ΤΟΠΙΚΑ

Στη βουλή από το ΚΚΕ «οι αυθαίρετες, εκφοβιστικές πρακτικές της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ προς τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου»

Να σταματήσουν  «οι αυθαίρετες, εκφοβιστικές πρακτικές της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ προς τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου» ζητούν οι βουλευτές του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, Μαρία Κομνηνάκα και Διαμαντώ Μανωλάκου με ερώτηση που κατέθεσαν στη βουλή.

Στο κείμενο της ερώτησης αναφέρονται τα εξής:

Στις 28.12.2022 η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ με εντολή της έστειλε τον ιατρό εργασίας του νοσοκομείου και μια επισκέπτρια υγείας στα σπίτια τριών αναισθησιολόγων που νόσησαν με covid για να επιβεβαιώσει την ασθένεια με νέο τεστ, παρά το ότι ως γνωστόν, τα αποτελέσματα των τεστ covid αναρτώνται σε σελίδα του υπουργείου στην οποία το ιατρικό προσωπικό έχει πρόσβαση. Ταυτόχρονα με «εντέλλεσθε» απαίτησε να ανοίξει αίθουσα χειρουργείου ενώ ήταν αδύνατον να καλυφθεί με ασφάλεια με το υπάρχον προσωπικό, αμφισβητώντας ανοιχτά τη δήλωση ασθένειας των ιατρών. Μάλιστα σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τη στάση του, ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ ισχυρίστηκε ακόμα και ότι οι γιατροί παίρνουν αναρρωτικές άδειες για να πάνε στις ελιές!

Δεν είναι η πρώτη φορά που έρχονται στο φως καταγγελίες για τρομοκρατία, αυταρχική και υποτιμητική συμπεριφορά από την πλευρά της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ προς τους εργαζόμενους με πρώτους τους εκλεγμένους συνδικαλιστές. Οι ελλείψεις, η εντατικοποίηση, οι μετακινήσεις και οι αυταρχικές συμπεριφορές των διοικήσεων συμβάλλουν στο κύμα παραιτήσεων ανάμεσα στους νοσοκομειακούς γιατρούς καθώς και την απροθυμία κάλυψης κενών θέσεων όποτε και όταν προκηρύσσονται. Το «νέο ΕΣΥ» όχι μόνο δεν πρόκειται να λύσει αυτά τα προβλήματα, αλλά θα τα γιγαντώσει στα πλαίσια ενός εμπορευματοποιημένου συστήματος υγείας.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ  ο κ. Υπουργός ποια μέτρα  προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση ώστε:

– Να σταματήσουν οι αυθαίρετες, εκφοβιστικές πρακτικές της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ προς τους εργαζόμενους,

– Να καλυφθούν στο σύνολό τους οι ανάγκες σε μόνιμους αναισθησιολόγους,

– Να στελεχωθεί το νοσοκομείο με μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Κρήτη: “Ξεσκονίζουν” το πελατολόγιο της εγκληματικής ομάδας με τις χιλιάδες σφαίρες

Το «πελατολόγιο» της εγκληματικής ομάδας που διακινούσε από τις αρχές του 2024 μεγάλο αριθμό όπλων,…

3 hours ago

Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα: Οι πολιτικές πιέσεις στα μέσα ενημέρωσης αυξάνονται σ’ όλο τον κόσμο

Οι πολιτικές πιέσεις στα μέσα ενημέρωσης αυξάνονται σ’ όλο τον κόσμο, την ώρα που η…

3 hours ago

Βάρκα με μετανάστες στους Καλούς Λιμένες – Μια έγκυος μεταξύ των 33 ανθρώπων

33 μετανάστες εντοπίστηκαν τα ξημερώματα στην περιοχή ανοιχτά των Καλών Λιμένων, στο Ηράκλειο, σε συνέχεια…

3 hours ago

Δικηγόροι Αιγυπτίων αλιεργατών: «Τεράστια πρόκληση η αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου για τα θύματα της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης»

Την απόφαση αποφυλάκισης του αρχηγού της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Νίκου Μιχαλολιάκου, καταδικάζουν με…

3 hours ago

IOBE: 4 στους 10 Έλληνες αντιμέτωποι με τη φτώχεια

Η τελευταία έκθεση του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) για την ελληνική οικονομία δείχνει…

3 hours ago

ΠΑΣΟΚ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: «Η απόφαση γεννά εύλογους προβληματισμούς εντός της νομικής κοινότητας και της κοινωνίας»

«Η απόφαση ελήφθη παρά τη μη πλήρωση των ουσιαστικών προϋποθέσεων, καθώς ο καταδικασμένος σε πρώτο…

3 hours ago

This website uses cookies.