ΤΟΠΙΚΑ

Στην Κρήτη τα μεγαλύτερα ύψη βροχής του 24ωρου

Στην Κρήτη καταγράφηκαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής του 24ωρου σύμφωνα με τα στοιχεία του meteo.gr/Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών το μεγαλύτερο ύψος βροχής έως τις 19:00 το απόγευμα της Πέμπτης σημειώθηκε στoυς Ποταμούς Λασιθίου και ήταν ίσο με 94 mm, ενώ τα οκτώ μεγαλύτερα ημερήσια ύψη βροχής παρουσιάζονται στον παρακάτω πίνακα:

Οι τοπικές καταιγίδες θα είναι τα κυριότερα χαρακτηριστικά του καιρού στην Κρήτη και για το επόμενο 24ωρο. Σύμφωνα με τη γενική πρόγνωση του meteo.gr:

Την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024 αναμένονται νεφώσεις στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας με βροχές κυρίως στην Κρήτη, ενώ τοπικές βροχές αναμένονται στις Σποράδες, στην Εύβοια, στην Βοιωτία, στην Αττική, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα. Τοπικές καταιγίδες αναμένονται στο Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη. Οι βροχές στην Κρήτη θα είναι κατά τόπους έντονες κυρίως τις πρωινές ώρες. Σταδική εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται έως τις βραδινές ώρες στις περισσότερες περιοχές, ωστόσο στην Κρήτη τα φαινόμενα θα διατηρηθούν αλλά πιο τοπικά. Στις υπόλοιπες περιοχές αίθριος γενικά καιρός με τοπικές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -5 έως 10 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -4 έως 15 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο από -2 έως 15 βαθμούς Κελσίου, στη Θεσσαλία από -2 έως 13 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -1 έως 16 βαθμούς Κελσίου, στα Επτάνησα από 3 έως 15 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου και στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις αρχικά με εντάσεις έως 6-7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση προς τις βραδινές ώρες. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 3 μποφόρ.

H EMY για την Παρασκευή στην Κρήτη προβλέπει:

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Κρήτη μέχρι τις μεσημβρινές ώρες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Κρήτης τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Βόρειοι 5 με 7 και τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Προειδοποίηση από το Λιμεναρχείο Ηρακλείου

Προειδοποίηση για τους ισχυρούς βοριάδες που θα πνέουν τις επόμενες ώρες στην Κρήτη εξέδωσε το Λιμεναρχείο Ηρακλείου.

Απευθυνόμενο στους ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων πλοίων και μικρών σκαφών στην περιοχή του Ηρακλείου τους καλεί να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης των σκαφών τους.

Επίσης καλούνται:

  • Τα ορμούντα επαγγελματικά αλιευτικά σκάφη να αποφύγουν τη δραστηριοποίηση για όσο θα είναι σε ισχύ τα καιρικά φαινόμενα.
  • Τα ρυμουλκά, ναυαγοσωστικά, αλιευτικά και εθελοντικές ομάδες καλούνται σε άμεση ετοιμότητα για παροχή συνδρομής, σε περίπτωση που χρειαστεί.

Την ίδια στιγμή είναι σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθεια σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Η ΑΑΔΕ και οι Έλληνες πολίτες!

1) Η ΑΑΔΕ είναι παρακράτος που νομιμοποιείται από το ελληνικό κράτος; 2) Ακυρώστε τους παράνομους…

6 mins ago

Θάνατος Σινουάρ: Πώς το στρατηγικό λάθος της δημοσιοποίησης από το Ισραήλ του βίντεο του θανάτου του Σινουάρ γιγαντώνει τον μύθο του

Τα πλάνα με τα τελευταία λεπτά της ζωής του Γιαχία Σινουάρ έχουν κάνει το γύρο του κόσμου.…

12 mins ago

Εκρηκτικό το πρόβλημα στέγης: Κατάληψη της Πρυτανείας Πολυτεχνείου Κρήτης από τον Φοιτητικό Σύλλογο Εστιών

Ο Φοιτητικός Σύλλογος Εστιών του Πολυτεχνείου Κρήτης προχώρησε σήμερα σε κατάληψη της πρυτανείας του ιδρύματος,…

5 hours ago

18ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ: Να διαγραφούν οι Sena Erkoc και Umut Gultekin από το Εθνικό Μητρώο Ανεπιθύμητων

Η απόφαση των ελληνικών αρχών να απαγορεύσει την είσοδο των μουσικών Sena Erkoç και Umut…

5 hours ago

Η ΑΑΣΕΒΕΧ καλεί σε αποχή από τις εκλογές του ΕΒΕΧ

Η Αγωνιστική Αντιμονοπωλιακή Συνεργασία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Χανίων (ΑΑΣΕΒΕΧ) καλεί τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες να αποχωρήσουν…

5 hours ago

Nέο μίνι γήπεδο μπάσκετ για τα παιδιά του Παραρτήματος ΑμεΑ Χανίων

Εγκαινιάστηκε σήμερα, Παρασκευή 18/10/2024, το μίνι γήπεδο μπάσκετ, που δημιουργήθηκε με τη συνδρομή του Δήμου Χανίων για…

5 hours ago

This website uses cookies.