ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Στην παραλία των Αγίων Αποστόλων κλιμάκιο των Πρασίνων: “Ζωντανό παράδειγμα του πώς οι πράσινες προτάσεις οφελούν τις τοπικές κοινωνίες”

Στην παραλία των Αγίων Αποστόλων στα Χανιά βρέθηκε τη Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023 κλιμάκιο των Πράσινων, αποτελούμενο από το Νίκο Χρυσόγελο, πρώην ευρωβουλευτή και υποψήφιο με τη συμμαχία ΠΡΑΣΙΝΟ & ΜΩΒ στην Α’ Αθήνας, τη Καστρινάκη (Ρούλα) Ζαχαρένια, επικεφαλής του ψηφοδελτίου ΠΡΑΣΙΝΟ & ΜΩΒ στα Χανιά και τα μέλη των Πράσινων Χανίων Φώτη Ποντικάκη και Κώστα Τζωρτζάκη.

Η περιοχή των Αγίων Αποστόλων στα Χανιά έχει ιδιαίτερη αξία για την πόλη, τους επισκέπτες και το οικολογικό κίνημα των Χανίων. Πρόκειται για μια δημόσια έκταση 584 στρεμμάτων με 4 παραλίες και δάσος, που σώθηκε από την ιδιωτικοποίηση και τσιμεντοποίηση με τη δημιουργία εκεί ξενοδοχείου και συνεδριακού κέντρου όπως σχεδιαζόταν. Η μεγάλη και πολύχρονη κινητοποίηση των πολιτών έδωσε μετά από 11.500 υπογραφές και 15 χρόνια αγώνα (1998-2013) αποτελέσματα: Η περιοχή παραχωρήθηκε στο Δήμο Χανίων, κι αυτό εν μέσω οικονομικής κρίσης, σε εποχή γενικευμένων ιδιωτικοποιήσεων!

Σήμερα, Χανιώτες κι επισκέπτες απολαμβάνουν το πράσινο, το οξυγόνο, τη σκιά, τις παιδικές χαρές και 4 ελεύθερες, χωρίς εισιτήρια, παραλίες, ενώ ειδική εγκατάσταση επιτρέπει την πρόσβαση και ατόμων με ειδικές ανάγκες, με αναπηρικά καροτσάκι, μέχρι τη θάλασσα!

Περιττό να τονίσουμε ότι η περιοχή αυτή αποτελεί και συγκριτικό πλεονέκτημα για τις γειτονικές τουριστικές εγκαταστάσεις και προσελκύει καθημερινά χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο μαζί με ντόπιους!

Αποτελεί έτσι ένα ζωντανό παράδειγμα του πώς οι πράσινες προτάσεις για χώρους πρασίνου και παραλίες με ελεύθερη πρόσβαση ωφελούν την τοπική κοινωνία τόσο οικονομικά όσο και από πλευράς υγείας και αναψυχής με το οξυγόνο, τη δροσιά και τις ευκαιρίες για περπάτημα και άθληση που προσφέρουν ελεύθερα και απλόχερα σε όλους!

Οι πράσινες προτάσεις για τη συγκεκριμένη περιοχή πηγαίνουν ακόμη παραπέρα, προτείνοντας την ανακαίνιση των Παλιών Παιδικών Εξοχών που παραμένουν εγκαταλελειμμένες, για τη δημιουργία εκεί Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που θα μπορούν να επισκέπτονται μαθητές κι εκπαιδευτικοί και χώρου πολιτιστικών εκδηλώσεων.

 Η πόλη βέβαια των Χανίων χρειάζεται κι άλλους χώρους πρασίνου, όπως για παράδειγμα στο στρατόπεδο Μαρκοπούλου που βρίσκεται σε διαδικασία παραχώρησης στο Δήμο Χανίων.

Πράσινοι Χανίων

Μέλος της συμμαχίας ΠΡΑΣΙΝΟ και ΜΩΒ

(Υποψήφιοι των Πράσινων με το ΠΡΑΣΙΝΟ και ΜΩΒ στα Χανιά: Καστρινάκη Ζαχαρένια, Παπαδάκη Αλεξάνδρα, Ποντικάκης Φώτης)

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Σε προπαγανδιστικό βίντεο του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ ο «επίδοξος δολοφόνος» του Τραμπ

Σε προπαγανδιστικό βίντεο του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ εμφανίζεται ο συλληφθείς ως επίδοξος δολοφόνος του Ντόναλντ Τραμπ,…

43 mins ago

Μεγάλη προσέλευση κόσμου στο STAVROS BLUE MOON | Φωτός

Η εκδήλωση "STAVROS BLUE MOON", που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Σταυρού, συγκέντρωσε εκατοντάδες…

53 mins ago

Υπερ-αδειοδότηση, υπερ-ανάπτυξη και πρωταθλητισμός στην εγκατάσταση έργων ΑΠΕ!

Της Βάννας Σφακιανάκη O Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ) ανάρτησε στον ιστότοπό του τις…

58 mins ago

Κρήτη: Έπιασαν τους απατεώνες που εξαπάτησαν ηλικιωμένη με λάφυρο χιλιάδες ευρώ

Σε μια επιτυχημένη επιχείρηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου, εξιχνιάστηκε μια υπόθεση απάτης που είχε ως…

1 hour ago

Η ΕΛΜΕ Χανίων ενάντια σε «Εκπαιδευτικούς Ομίλους», «Μέντορες» και «Ενδοσχολικούς Συντονιστές» στα σχολεία

Η ΕΛΜΕ Χανίων καταγγέλλει την επιβολή «Εκπαιδευτικών Ομίλων», «Μέντορων» και «Ενδοσχολικών Συντονιστών» στα σχολεία, χαρακτηρίζοντας…

3 hours ago

Τεμπονέρας: “Δεν θα είμαι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ”

“Δεν θα είμαι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ” ανακοίνωσε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Διονύσης…

3 hours ago

This website uses cookies.