13.8 C
Chania
Tuesday, December 24, 2024

Στη Βουλή το θέμα των χημικών της Συρίας: Δεν υπάρχει κανένα σενάριο που να προβλέπει απόρριψη χημικών στη θάλασσα

Ημερομηνία:

Για πολλοστή φορά αλλά για πρώτη φορά σε συζήτηση στη Βουλή ο Υφυπουργός Εξωτερικών απαντά σε ερώτηση του Μανούσου Βολουδάκη και επαναλαμβάνει ότι παρά τις συνωμοσιολογίες δεν υπάρχει κανένα σενάριο που να προβλέπει απόρριψη χημικών στη θάλασσα. Μάλιστα, εκ νέου επαναλαμβάνεται ότι δεν έχει παρθεί η τελική απόφαση για το σημείο που θα συμβεί η διαδικασία ενώ επισημαίνεται ότι εφόσον αυτή συμβεί στη Μεσόγειο θα υπάρχει έλληνας παρατηρητής πάνω στο πλοίο.

Πιο αναλυτικά, δελτίο τύπου έδωσε στη δημοσιότητα ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ Μανούσος Βολουδάκης στο οποίο αναφέρει ότι:

Συζητήθηκε χθες στη Βουλή η επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτού Χανίων της Ν.Δ. Μανούσου Βολουδάκη σχετικά με τη διαδικασία καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας. Ο Μ.Βολουδάκης τόνισε ότι τα χημικά δεν πρέπει να καταστραφούν πάνω σε πλοίο που θα πλέει στη Μεσόγειο,  καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ επικίνδυνο σε μια κλειστή θάλασσα. Επέκρινε την κυβέρνηση για το γεγονός ότι ως τώρα δεν έχει υπάρξει επαρκής και υπεύθυνη ενημέρωση. Πολλοί πιστεύουν, σημείωσε χαρακτηριστικά, ότι τα χημικά θα ριχτούν στη θάλασσα, και δεν είναι ευθύνη των πολιτών αυτή η σύγχυση !  Σε κάθε περίπτωση, πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να διασφαλίσει ότι η καταστροφή δε θα γίνει στη Μεσόγειο. «Αυτό επιτάσσει το εθνικό συμφέρον, αυτό επιτάσσει η κοινή λογική», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Από πλευράς της κυβέρνησης, απάντησε ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ.Δ.Κούρκουλας. Ο κ.Κούρκουλας, ανέφερε με απόλυτα κατηγορηματικό τρόπο ότι κανενός είδους κατάλοιπο της διαδικασίας δεν πρόκειται να απορριφθεί στη Μεσόγειο ή στο έδαφος. Τα κατάλοιπα θα αποτεθούν μακριά από τη Μεσόγειο, αν και ακόμη δεν έχει αποφασιστεί ο τόπος. Συμπλήρωσε παράλληλα ότι υπάρχουν ζητήματα στα οποία δεν έχει υπάρξει ακόμη διεθνής συμφωνία, οπότε το ζήτημα είναι σε εξέλιξη.

Στη δευτερολογία του, ο Μ.Βολουδάκης χαρακτήρισε ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι έστω και τώρα διευκρινίζεται ότι δεν πρόκειται να απορριφθούν χημικά ή κατάλοιπα της διαδικασίας στη Μεσόγειο. Τόνισε όμως ότι το θέμα δεν είναι λήξαν, καθώς το ζητούμενο είναι να μη γίνει στη Μεσόγειο η διαδικασία της εν πλω καταστροφής, έστω κι αν τα κατάλοιπα μεταφερθούν αλλού. Αυτό απαίτησε από την κυβέρνηση ο Μ.Βολουδάκης, με τον Υφυπουργό να διευκρινίζει ότι η κυβέρνηση το προσπαθεί, κι ότι σύντομα θα υπάρχουν νεώτερες ανακοινώσεις.  Ζήτησε ακόμη ο βουλευτής Χανίων της Ν.Δ. να δοθούν στη δημοσιότητα αναλυτικά τα στοιχεία που υπάρχουν σχετικά με την όλη διαδικασία, γιατί δημιουργούνται εύλογες ανησυχίες. Επιπλέον ζήτησε να υπάρχει συμμετοχή ελλήνων παρατηρητών στη διαδικασία και γενικότερα παρακολούθηση από την πλευρά της κυβέρνησης.

[youtube id=”p9QnCeEhNuE#t=0″ width=”620″ height=”360″]

Ακολουθεί ολόκληρο το πρακτικό της συζήτησης. Με μαυρισμένα γράμματα αποσπάσματα που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον:

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Συνεχίζουμε με την υπ’ αριθμόν 506/03-02-2014 επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Χανίων της Νέας Δημοκρατίας κ. Μανούσου Βολουδάκη προς τους Υπουργούς Εξωτερικών και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, σχετικά με τους ενδεχόμενους περιβαλλοντικούς κινδύνους στη Μεσόγειο από την καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας. Θα απαντήσει ο Υφυπουργός κ. Δημήτριος Κούρκουλας. Έχετε το λόγο για δύο λεπτά, κύριε Βολουδάκη.

ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε. Κύριε Υπουργέ, χαιρετίζουμε, πιστεύω, όλοι, μαζί με τη διεθνή κοινότητα, την απόσυρση και εξουδετέρωση του χημικού οπλοστασίου της Συρίας. Όμως δεν μπορούμε να δεχτούμε να εξουδετερωθεί αυτή η απειλή και να δημιουργεί μια άλλη απειλή δίπλα στην πόρτα μας. Γιατί έτσι φαίνονται, τουλάχιστον σήμερα, τα πράγματα, σε σχέση με την καταστροφή του οπλοστασίου της Συρίας.
Η Μεσόγειος είναι κλειστή θάλασσα, επιβαρημένη ήδη περιβαλλοντικά, με πυκνοκατοικημένα παράλια. Δεν είναι, λοιπόν, δυνατόν, να επιλέγεται αυτή η θάλασσα η κλειστή, για να γίνει η καταστροφή του οπλοστασίου. Και αν εμάς στην Κρήτη μάς απασχολεί περισσότερο το θέμα, δεν είναι ένα θέμα που αφορά μόνο την Κρήτη. Τα νερά της θάλασσας δεν γνωρίζουν σύνορα. Το θέμα αφορά όλες τις χώρες της Μεσογείου, κατ’ εξοχήν βέβαια την πατρίδα μας, που ζει και αναπνέει από τη θάλασσα.

Οι απαντήσεις που έχουν δοθεί ως τώρα από την Κυβέρνηση δεν είναι ούτε πλήρεις ούτε ικανοποιητικές. Στην ανακοίνωση του Υπουργείου σας της 22ας Ιανουαρίου παραπέμπετε σε καθησυχαστικές συζητήσεις μεταξύ των επικεφαλής περιβαλλοντικών οργανώσεων με τον Διευθυντή του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων, ενώ αναφέρεστε και σε συζήτηση του Υπουργού Εξωτερικών με τον ομόλογό του της Γερμανίας, όπου αναφέρεται ότι στόχος είναι να μην απορριφθεί στη Μεσόγειο κανένα κατάλοιπο της διαδικασίας καταστροφής. Σε χθεσινή σας, πάλι, ανακοίνωση γίνεται αναφορά σε επαφές και προσπάθειες, χωρίς όμως συγκεκριμένα στοιχεία και δεσμεύσεις.

Το αποτέλεσμα είναι μια απίστευτη σύγχυση στην κοινή γνώμη. Πολλοί πιστεύουν ότι τα χημικά όπλα απλώς θα ριφθούν στη θάλασσα. Δεν φταίνε οι πολίτες για τη σύγχυση ούτε έχουν άδικο να ανησυχούν. Είναι η πρώτη φορά που η Κυβέρνηση απαντά διά ζώσης στον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο και είναι μεγάλη η ευθύνη σας, κύριε Υπουργέ, για να αποσαφηνίσετε τι συμβαίνει και τι προτίθεται να κάνει η ελληνική Κυβέρνηση. Κατ’ αρχάς πρέπει να αποσαφηνιστούν τα βασικά σημερινά δεδομένα.

Είναι δυνατόν να διασφαλιστεί ότι η καταστροφή των όπλων θα γίνει χωρίς να υπάρξουν κατάλοιπα, επικίνδυνα απόβλητα για την οικολογική ισορροπία; Είναι δυνατόν να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρχει ατύχημα; Ποιος είναι ο σχεδιασμός για το ενδεχόμενο ατυχήματος;

Επειδή όλα αυτά δημιουργούν ανησυχίες, το ζητούμενο είναι να μην γίνει η καταστροφή των χημικών όπλων στη Μεσόγειο, να αποτραπεί το ενδεχόμενο αυτό. Αυτό επιτάσσει το εθνικό μας συμφέρον, αυτό επιτάσσει η κοινή λογική.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Έχετε το λόγο για τρία λεπτά, κύριε Υπουργέ.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΥΡΚΟΥΛΑΣ (Υφυπουργός Εξωτερικών): Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε.
Είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα αυτό που θίγει ο αξιότιμος Βουλευτής, το οποίο το Υπουργείο Εξωτερικών εξ αρχής αφ’ ότου ετέθη θέμα του χημικού οπλοστασίου της Συρίας, δηλαδή από τον περασμένο Οκτώβριο, παρακολουθεί πολύ στενά και ενημερώνει την κοινή γνώμη, στο μέτρο που υπάρχουν ειδήσεις, αποφάσεις ή γεγονότα τα οποία είναι οριστικά.

Τι θέλω να πω; Θέλω να πω ότι η όλη διαδικασία καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη. Παρ’ όλα αυτά θέλω να ξεκινήσω την παρέμβασή μου διαβεβαιώνοντας την Εθνική Αντιπροσωπεία ότι στο πρόγραμμα καταστροφής των χημικών όπλων δεν προβλέπεται καμμία απόρριψη ουσιών ή αποβλήτων στη θάλασσα ή στο έδαφος. Νομίζω ότι αυτό πρέπει να είναι το σημείο εκκίνησης για όλους μας. Στα πλαίσια του Οργανισμού για την Καταστροφή των χημικών όπλων όπου συζητείται το θέμα, δεν υπάρχει κανένα σενάριο που να προβλέπει απόρριψη ουσιών ή αποβλήτων είτε στη θάλασσα είτε στο έδαφος.

Υπάρχει, λοιπόν, εγρήγορση και συντονισμός μεταξύ της κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου και των διπλωματικών μας αντιπροσωπειών. Έχει, ήδη, υπάρξει εξ αρχής ενημέρωση της Εθνικής Αρχής για τα χημικά όπλα. Είμαστε σε συνεχή επαφή με την Αντιπροσωπεία μας στη Χάγη όπου εδρεύει ο Οργανισμός για την Καταστροφή των χημικών όπλων, σε διαρκή επαφή με την ιταλική Κυβέρνηση μέσω της Πρεσβείας μας, αλλά και διμερώς ο Αντιπρόεδρος και Υπουργός Εξωτερικών έχει επανηλλειμένα συζητήσει το ζήτημα αυτό με την κ. Μπονίνο, την Υπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας. Έχουμε μεταφέρει τις ανησυχίες μας όσον αφορά τον οριστικό τρόπο καταστροφής των χημικών όπλων και προς τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Υπάρχει πρόσφατη επιστολή του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κ. Βενιζέλου προς τον Διευθυντή του Οργανισμού για την Καταστροφή των χημικών όπλων. Και βεβαίως η παρακολούθηση του θέματος συνεχίζεται και συνεχίστηκε και κατά τη συζήτηση που έγινε στο πλαίσιο της συνάντησης ΝΑΤΟ – Ρωσίας.

Αυτό που έχει μέχρι στιγμής αποφασιστεί και αυτό ανακοινώθηκε πρόσφατα στις 16 Ιανουαρίου -αν θυμάμαι καλά- είναι ότι η μεταφορά αυτών των χημικών ουσιών θα γίνει στην Ιταλία, στην Καλαβρία, στη νοτιοδυτική πλευρά της Ιταλίας, βορείως της Σικελίας στο λιμένα Gioia Tauro στην Καλαβρία. Εκεί θα γίνει η μεταφόρτωση του φορτίου από τα πλοία που το μεταφέρουν από τη Συρία προς το αμερικανικό πλοίο πάνω στο οποίο θα γίνει η υδρόλυση, δηλαδή η αδρανοποίηση των χημικών ουσιών.

Η επεξεργασία των λυμάτων που θα προκύψουν από αυτήν την υδρόλυση, από αυτήν την αδρανοποίηση δεν θα γίνει στο πλοίο, θα γίνει στη στεριά και θα γίνει μακριά από τη Μεσόγειο. Αυτό που δεν έχει ακόμα αποφασιστεί είναι ο χρόνος και ο τόπος όπου θα γίνει η υδρόλυση.

Αυτό, λοιπόν, που θέλω να πω είναι ότι εμείς συνεχίζουμε να παρακολουθούμε πολύ στενά το θέμα. Έχουμε έρθει σε επαφή με όλους τους εταίρους μας στη Μεσόγειο. Μπορώ να πω ότι η Ελλάδα πρωτοστατεί σε αυτήν την προσπάθεια μείωσης του οποιουδήποτε κινδύνου και επιλογής τελικά του ασφαλέστερου τρόπου καταστροφής και αυτές οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται και θα συνεχιστούν. Συζητήθηκε το θέμα και στην πρόσφατη συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών και Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, του κ. Βενιζέλου, με την Υφυπουργό των Ηνωμένων Πολιτειών που ήταν στην Αθήνα. Όπως είπα, δεν έχει ακόμα ληφθεί οριστική απόφαση για τον τόπο και το χρόνο υδρόλυσης, δηλαδή αδρανοποίησης.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Έχετε και τη δευτερολογία σας, κύριε Υπουργέ.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΥΡΚΟΥΛΑΣ (Υφυπουργός Εξωτερικών): Φαίνεται, αλλά δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί οριστικά, ότι η επεξεργασία των λυμάτων θα γίνει στη Γερμανία. Αυτό ακούγεται, αυτό συζητιέται, αλλά δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί.

Άρα, νομίζω ότι βεβαίως πρέπει και θα συνεχίζουμε να το παρακολουθούμε στενά, διότι όπως είπε σωστά και ο αξιότιμος Βουλευτής, βεβαίως όλοι είμαστε χαρούμενοι που καταστρέφεται το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας, που ήταν ένας κίνδυνος για όλη την περιοχή, αλλά πρέπει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε αυτή η διαδικασία καταστροφής να μην οδηγήσει σε άλλους κινδύνους.
Ευχαριστώ πολύ.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Ο κ. Μανούσος Βολουδάκης έχει το λόγο για τρία λεπτά.

ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Κύριε Υπουργέ, χαίρομαι που ξεκαθαρίζετε κατ’ αρχάς ότι δεν πρόκειται από τα διαδικασία αυτή, οποιοδήποτε κατάλοιπο στερεό ή υγρό να καταλήξει στη Μεσόγειο. Αυτή είναι μία πολύ σημαντική διευκρίνιση από πλευράς της Κυβέρνησης και θα ήταν ευχής έργον να είχε έρθει και νωρίτερα, ούτως ώστε η κοινή γνώμη να μην πέφτει θύμα του κάθε συνωμοσιολόγου, διότι, όπως ξέρετε, η συνωμοσιολογία ανθεί στις μέρες μας και πολλοί κάνουν και πολιτική σπέκουλα πάνω σ’ αυτό. Από εκεί και πέρα αυτό δεν σημαίνει ότι θεωρώ το θέμα λήξαν.

Πρώτον, αυτά που μας περιγράψατε, πρέπει να δοθούν αναλυτικά και γραπτά στη δημοσιότητα. Οι πολίτες είναι δύσπιστοι και πολύ καλά κάνουν. Τι ποσότητα καταλοίπων θα προκύψει από τη διαδικασία αυτή και τι είδους; Πού ακριβώς θα γίνει η οριστική τους απόθεση; Ποια είναι η συζήτηση που μας είπατε, η οποία είναι σε εξέλιξη; Μεταξύ ποιών εναλλακτικών γίνεται η συζήτηση; Πώς θα γίνει η μεταφορά στον τόπο της οριστικής απόθεσης των αποβλήτων της διαδικασίας της υδρόλυσης; Τι είδους διεθνής επιτήρηση θα υπάρχει στη διαδικασία; Θα υπάρχουν και Έλληνες παρατηρητές; Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα;

Αυτά όλα τα στοιχεία, κύριε Υπουργέ, πρέπει να δοθούν, γιατί αυτήν τη στιγμή μιλάμε για μια πολύ σύνθετη διαδικασία που ενέχει μεγάλους κινδύνους και η κοινωνία έχει την απαίτηση και το δικαίωμα να γνωρίζει.
Ο δεύτερος και κυριότερος λόγος για τον οποίο δεν θεωρώ το θέμα λήξαν, είναι γιατί για μας πρώτη προτεραιότητα πρέπει να είναι η αποφυγή και της ίδιας της διαδικασίας της υδρόλυσης στη Μεσόγειο. Γιατί να γίνει σε μία κλειστή θάλασσα αυτή η διαδικασία, έστω κι αν πρόκειται τελικά το προϊόν της να πάει εκτός; Στο κάτω-κάτω της γραφής, αφού θα πάει που θα πάει εκτός, γιατί να μην γίνει κι εκτός της κλειστής θάλασσας η διαδικασία; Δεν μπορεί να υπάρχει αυτήν τη στιγμή, όπως τουλάχιστον μας περιγράφετε τα πράγματα, παροχή επαρκών εγγυήσεων για τη διαδικασία αυτή.

Πιστεύω ότι εδώ υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό για την Κυβέρνηση να συνεργαστεί και με τις άλλες χώρες της Μεσογείου. Τί άλλο πεδίο μεγαλύτερης συνεργασίας και με αποτέλεσμα πρακτικό για την ευρωμεσογειακή συνεργασία, στην οποία θέλουμε και πρέπει να έχουμε και ρόλο;

Εδώ, κύριε Υπουργέ, είμαι βέβαιος, ότι αν κινηθείτε προς αυτήν την κατεύθυνση, θα έχετε την υποστήριξη όλων των παρατάξεων της Βουλής. Είναι ένα θέμα το οποίο δεν προσφέρεται για πολιτικούς υπολογισμούς, δεν προσφέρεται για παιχνίδια πολιτικής.

Σε περίπτωση που δεν γίνουν όλα αυτά, να ξέρετε πάλι ότι θα έχετε τον έλεγχο και την κριτική, τη σκληρή κριτική απ’ όλες και πάλι τις παρατάξεις.

Πιστεύω και ελπίζω ότι θα πάμε στο πρώτο σενάριο, στο σενάριο δηλαδή της σκληρής προσπάθειας της Κυβέρνησης να αποτραπεί το ενδεχόμενο αυτό, να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρχει κανείς κίνδυνος για μας, για τα παιδιά μας, για το αύριο της πατρίδας μας και σε αυτήν την κατεύθυνση θα στηρίξουμε όλοι.
Ευχαριστώ πολύ.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Δημήτριος Κούρκουλας, έχει το λόγο για τρία λεπτά.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΥΡΚΟΥΛΑΣ (Υφυπουργός Εξωτερικών): Συμφωνώ απόλυτα ότι το θέμα δεν είναι λήξαν. Το θέμα είναι σε εξέλιξη. Βεβαίως κι εμείς θα θέλαμε να είμαστε σε θέση να δώσουμε λεπτομερείς πληροφορίες πολύ νωρίτερα. Όμως, επειδή ακριβώς το θέμα είναι σε εξέλιξη, θέλουμε να δίνουμε μόνο την πληροφόρηση, η οποία είναι αντικειμενική, επιβεβαιωμένη και η οποία δεν δημιουργεί θέμα αξιοπιστίας.

Θέλω να πω ότι οι προσπάθειες συνεχίζονται. Η συζήτηση για την τελική απόφαση όσον αφορά τον τόπο και το χρόνο υδρόλυσης συνεχίζεται. Η απόφαση θα ληφθεί από τον Οργανισμό για την Καταστροφή των Χημικών Όπλων που εδρεύει στη Χάγη με τη συμμετοχή του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Υπάρχουν διάφορες εναλλακτικές λύσεις. Εμείς προωθούμε τη λύση η οποία θα προστατεύει στο μέγιστο δυνατό τη Μεσόγειο.

Εάν τελικά η υδρόλυση γίνει σε περιοχή που μας ενδιαφέρει, τότε θα επιδιώξουμε βεβαίως να υπάρχει και Έλληνας παρατηρητής πάνω στο καράβι που θα γίνει η υδρόλυση. Υπενθυμίζω ότι ο αρχικός σχεδιασμός ήταν όλη η διαδικασία καταστροφής να γίνει στην Αλβανία. Εμείς τότε, το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, είχε εκφράσει διάφορους προβληματισμούς. Τελικά αυτή η λύση ευτυχώς δεν προκρίθηκε.

Άρα, αυτό που θέλω να πω, είναι ότι εμείς σαν Ελλάδα είμαστε σε συνεχή επαφή και μάλιστα θα έλεγα ότι πρωταγωνιστούμε όσον αφορά την εξεύρεση μίας λύσης που θα διασφαλίζει στο μέγιστο δυνατό το περιβάλλον. Είμαστε σε πολύ στενή επαφή και με την Ιταλία -η οποία δέχθηκε να γίνει στο Λιμάνι της η μεταφορά του φορτίου- και με τις άλλες χώρες που εμπλέκονται και με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Επίσης, στις 27 Ιανουαρίου ο κ. Βενιζέλος έστειλε επιστολή στον διευθυντή του Oργανισμού για την Kαταστροφή των Xημικών.

Άρα, θα συνεχίζουμε να παρακολουθούμε το θέμα, όπως επίσης θα συνεχίζουμε με κάθε διαφάνεια να δίνουμε στη δημοσιότητα πληροφορίες και να ενημερώνουμε τους πολίτες για οποιοδήποτε στοιχείο που είναι επιβεβαιωμένο. Βεβαίως συμφωνώ απόλυτα ότι αυτό το θέμα δεν προσφέρεται για κομματική ή άλλη εκμετάλλευση και λυπάμαι και εγώ που μερικές φορές βλέπω στον Τύπο εξωφρενικά πράγματα.

Επαναλαμβάνω ακόμα μια φορά ότι κανένα σενάριο δεν προβλέπει την απόρριψη στην Μεσόγειο οποιασδήποτε χημικής ουσίας ή απόβλητου. 

Ευχαριστώ πολύ.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ