Στη Βουλή η επιστολή Κουράκη για τη απόσυρση της διάταξης για την παραχώρηση της πλατείας του πρώην Ξενία

Αναφορά Μαν.Στρατάκη στον Υπ.Πολιτισμού.
Ως Αναφορά προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ.Μανόλης Στρατάκης, την επιστολή του Δημάρχου Ηρακλείου κ.Κουράκη σχετικά με την απόσυρη διάταξης του σχεδίου νόμου για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, με την οποία παραχωρείται η πλατεία του πρώην Ξενία στην Περιφέρεια Κρήτης.
Όπως αναφέρεται στη σχετική επιστολή του ο κ.Κουράκης:
“Με μεγάλη έκπληξη και απορία διαπίστωσα ότι στο Σχέδιο Νόμου για την «Αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, του ντόπινγκ, των προσυνεννοημένων αγώνων και λοιπές διατάξεις» κατά την οποία, ακίνητο έκτασης 4.782,28 τμ, στο οποίο βρισκόταν παλιά το ξενοδοχείο ΞΕΝΙΑ της πόλης του Ηρακλείου, θα μεταβιβαστεί στην Περιφέρεια Κρήτης, Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, η οποία σημειωτέον δεν έχει καμία διοικητική αρμοδιότητα ή σχέση με τον κοινόχρηστο αυτό χώρο.
Σας γνωρίζουμε ότι η έκταση αυτή παραχωρήθηκε από την εταιρία «Ε.Τ.Α. ΑΕ», με την με αριθ. 12333/30-7-2003 σύμβαση, στο Δήμο Ηρακλείου για 99 έτη και στη συνέχεια, αφού κατεδαφίστηκε το κτίσμα, διαμορφώθηκε από το έτος 2004 με δαπάνες του Δήμου Ηρακλείου σε κοινόχρηστο χώρο (πλατεία) της πόλης μας και αποτελεί ήδη ένα από τους ελκυστικότερους χώρους συνάθροισης και περιπάτου δημοτών και επισκεπτών.
Επειδή η υπό ψήφιση διάταξη του άρθρου 38, χωρίς καμία διαβούλευση μαζί μας, δεν προσβάλει βάναυσα μόνο το Δήμο Ηρακλείου και τα δικαιώματα των δημοτών, αλλά και το σύνολο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ βαθμού που αγνοείται επιδεικτικά σε τόσο σοβαρά θέματα, – υπάρχουν ανάλογα περιστατικά και σε άλλους Δήμους της χώρας – εκφράζουμε τη λύπη και τη δυσαρέσκειά μας για την προχειρότητα που η Κεντρική Διοίκηση προωθεί σημαντικές νομοθετικές πρωτοβουλίες, αλλά και για τον τρόπο που αντιμετωπίζονται οι τοπικές υποθέσεις γενικά, και ζητούμε την άμεση ανάκληση της απαράδεκτης αυτής ρύθμισης”, καταλήγει η επιστολή του δημάρχου Ηρακλείου την οποία κατέθεσε ως Αναφορά ο κ.Στρατάκης.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Εστίαση: Φορολογούν τώρα και τα… πουρμπουάρ – Τα POS μετατρέπουν το φιλοδώρημα σε μέρος του μισθού

Ένα σοβαρότατο πρόβλημα που έχει προκύψει στα καταστήματα εστίασης με το πουρμπουάρ και την φορολόγησή…

47 mins ago

«Νομοθετήστε για τα smartphones σαν να είναι τσιγάρα», λέει υψηλόβαθμο στέλεχος του ΠΟΥ

Την άποψη ότι τα κινητά τηλέφωνα πρέπει να αντιμετωπίζονται από τους νομοθέτες ως προϊόντα περίπου όσο επικίνδυνα…

1 hour ago

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Στις 10 το βράδυ το εκλογικό αποτέλεσμα – Πάνω από 150.000 τα νέα μέλη

Για αποτέλεσμα στις 10 το βράδυ και συμμετοχή πάνω από 300.000 ψηφοφόρους έκανε το μέλος…

1 hour ago

Φαράγγι της Σαμαριάς: “Ταβάνι” τα 1.000 άτομα την ημέρα

Ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.) ανακοινώνει ότι παρατείνεται το μέτρο του μέγιστου…

1 hour ago

Καθημερινότητα οι αφίξεις μεταναστών στην Κρήτη

Καθημερινότητα έχουν γίνει πλέον οι αφίξεις μεταναστών στην Κρήτη, με τα περιστατικά να καταγράφονται το…

1 hour ago

Τουρισμός: Φρενάρουν οι αφίξεις για το 2025

Στο 2025 έχουν στρέψει ήδη το ενδιαφέρον τους αεροπορικές εταιρείες, αεροδρόμια αλλά και γενικότερα η…

1 hour ago

This website uses cookies.