότι αυτήν την Επιτροπή καταδιώκει η σημερινή Κυβέρνηση και η σημερινή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, είναι οχληρό ότι η αλήθεια που αναδεικνύει αυτή η Επιτροπή ενοχλεί τους κυβερνώντες και τους κατέχοντες την εξουσία. Είναι οχληρό ότι ταυτόχρονα υποβαθμίστηκε το κεκτημένο της ανάδειξης μεγάλων σκανδάλων όπως το σκάνδαλο της Siemens και το σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ αφού οι έρευνες οι οποίες δρομολογήθηκαν στην προηγούμενη περίοδο σταμάτησαν».
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου στη Γενική Συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών – ομιλία
«Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο είναι ένα ακόμη επεισόδιο του Μνημονίου, ενός αντιδημοκρατικού καθεστώτος, ενός καθεστώτος δεσποτείας».
«Ο κ. Κατρούγκαλος και ο κ. Πετρόπουλος είναι μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Δεν μπορεί να μείνει αναπάντητο από το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών το γεγονός ότι προωθούν τα συγκεκριμένα μέτρα».
«Έχουμε την υποχρέωση να συγκροτήσουμε και να δρομολογήσουμε και μορφές αγώνα επιστημονικές και νομικές και συγκρότηση επιτροπών νομικής άμυνας και συμπαράστασης στους πληττόμενους συμπολίτες μας, σε όλους εκείνους που αποκρούουν μέτρα εξουθενωτικά».
Να συμπράξουμε:
Να προωθήσουμε:
– διαδικασίες υποχρέωσης της Κυβέρνησης να σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις που έχουν ακυρώσει μέτρα περικοπών σε μισθούς και συντάξεις.
Να συμπαρασταθούμε:
– στις διαδικασίες προστασίας της δημόσιας περιουσίας από το ξεπούλημα,
– στις διαδικασίες προσβολής του ΕΝΦΙΑ.
«Η Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους μετατρέπεται σε Σωματείο και είναι ευπρόσδεκτοι όλοι οι συνάδελφοι να συμπράξουν σε αυτό το έργο αμφισβήτησης, αποκωδικοποίησης, νομικής αξιολόγησης και λογιστικού ελέγχου του χρέους».
«Οι δικηγόροι να ασκήσουμε το λειτούργημά μας κατά τρόπο αγωνιστικό και χρήσιμο στην κοινωνία».
«Να συνεχίσουμε τον αγώνα, που πλήττει μία Κυβέρνηση η οποία επιτίθεται στην κοινωνία».
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου συμμετείχε χθες στη Γενική Συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, που διακόπηκε και θα συνεχισθεί την ερχόμενη Δευτέρα 4 Απριλίου 2016.
Στην ομιλία της, η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε να μη συνεχιστούν οι επαφές του Δικηγορικού Συλλόγου με την Τρόικα, «καθώς είναι ένα καθεστώς μη νομιμοποιημένο, μη δημοκρατικό, το οποίο ο Δικηγορικός Σύλλογος δεν πρέπει ούτε εμμέσως να νομιμοποιήσει».
Για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε ότι «προωθείται από υπουργούς – μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Και ο κ. Κατρούγκαλος και ο κ. Πετρόπουλος είναι μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και νομίζω ότι ο τρόπος με τον οποίο προωθούν αυτά που προωθούν δεν μπορεί να μείνει αναπάντητος από το ΔΣΑ, λόγω της ιδιότητάς τους. Και το λέω αυτό έχοντας τιμήσει τις δικές μου υποχρεώσεις ως δικηγόρου από τη θέση της Προέδρου της Βουλής».
Στη συνέχεια της ομιλίας της, αναφέρθηκε στην μετατροπή της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους σε Σωματείο και κάλεσε όλους τους δικηγόρους «να συμπράξουν σε αυτό το έργο αμφισβήτησης, αποκωδικοποίησης, νομικής αξιολόγησης και λογιστικού ελέγχου του χρέους» ενώ ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΔΣΑ για το γεγονός ότι «σε μία περίοδο που από την Κυβέρνηση και από τον Πρόεδρο της Βουλής διώκεται η Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, μία Επιτροπή που ουσιαστικά αμφισβητεί το χρέος με το οποίο συνδέεται και το ασφαλιστικό και όλα τα μνημονιακά μέτρα, δέχθηκε να φιλοξενήσει την Επιτροπή στον Δικηγορικό Σύλλογο και να πραγματοποιηθεί εκεί η συνάντηση της Επιτροπής με τον ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα του ΟΗΕ για το Χρέος και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και η συνέντευξη Τύπου της Επιτροπής».
«Ως επιστημονικός σύλλογος», τόνισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, «πέραν των μορφών αγώνα που έχουμε ήδη υιοθετήσει και τους οποίους πρέπει να συνεχίσουμε, γιατί πλήττουν μια Κυβέρνηση η οποία επιτίθεται στην κοινωνία, έχουμε ταυτόχρονα την υποχρέωση να συγκροτήσουμε, να χρηματοδοτήσουμε και να δρομολογήσουμε και μορφές αγώνα επιστημονικές και νομικές: Συγκρότηση επιτροπών νομικής άμυνας, συμπαράστασης στους πληττόμενους συμπολίτες μας, συμπαράστασης σε όλους εκείνους που αποκρούουν μέτρα εξουθενωτικά, όπως αυτά που πλήττουν εμάς. Να συμπράξουμε με εκείνους που αγωνίζονται για την αποτροπή των πλειστηριασμών, να συμπράξουμε με εκείνους που αγωνίζονται για την υποστήριξη των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, να συμπράξουμε στην κατάρτιση εννόμων διαδικασιών και βοηθημάτων και μέσων για την προσβολή των αντισυνταγματικών φόρων, να συμπράξουμε και να δημιουργήσουμε διαδικασίες υποχρέωσης της Κυβέρνησης να σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις που έχουν ακυρώσει μέτρα περικοπών σε μισθούς και συντάξεις. Όλα αυτά εμείς έχουμε τα εργαλεία να τα προσφέρουμε στην κοινωνία αυτήν τη στιγμή. Να συμπαρασταθούμε στις διαδικασίες προστασίας της δημόσιας περιουσίας από το ξεπούλημα, στις διαδικασίες προσβολής του ΕΝΦΙΑ. Να συμπράξουμε και με τους δικαστικούς λειτουργούς και τους λοιπούς συλλειτουργούς της Δικαιοσύνης όταν αγωνίζονται για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και όχι όταν διαπλέκονται με την κυβερνητική εξουσία. Και να υποστηρίξουμε όλα εκείνα τα κινήματα που αυτήν την στιγμή ενεργοποιούνται προς την ίδια κατεύθυνση».
Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της ομιλίας
ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
είναι μεγάλη χαρά που βρίσκομαι ανάμεσά σας με την ιδιότητα της δικηγόρου την οποία ταξινομώ πολύ ψηλά, αμέσως μετά την ιδιότητα του πολίτη.
Ως δικηγόροι έχουμε τις γνώσεις και τα εργαλεία να αποκωδικοποιήσουμε αυτό που συμβαίνει στη χώρα, αυτό που συμβαίνει στο λαό μας, αυτό που συμβαίνει στους συμπολίτες μας τα τελευταία έξι χρόνια. Και αυτές οι γνώσεις και τα εργαλεία από τη μία πλευρά μας εξοπλίζουν για την καταπολέμησή του, από την άλλη πλευρά μας επιφορτίζουν με την ευθύνη και το καθήκον να πολεμήσουμε, να παλέψουμε.
Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο είναι ένα ακόμη επεισόδιο του Μνημονίου, ενός αντιδημοκρατικού καθεστώτος, ενός καθεστώτος που έθεσε πρώτους στο στόχαστρο τους δικηγόρους. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι ο 23% ΦΠΑ συμπεριελήφθη στο πρώτο μνημονιακό νομοσχέδιο και έθεσε πρώτους στο στόχαστρο τους δικηγόρους ακριβώς γιατί οι δικηγόροι έχουν τη δυνατότητα, την ικανότητα και τα εργαλεία να υπερασπιστούν την κοινωνία και τη Δημοκρατία και, συνακόλουθα, και τους εαυτούς τους απέναντι σε αυτήν τη δεσποτεία.
Θέλω να απευθυνθώ σε αυτήν την αίσθηση καθήκοντος όλων μας, που πηγάζει και από την αίσθηση, την επίγνωση και τη συνείδηση των δικαιωμάτων μας. Δεν πρέπει κανείς να συντηρεί την αυταπάτη ότι φταίει κάποιος άλλος δικηγόρος γι’ αυτό που συμβαίνει ή κάποια άλλη δικηγορική κατηγορία. Όπως δεν πρέπει κανείς να συντηρεί την αυταπάτη ότι φταίει κάποια άλλη κοινωνική κατηγορία.
Οι κοινωνικοί αυτοματισμοί έχουν υπάρξει εργαλείο εκτόνωσης της κοινωνίας και εργαλείο προέλασης της μνημονιακής απολυταρχίας. Θέλω, λοιπόν, να απευθυνθώ και στο αίσθημα ενότητας και συστράτευσής μας. Το αίσθημα ενότητας και συστράτευσης που μπορεί πραγματικά να κινητοποιήσει όχι απλώς νικηφόρους αγώνες αλλά και πολύ σημαντικές ανατροπές.
Κύριε Πρόεδρε, χαίρομαι που συγκαλέσατε Γενική Συνέλευση και συμφωνώ με όλους και όλες τους συναδέλφους και τις συναδέλφους που εισηγήθηκαν αυτή η Γενική Συνέλευση να αποφασίσει και νέα Γενική Συνέλευση. Γιατί κουβαλάω μέσα μου την ανάμνηση της Γενικής Συνέλευσης του Γενάρη του 2012, εκείνης που αποφάσισε νέα Γενική Συνέλευση σηκώνοντας αγωνιστική σημαία ενάντια στον μετέπειτα νόμο 4055/2012, θυμάστε ποια καταστροφή επέφερε στη Δικαιοσύνη και στο δικηγορικό λειτούργημα, μιας Γενικής Συνέλευσης που εν συνεχεία δεν έγινε ποτέ. Γιατί δεν είχε κλεισθεί καν η αίθουσα του Πανελληνίου όπου θα συνεδριάζαμε από το τότε Δ.Σ. του Συλλόγου.
Με αποτροπή ή παράκαμψη των συλλογικών διαδικασιών δε θα πάμε πουθενά. Με αποχή από τις συλλογικές διαδικασίες και ανοχή δε θα πάμε πουθενά. Ο Κώδικας περί Δικηγόρων πέρασε σε μια άδεια Επιτροπή όπου κανείς δεν ψήφισε «ναι» ούτε σε ένα άρθρο. Με έναν Πρόεδρο Επιτροπής, τον κ. Βιρβιδάκη τότε, να λέει «εγκρίνεται κατά πλειοψηφία» την ώρα που κανείς βουλευτής που βρίσκονταν μέσα δεν ψήφιζε «ναι».
Ο δικηγόρος είναι άμισθος δημόσιος λειτουργός. Αυτό έπρεπε να σημαίνει – και κατά τον Κώδικα περί δικηγόρων – την πλήρη απαγόρευση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας, που είναι εμπορικής υφής. Αυτό σημαίνει, ακόμα, ότι ο δικηγόρος έχει καθήκον το λειτούργημά του να το ασκήσει σε αυτήν την συγκυρία. Να το ασκήσει πώς; Κατά τρόπο αγωνιστικό και κατά τρόπο χρήσιμο στην κοινωνία.
Ως επιστημονικός σύλλογος, πέραν των μορφών αγώνα που έχουμε ήδη υιοθετήσει και τους οποίους πρέπει να συνεχίσουμε, γιατί πλήττουν μια Κυβέρνηση η οποία επιτίθεται στην κοινωνία, έχουμε ταυτόχρονα την υποχρέωση να συγκροτήσουμε, να χρηματοδοτήσουμε και να δρομολογήσουμε και μορφές αγώνα επιστημονικές και νομικές:
Συγκρότηση επιτροπών νομικής άμυνας, συμπαράστασης στους πληττόμενους συμπολίτες μας, συμπαράστασης σε όλους εκείνους που αποκρούουν μέτρα εξουθενωτικά, όπως αυτά που πλήττουν εμάς.
Να συμπράξουμε:
-με εκείνους που αγωνίζονται για την αποτροπή των πλειστηριασμών,
-με εκείνους που αγωνίζονται για την υποστήριξη των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.
Να συμπράξουμε στην κατάρτιση εννόμων διαδικασιών και βοηθημάτων και μέσων για την προσβολή των αντισυνταγματικών φόρων, να συμπράξουμε και να δημιουργήσουμε διαδικασίες υποχρέωσης της Κυβέρνησης να σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις που έχουν ακυρώσει μέτρα περικοπών σε μισθούς και συντάξεις. Όλα αυτά εμείς έχουμε τα εργαλεία να τα προσφέρουμε στην κοινωνία αυτήν τη στιγμή. Να συμπαρασταθούμε στις διαδικασίες προστασίας της δημόσιας περιουσίας από το ξεπούλημα, στις διαδικασίες προσβολής του ΕΝΦΙΑ. Να συμπράξουμε και με τους δικαστικούς λειτουργούς και τους λοιπούς συλλειτουργούς της Δικαιοσύνης όταν αγωνίζονται για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και όχι όταν διαπλέκονται με την κυβερνητική εξουσία. Και να υποστηρίξουμε όλα εκείνα τα κινήματα που αυτήν την στιγμή ενεργοποιούνται προς την ίδια κατεύθυνση.
Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του ΔΣΑ για το γεγονός ότι σε μία περίοδο που από την Κυβέρνηση και από τον Πρόεδρο της Βουλής διώκεται η Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, μία Επιτροπή που ουσιαστικά αμφισβητεί το χρέος με το οποίο συνδέεται και το ασφαλιστικό και όλα τα μνημονιακά μέτρα, δέχθηκε να φιλοξενήσει την Επιτροπή στον Δικηγορικό Σύλλογο και να πραγματοποιηθεί εκεί η συνάντηση της Επιτροπής με τον ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα του ΟΗΕ για το Χρέος και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και η Συνέντευξη Τύπου της Επιτροπής. Θέλω να σας ενημερώσω ότι η Επιτροπή μετατρέπεται σε Σωματείο και είναι ευπρόσδεκτοι όλοι οι συνάδελφοι να συμπράξουν σε αυτό το έργο αμφισβήτησης, αποκωδικοποίησης, νομικής αξιολόγησης και λογιστικού ελέγχου του χρέους.
Τελειώνοντας, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, θα ήθελα να πω ότι δοκιμάζονται σε τέτοιες περιόδους και οι υπάρξεις μας αλλά και οι αξίες μας. Δοκιμάζονται πολλά. Δοκιμάζονται και οι άνθρωποι. Και θα συμφωνήσω με εκείνους και εκείνες που είπαν ότι δεν είναι χωρίς συνέπειες οι επιλογές που ο καθένας κάνει. Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο προωθείται από υπουργούς – μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Και ο κ. Κατρούγκαλος και ο κ. Πετρόπουλος είναι μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Νομίζω ότι ο τρόπος με τον οποίο προωθούν αυτά που προωθούν δεν μπορεί να μείνει αναπάντητος από το ΔΣΑ, λόγω της ιδιότητάς τους. Και το λέω αυτό έχοντας τιμήσει τις δικές μου υποχρεώσεις ως δικηγόρου από τη θέση της Προέδρου της Βουλής.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
με συντριπτική πλειοψηφία 93,2% των συναδέλφων δώσαμε μήνυμα απόκρουσης του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας ο οποίος ψηφίστηκε πραξικοπηματικά τον περασμένο Ιούλιο. Ο Κώδικας αυτός δεν πρέπει να εφαρμοσθεί γιατί η εφαρμογή του παραβιάζει ευθέως τη Δημοκρατία και το Σύνταγμα. Το μήνυμα αυτό ήταν ξεκάθαρο, αλλά θολώθηκε από κάποια μηνύματα υποστήριξης ενός «ναι» σε μια συμφωνία που θα περιείχε και αυτόν τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. Πρέπει να προσέχουμε την αμφισημία των μηνυμάτων μας, γιατί από την εκπομπή του μηνύματος ότι είμαστε, ενδεχομένως, και ενδοτικοί σε τέτοιου είδους εκτρώματα, θα εισπράξουμε, όχι την κατανόηση, όπως ήλπιζε ενδεχομένως ο κ. Τσίπρας όπως αποδείχθηκε, αλλά τη σκλήρυνση στάσης, η οποία δεν απευθύνεται μόνο σε εμάς αλλά σε ολόκληρο το λαό.
Συνεπώς, κύριε Πρόεδρε, ζητώ να μη συνεχισθούν οι επαφές του Δικηγορικού Συλλόγου με την Τρόικα. Είναι ένα καθεστώς μη νομιμοποιημένο, μη δημοκρατικό, το οποίο ο Δικηγορικός Σύλλογος δεν πρέπει ούτε εμμέσως να νομιμοποιήσει. Κατά τ’ άλλα συντάσσομαι με εκείνες τις προτάσεις που κατατείνουν και στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, με τη εξειδίκευση στην οποία αναφέρθηκα αλλά και τη συγκρότηση ενός απεργιακού ταμείου, που επιτρέπει να μεριμνήσουμε και για τη συλλογική και για την προσωπική μας αξιοπρέπεια μέσα στη διαδικασία αυτού του αγώνα.
Σας ευχαριστώ
Συνέντευξη: Χρόνης Διαμαντόπουλος Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Στέφανος Κασσελάκης και τα στελέχη της Νέας Αριστεράς, μπαίνουν στο…
Νέα στοιχεία για την τραγωδία των Τεμπών κατατέθηκαν στον εφέτη ανακριτή Λάρισας, με την συμπληρωματική έκθεση του πραγματογνώμονα Βασίλη…
Την υποψηφιότητα της Λούκας Κατσέλη για το αξίωμα της Προέδρου της Δημοκρατίας στηρίζει η Νέα…
Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 100 ετών, η Καίτη Γκρέυ. Η αγαπημένη τραγουδίστρια άφησε την τελευταία της…
«Η Ευρώπη είναι η ασφάλεια ζωής μας», ανέφερε η πρώην καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και, ενόψει της επιστροφής…
Στις φυλακές Κορυδαλλού θα βρίσκεται από αύριο Δευτέρα ο 45χρονος οδηγός της Πόρσε, που το περασμένο Σάββατο σκότωσε…
This website uses cookies.