ΘΕΣΕΙΣ

Στην Ελλάδα …ξεπουλάμε, ενώ η Ευρωπαϊκή Δεξιά ζητά μορατόριουμ πωλήσεων για 12 μήνες λόγω κρίσης κορωνοϊού

Πιο Δεξιά και από τη Δεξιά κινείται η κυβέρνηση Μητσοτάκη στο ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων. Εν μέσω πανδημίας προχωρούν οι διαδικασίες από το ΤΑΙΠΕΔ για το ξεπούλημα τριών λιμανιών, της Αλεξανδρούπολης, της Καβάλας και της Ηγουμενίτσας.

Η απόφαση αυτή δε θα προκαλούσε μεγάλη εντύπωση λαμβάνοντας υπόψη ότι έχουμε κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας. Όμως προκαλεί εντύπωση όταν συμβαίνει την παρούσα στιγμή.

Γιατί υπό τις παρούσες συγκυρίες σε όλη την Ευρώπη σταματούν τις ιδιωτικοποιήσεις υπό τον πραγματικό φόβο ότι οι τιμές που θα λάβουν τα κράτη θα είναι εξαιρετικά χαμηλές και καθόλου συμφέρουσες.

Αυτό είπε και ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Πήτερ Αλτμάιερ αναφερόμενος στον κίνδυνο ξεπουλήματος μεγάλων γερμανικών εταιρειών σε ξένες:

“Θα αποφύγουμε πάση θυσία το ξεπούλημα των βιομηχανιών μας. Δε μπορούν να υπάρχουν ταμπού. Η περιορισμένη και προσωρινή κρατική στήριξη, ακόμη και η κρατική αγορά των εταιρειών πρέπει να είναι πιθανά”.

Ακόμη και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Γουέμπερ είπε:

“Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι Κινέζικες εταιρείες, με τη στήριξη και του Κινέζικου κράτους, προσπαθούν να αγοράσουν ευρωπαϊκές εταιρείες που είναι φτηνές και που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες λόγω της κρίσης του κορωνοϊού. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αντιδράσει συντονισμένα για να βάλει ένα τέλος στην “επίσκεψη των Κινέζων στο μαγαζί” επιβάλλοντας για 12 μήνες μορατόριουμ στις πωλήσεις Ευρωπαϊκών εταιρειών έως ότου η κρίση του κορωνοϊού τελειώσει”.

Και ενώ συμβαίνουν αυτά στην Γερμανική Ευρώπη, στην Ελλάδα συνεχίζουμε από εκεί που σταματήσαμε, με ιδιωτικοποιήσεις που θα είναι καταστροφικές και ξεπούλημα των ακινήτων των Ελλήνων.

Άραγε, είναι αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης ή είναι υποχρεώσεις που πηγάζουν από τα μνημόνια που έχουμε υπογράψει και βρίσκονται σε ισχύ ακόμα και στην καταστροφική περίοδο που διανύουμε;

Οι πολιτικοί που κυβερνούν τη χώρα, πότε επιτέλους θα υψώσουν ανάστημα; Μπορούν;

 

 

 

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

MRB: Πέμπτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ – Συμφωνούν με την αποπομπή Κασσελάκη οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ – Ανεβαίνει ο Πολάκης στη μάχη διαδοχής

Την αλλαγή στους συσχετισμούς του πολιτικού σκηνικού καταγράφει η δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του Open. Την…

13 hours ago

“Ο Θεός της Σφαγής” από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης από τις 2 Οκτώβρη – Δείτε το τρέιλερ

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον σκηνοθέτη Μάνο Βαβαδάκη, μετά την πετυχημένη «Πανώρια» του…

13 hours ago

Η στέγη παραδομένη στην αγορά, η «γενιά των ενοικιαστών» χωρίς κρατική μέριμνα

του Θάνου Καμήλαλη Η Ελλάδα είναι σταθερά η χώρα με το υψηλότερο κόστος στέγασης σε…

14 hours ago

Νίσυρος: Με απέλαση απειλείται ο πατέρας που είχε καταγγείλει αρχαιοφύλακα για παρενόχληση του γιου του

Με απέλαση απειλείται ο πατέρας που είχε καταγγείλει αρχαιοφύλακα για παρενόχληση του γιου του στη…

14 hours ago

Σοκ από ψήφισμα στο Ευρωκοινοβούλιο: Η Ουκρανία πρέπει να είναι σε θέση να πλήξει νόμιμους στρατιωτικούς στόχους στη Ρωσία – Με πυρηνικό παγκόσμιο πόλεμο προειδοποιεί η Μόσχα

Σε ψήφισμά του, το Κοινοβούλιο ζητά να αρθούν οι περιορισμοί που εμποδίζουν την Ουκρανία να χρησιμοποιήσει δυτικά…

14 hours ago

Οπαδοί της Celtic στο λαό της Παλαιστίνης: «You ‘ll never walk alone»

Ηκερκίδα της Celtic FC στον αγώνα με τη SK Slovan Bratislava για το UEFA Champions League στη…

14 hours ago

This website uses cookies.