Στη φυλακή μέλος προγράμματος απεξάρτησης του ΚΕΘΕΑ

Ο Μιχάλης Καλογεράς, 26 χρονών, είναι ένας ακόμα νέος που κατάφερε να βγει νικητής από τον κόσμο των ναρκωτικών. Με τη βοήθεια του ΚΕΘΕΑ στη Θεσσαλονίκη, μετρά ήδη 3 χρόνια καθαρός από ουσίες και έχει αρχίσει να προετοιμάζεται για την αποφοίτησή του από το πρόγραμμα.

Ωστόσο, στις 2 Μαΐου η πορεία του Μιχάλη προς μια νέα ζωή διακόπηκε απότομα, όταν συνελήφθη σε τυχαίο έλεγχο εξακρίβωσης στοιχείων. Βάσει εντάλματος σύλληψης που είχε εκδοθεί το 2009, ο Μιχάλης κρατείται αυτή τη στιγμή στις φυλακές Γρεβενών με ποινή κάθειρξης επτά ετών για μικροκλοπές, τις οποίες είχε τελέσει όταν έκανε χρήση ουσιών και πριν από την  ένταξή του στο θεραπευτικό πρόγραμμα.

Η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε λίγες μόνο μέρες πριν από την εκδίκαση της αίτησής του (στις 18 Μαΐου) να ανασταλεί η επιβολή της ποινής με τον όρο παρακολούθησης του θεραπευτικού προγράμματος του ΚΕΘΕΑ, προκειμένου ο Μιχάλης να μπορέσει να ολοκληρώσει, όπως επιθυμεί, την προσπάθειά του, αφήνοντας οριστικά πίσω του τη χρήση και την παραβατικότητα.

Μέσα στη φυλακή ο Μιχάλης ενδέχεται να βυθιστεί σε ένα ψυχολογικό τέλμα από το οποίο έκανε μεγάλο προσωπικό αγώνα για να ξεφύγει και να κάνει και πάλι χρήση ναρκωτικών. Το προβληματικό περιβάλλον της φυλακής αυξάνει τις πιθανότητές υποτροπής.

Η εκδίκαση της αίτησης αναστολής εκτέλεσης της απόφασης, που έχει καταθέσει ο Μιχάλης, από το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης  στις 18 Μαΐου είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Ο Μιχάλης χρειάζεται να αντιμετωπιστεί ως άτομο που χρειάζεται ειδική φροντίδα και όχι ως εγκληματίας. Η λύση του προβλήματος της εξάρτησης δεν βρίσκεται στην τιμωρία και στον εγκλεισμό αλλά στην υποστήριξη της θεραπείας και της κοινωνικής επανένταξης.

Το ΚΕΘΕΑ ελπίζει σε θετική έκβαση της υπόθεσης του Μιχάλη, η οποία θα μεταφέρει ένα ενθαρρυντικό μήνυμα σε όλους όσοι δίνουν τη μάχη της απεξάρτησης. Η φυλακή και το κοινωνικό περιθώριο δεν αξίζουν σε αυτούς που προσπαθούν να ξαναβρούν το νήμα της ζωής τους.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Jerusalem Post για εντάλματα σύλληψης ΔΔΧ: Mια καταστροφή γιγαντιαίων διαστάσεων για το Ισραήλ

Για καταστροφή γιγαντιαίων διαστάσεων μιλά η ισραηλινή εφημερίδα Jerusalem Post με αφορμή την απόφαση τα…

53 mins ago

Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο: Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και ηγέτη Χαμάς ζητά ο εισαγγελέας – Οργή στο Ισραήλ – «Μας βάζουν στο ίδιο κάδρο με τη Χαμάς»

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο προτίθεται να εκδώσει εντάλματα σύλληψης για τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου…

1 hour ago

Εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων: “Λόγος και εικόνα για τη Μάχη της Κρήτης”

Η Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, το Πνευματικό Κέντρο Χανίων και η Ένωση Πνευματικών Δημιουργών Ν.…

1 hour ago

Επιτυχημένη η πορεία του ΑΟ Κουμπέ

Ο Χρήστος Τσοντάκης εκ μέρους του ΑΟ ΚΟΥΜΠΕ έστειλε το εξής κείμενο στην εφημερίδα μας:…

1 hour ago

CNN: Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και ηγέτη Χαμάς ζητά ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου – Κατηγορούνται για εγκλήματα πολέμου – «Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου»

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ζητά εντάλματα σύλληψης για τον ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ και τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου. Σύμφωνα…

4 hours ago

This website uses cookies.