Categories: ΤΟΠΙΚΑ

Στην Κρήτη είχε καταφύγει η Μ. Εφίμοβα, «πηγή» της δολοφονημένης Μαλτέζας δημοσιογράφου Δάφνης Καρουάνα Γκαλίθια

Η Μαρία Εφίμοβα, μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος και μια από τις «πηγές» της δολοφονημένης Μαλτέζας δημοσιογράφου Δάφνης Καρουάνα Γκαλίθια παραδόθηκε χθες βράδυ στο Αστυνομικό Τμήμα της Πλατείας Συντάγματος, φοβούμενη για την ζωή της.

Η Εφίμοβα εργαζόταν στην Μάλτα, στη διαβόητη τράπεζα Pilatus Bank. Είχε αποκαλύψει στην Δάφνη Καρουάνα Γκαλίθια ότι η τράπεζά της διευκόλυνε τις ύποπτες συναλλαγές της Egrant Inc., μιας παναμαϊκής επιχείρησης που ανήκε στη Michelle Muscat, σύζυγο του Πρωθυπουργού της Μάλτας Joseph Muscat.

Σύμφωνα τις αποκαλύψεις της κυρίας Εφίμοβα, η Egrant διαχειριζόταν χρήματα της κόρης του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ. Λίγες μέρες πριν την δολοφονία της, στις 16 Οκτωβρίου του 2017, η Μαλτέζα δημοσιογράφος είχε κατονομάσει ως πηγή των πληροφοριών της για το σκάνδαλο, που είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη της Μαλτας την Μαρία Εφίμοβα.

Εναντίον της Μαρίας Εφίμοβα εκκρεμούσε  διεθνές ένταλμα σύλληψης της κυπριακής Αστυνομίας, με την κατηγορία της υπεξαίρεσης χρημάτων, όταν εργαζόταν στη Κύπρο, στην εταιρεία Fragrance Distribution Ltd, μέχρι το 2014. Η Εφίμοβα, απέδωσε την καταγγελία, που υπέβαλε ένας πρώην διευθυντής της,  σε προσπάθεια να την δυσφημήσουν. Σημειώνεται ότι το ένταλμα σύλληψης κατά της Εφίμοβα εκδόθηκε από την κυπριακή δικαιοσύνη στα τέλη του 2017, ενώ η ίδια είχε φύγει από την Κύπρο το 2014, για να εργαστεί στη Μάλτα.

Μετά την βομβιστική επίθεση εναντίον  της της Δάφνης Καρουάνα Γκαλίθια, ξεκίνησε μία  εκστρατεία συκοφάντησης κυπριακών ΜΜΕ εναντίον της Εφίμοβα, την οποία παρουσίαζαν να εμπλέκεται στην δολοφονία.   Οι ευρωβουλευτές Άννα Γκόμεζ της Πορτογαλίας και Τάκης Χατζηγεωργίου από την Κύπρο, απηύθυναν τότε  σχετικό ερώτημα στον γενικό εισαγγελέα της Κύπρου, χωρίς να έχουν λάβει μέχρι σήμερα απάντηση.

Η Μαρία Εφίμοβα, ρωσικής καταγωγής, φοβούμενη ότι θα είχε την ίδια τύχη με την Μαλτέζα δημοσιογράφο, είχε καταφύγει στην Κρήτη, όπου ζει ο σύζυγος της και τα 2 της παιδιά. Μετά από τηλεφωνήματα κυρίως βρετανικών ΜΜΕ που προσπάθησαν να την εμπλέξουν στην πρόσφατη αντιπαράθεση της βρετανικής κυβέρνησης με την Ρωσία, αποφάσισε να παραδοθεί στις ελληνικές αρχές  φοβούμενη για την ζωή της και την ασφάλεια της οικογένειας της. Η ελληνική εισαγγελία αναμένεται να αποφασίσει σήμερα για τη τύχη της.

 

tvxs.gr

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Θλιβερό ευρωπαϊκό «ρεκόρ» στην έλλειψη στέγης καταγράφει η Μ. Βρετανία – Άρθρο σοκ της DW

Το πρόβλημα στέγης, που είναι πλέον έντονο και στη χώρα μας, αποκτά εφιαλτικές διαστάσεις σε…

9 hours ago

«Καμία δικαιολογία πλέον»: Για πρώτη φορά Ευρωπαίοι ηγέτες καταδικάζουν το Ισραήλ και ζητούν την εφαρμογή της απόφασης του Διεθνούς Δικαστηρίου

Αρκετές χώρες και παγκόσμιοι οργανισμοί καταδίκασαν την ισραηλινή επιδρομή σε καταυλισμό εκτοπισμένων στη Ράφα, το βράδυ…

9 hours ago

Ένα πράγμα είναι ασυγχώρητο: Η αναισθησία και η ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑ τους

Από το fb του δημοσιογράφου Δημήτρη Αλικάκου Αυτές οι δυο φωτογραφίες με έχουν στοιχειώσει. Δεξιά,…

10 hours ago

Επική στιγμή: Αστραπή σε συναυλία των Metallica αφήνει το πλήθος άναυδο στη βροχή

Συνήθως η βροχή δεν είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να σου συμβεί σε μια συναυλία. Στη…

11 hours ago

Εμπρησμός από πρόθεση η φωτιά στο εργοστάσιο παρασκευής γευμάτων στη Λαμία

Επιβεβαιώθηκε η αρχική πεποίθηση των Αρχών ότι η φωτιά που ξέσπασε στο εργοστάσιο παρασκευής γευμάτων στην ΒΙ.ΠΕ.…

12 hours ago

Παναθηναϊκός: Ανεπανάληπτη υποδοχή για τον “επτάστερο” στο ΟΑΚΑ

Από το Βερολίνο στην Αθήνα και από το αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος” στο ΟΑΚΑ. Αυτή τη…

12 hours ago

This website uses cookies.