Στοιχεία σοκ για την ανεργία στην Ελλάδα και δη την ανεργία των πτυχιούχων περιλαμβάνει η ετήσια έκθεση της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ), η οποία παραδόθηκε στη Βουλή.
Τα στοιχεία αυτά, που, εμμέσως αποτυπώνουν και την αποτυχία της χώρας να αξιοποιήσει το καλά εκπαιδευμένο έμψυχο δυναμικό της, δείχνουν ότι η Ελλάδα είχε το 2018 το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας, στους πτυχιούχους ΑΕΙ ηλικίας 25-34 ετών στις χώρες της Ε.Ε., πολύ πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο που είναι 4,8%.
Συγκεκριμένα, μόλις το 72% των πτυχιούχων εργάζεται και από αυτούς τα μεγαλύτερα θύματα της ανεργίας είναι οι νέοι καθώς στις ηλικίες 25-34 ετών το ποσοστό πέφτει στο 68%, δηλαδή το 32% παραμένει άνεργο.
Οι κάτοχοι μεταπτυχιακού έχουν αυξημένες κατά 12% πιθανότητες να βρουν πιο εύκολα δουλειά από τους κατόχους πτυχίου. Οι γυναίκες αποτελούν το μεγαλύτερο ποσοστό των ανέργων, παρότι σε μεγάλο ποσοστό κατέχουν πτυχίο, ενώ ακόμα και στην περίπτωση που βρουν εργασία αμείβονται με μόλις το 74% του μισθού των ανδρών.
Στην ΕΕ των 28, οι εγγεγραμμένοι φοιτητές τριτοβάθμιας εκπαίδευσηςτο 2017 ανέρχονταν σε 19.773.238.Από αυτούς,οι 1.457.288,δηλαδή το 7,37% του συνόλου,παρακολουθούσε σπουδές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης βραχείας ή διετούς διάρκειας, οι 12.071.562, δηλαδή το 61,05%, ήταν φοιτητές πρώτου κύκλου, οι 5.485.096, δηλαδή το 27,74%, ήταν μεταπτυχιακοί και οι 759.292, δηλαδή το 3,84%, ήταν διδακτορικοί φοιτητές.
Ο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται πως θα ξεκινήσει αμέσως την υλοποίηση των προεκλογικών του δεσμεύσεων, θέτοντας…
Ο Ντόναλντ Τραμπ, Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, ανακοίνωσε την κυκλοφορία του δικού του κρυπτονομίσματος, του…
Όταν η είδηση της απαγόρευσης λειτουργίας του TikTok στις ΗΠΑ άρχισε να “εξασθενεί”, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος…
Της Ιωσηφίνας Γριβέα Ο David Lynch ήθελε να δει τις ζωγραφιές του να κινούνται. Γι’…
Στις εκπομπή «Εξελίξεις Τώρα» του MEGA μίλησε ο δικηγόρος του πατέρα του 22χρονου Παναγιώτη που…
Η Κρήτη ψηφίζεται από τους ταξιδιώτες ως ένας από τους καλύτερους προορισμούς στον κόσμο, για…
This website uses cookies.