ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οι παρακολουθήσεις εταρειών κινητής τηλεφωνίας εναντίον Ελλήνων πολιτών – Όλα όσα αποκαλυπτικά ειπώθηκαν | Βίντεο

O Γιώργος Φλωράς είναι επιχειρηματίας ο οποίος παρακολουθούταν από εταιρείες κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα. Στις 3 Οκτωβρίου βρέθηκε στις Βρυξέλλες, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώπιον της Επιτροπής Αναφορών του ΕΚ. Εκεί, συζητήθηκε η αναφορά του που αφορά την συστηματική παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών στην Ελλάδα, την παραβίαση του απορρήτου εκατομμυρίων Ελλήνων και Ευρωπαίων πολιτών τα τελευταία χρόνια, όπως αυτά έχουν καταγραφεί σε 96 αποφάσεις της ΑΔΑΕ την τελευταία 7ετία.

Η αναφορά έχει ήδη παραπεμφθεί και στην Επιτροπή LIBE του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Επιτροπή που εξετάζει την έλλειψη Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα.

Σήμερα σε ζωντανή μετάδοση ακούστηκαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αυτά που δεν ακούγονται στην Ελλάδα.

Η πλήρης αδιαφορία των μεγάλων εταιρειών τηλεφωνίας της Ελλάδας να συμμορφωθούν με την Ευρωπαϊκή Οδηγία ePrivacy. Τα αστεία πρόστιμα που καταλογίζει η ΑΔΑΕ στις συνεχείς παραβιάσεις του απορρήτου μας. Οι εγκληματικές ενέργειες των εταιρειών τηλεφωνίας που παρέδωσαν το απόρρητό εκατομμυρίων συνδρομητών σε εγκληματίες. Η ποινική ασυλία των εγκληματιών που τους παρείχε επί χρόνια η ΑΔΑΕ. Η ποινική ασυλία που παρείχε η Ελληνική Δικαιοσύνη, έως την περασμένη εβδομάδα που για πρώτη φορά καταδικάστηκε και στο Εφετείο Υπεύθυνος Διασφάλισης του απορρήτου των Επικοινωνιών μεγάλης εταιρείας τηλεφωνίας για την παραβίαση του δικού μου απορρήτου (θα ακολουθήσει επόμενο δελτίο τύπου). Οι σχέσεις των ξένων μυστικών υπηρεσιών και της παραβίασης του απορρήτου στην Ελλάδα, όπως έχουν ήδη αποκαλυφθεί εδώ και χρόνια.

Από την πλευρά της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναγνώρισε το πρόβλημα και τόνισε ότι οι εθνικές αρχές είναι υπεύθυνες για την εφαρμογή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι προωθείται μια νέα οδηγία, η οποία θα ενισχύει τις διατάξεις για την προστασία της ιδιωτικής ζωής στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες και θα προβλέπει αυστηρότερες κυρώσεις για τις παραβάσεις. Η αναφορά, όπως συμφώνησε το σύνολο των πολιτικών ομάδων με μοναδική εξαίρεση του Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα όπου ανήκει η Νέα Δημοκρατία θα παραμείνει ανοιχτή.

Απομαγνητοφωνημένο τμήμα της ομιλίας Γιώργου Φλωρά στο ευρωκοινοβούλιο:

Ονομάζομαι Φλωράς Γιώργος, είμαι από την Ελλάδα και είμαι εδώ για να σας κάνω γνωστό ότι όποιος Ευρωπαίος πολίτης ταξιδεύει ή εργάζεται στην Ελλάδα, θα πρέπει να νιώθει ιδιαίτερα ανασφαλής για το απόρρητο του τηλεφώνου του. Αυτό συμβαίνει με ευθύνη των μεγαλύτερων εταιρειών τηλεφωνίας της Ελλάδας.

Ασχολήθηκα με τη σοβαρή υπόθεση του απορρήτου των επικοινωνιών, επειδή παραβιάστηκε το δικό μου απόρρητο το έτος 2017. Παραβιάστηκε από τις δύο μεγαλύτερες εταιρείες της Ελλάδας, τη Vodafone και την Cosmote, που είναι θυγατρική της Deutsche Telekom.

Το γεγονός αυτό έχει ολοκληρωθεί πλέον με τις δικαστικές αρχές, που έχουν εκδώσει τις ανάλογες αποφάσεις.

Το άρθρο 5 της οδηγίας ePrivacy, για την προστασία της ιδιωτικής ζωής στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες, στην παράγραφο 1, ορίζει ότι τα κράτη μέλη απαγορεύουν κάθε είδους παρακολούθηση ή επιτήρηση των επικοινωνιών και των συναφών δεδομένων κίνησης από πρόσωπα πλην των χρηστών, χωρίς τη συγκατάθεση των ενδιαφερομένων χρηστών.

Στην Ελλάδα, η αρμόδια εθνική αρχή είναι η ΑΔΑΕ, η Ελληνική Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών.

Ενώ είχε ενσωματωθεί η οδηγία στο ελληνικό δίκαιο, δυστυχώς από τα αποτελέσματα βλέπουμε ότι η ευρωπαϊκή οδηγία δεν εφαρμόζεται στην Ελλάδα. Και θα το πω πολύ απλά, με απλά λόγια: Η ελληνική πολιτεία ξεγελάει τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με το επιχείρημα ότι ο νόμος έχει ενσωματώσει την ευρωπαϊκή οδηγία, άρα όλα είναι εντάξει με το απόρρητο στην Ελλάδα.

Στην πραγματικότητα όμως, λειτουργεί μια κατάσταση όπου η παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών είναι ο κανόνας στην Ελλάδα.

Όλοι το γνωρίζουν και όλοι σιωπούν και το αποκρύπτουν, είτε γιατί φοβούνται, είτε γιατί εκβιάζονται, είτε γιατί χρηματίζονται.

Ακούστε λοιπόν γιατί συμβαίνει αυτό.

Τα τελευταία έτη, η αρμόδια αρχή, η εθνική αρχή, έχει εκδώσει 96 αποφάσεις παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών στην Ελλάδα. Οι 52 από αυτές αφορούν τη Deutsche Telekom (Cosmote) και οι 20 τη Vodafone.

Αυτές οι δύο εταιρείες μαζί ελέγχουν, έχουν το 80% της τηλεφωνίας στην Ελλάδα.

Ο ελληνικός νόμος, που έχει ενσωματώσει την οδηγία, προβλέπει το ελάχιστο πρόστιμο για τις εταιρείες τηλεφωνίας, αν παραβιάσουν το απόρρητο, 20.000€ και το μέγιστο πρόστιμο 5 εκατομμύρια.

Αν δείτε τη λίστα με τα πρόστιμα, η εθνική αρχή καταλογίζει μόνο τα ελάχιστα πρόστιμα στις εταιρείες τηλεφωνίας, παρά το γεγονός ότι συνεχώς παραβιάζουν το απόρρητο μας.

Το συνολικό πρόστιμο που έχουν καταλογιστεί τα τελευταία έτη αντιστοιχεί στο 0,08% των κερδών των εταιρειών τηλεφωνίας, άρα τους είναι αδιάφορο.

Ο ίδιος νόμος προβλέπει την προσωρινή ή μόνιμη αφαίρεση της άδειας από τις εταιρείες τηλεφωνίας, αν δεν λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας.

Ποτέ δεν έχει εφαρμοστεί, παρά τη συνεχή παραβίαση του απορρήτου από τις εταιρείες τηλεφωνίας.

Ο ίδιος νόμος προβλέπει ότι οι νόμιμοι εκπρόσωποι που έχουν την ευθύνη της εταιρείας τηλεφωνίας, να πάρουν αυτά τα μέτρα ασφαλείας. Εάν κρίνονται ανεπαρκείς, πρέπει να φύγουν, να απομακρυνθούν. Ποτέ δεν εφαρμόστηκε αυτό.

Και όταν εξετάστηκε για την εταιρεία που παραβίασε 52 φορές το απόρρητο, μόλις σε 7 χρόνια, ο νόμιμος εκπρόσωπος κρίθηκε επαρκής.

Ακόμα χειρότερο, κύριε Πρόεδρε, είναι ότι ο νόμος, ο ελληνικός, προβλέπει σοβαρότατες ποινικές ευθύνες όταν παραβιάζεται το απόρρητο των τηλεφώνων μας. Ποτέ έως σήμερα η ίδια η εθνική αρχή δεν έστελνε τις αποφάσεις της στην εισαγγελία. Τους παρείχε ποινική ασυλία.

Η εισαγγελία δεν γνώριζε ότι υπήρχε το αδίκημα, οπότε ποτέ δεν άσκησε ποινικές διώξεις.

Πήγα εγώ, το 2022, 40 αποφάσεις της εθνικής αρχής στην εισαγγελία και τότε έγινε κάτι ακόμα πιο τραγικό: Η δικαιοσύνη αποφάσισε ότι όταν παραβιάζεται το απόρρητο των τηλεφώνων στην Ελλάδα, με ευθύνη των εταιρειών τηλεφωνίας, δεν είναι ποινικό αδίκημα.

Εξίσου σημαντικό είναι ότι παραβιάζεται, φυσικά, και η οδηγία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα προσωπικά δεδομένα από αυτή τη συστηματική παραβίαση του απορρήτου.

Ενώπιον της Επιτροπής σας, έχω φέρει δύο αποφάσεις, τις πιο σημαντικές της ΑΔΑΕ.

Στην πρώτη απόφαση, επειδή δεν πήρε τα μέτρα ασφαλείας η Deutsche Telekom (Cosmote), τα τηλεφωνικά δεδομένα 12 εκατομμυρίων χρηστών, Ελλήνων και Ευρωπαίων πολιτών, τα πήραν hackers και φύγανε.

Μείναν οι hackers 5 μήνες μέσα στα συστήματά της, χωρίς να καταλάβει τίποτα. Και τώρα πλέον έχουν όλα τα δεδομένα 12 εκατομμυρίων συνδρομητών και Ευρωπαίων στα χέρια της.

Αυτό έγινε το 2020, όταν και το Predator άρχισε να λειτουργεί στην Ελλάδα, και ενδεχομένως να ήταν ίδιοι άνθρωποι.

Οι άλλες δύο αποφάσεις που έχω φέρει, που είναι το ίδιο ζήτημα, εκεί είναι πιο τεχνικό το ζήτημα.

Πάλι, η ίδια εταιρεία δεν είχε εγκαταστήσει το απαραίτητο λογισμικό, κύριε Πρόεδρε, για να καταγράφονται όποιοι μπαίνουν στο σύστημά της, να δουν τις κλήσεις των συνδρομητών.

Να το πω με απλά λόγια, έχω μία παράγραφο ακόμα: Ο πρέσβης της Πολωνίας που μιλούσε στην Ελλάδα, στο τηλέφωνό του, κάποιοι ξέρανε με ποιον μιλάει και ποιος τον καλεί, χωρίς κανείς να μπορέσει να το ακολουθήσει.

Κύριε Πρόεδρε, σας απευθύνω έκκληση να προστατεύσετε τους Έλληνες και τους Ευρωπαίους πολίτες που παραβιάζετε το απόρρητό τους συστηματικά στην Ελλάδα.

Τον λόγο πήρε o  εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από την Γενική Διεύθυνση CONNECT:

Θα ήθελα να πω λίγα λόγια, λίγα λόγια για την οδηγία για την προστασία της ιδιωτικής ζωής στα πλαίσια των ηλεκτρονικών επικοινωνιών.

Η οδηγία αυτή προστατεύει το απόρρητο των επικοινωνιών όλων των Ευρωπαίων πολιτών και τον τερματικό σταθμό του χρήστη, υπολογιστή, smartphone, και έχει μεταφερθεί από όλα τα κράτη μέλη στο εσωτερικό δίκαιο, στην εθνική έννομη τάξη. Τα κράτη μέλη όμως είναι αρμόδια με την εφαρμογή των διατάξεων της οδηγίας αυτής.

Είναι εθνικές αρμόδιες αρχές και τα εθνικά δικαστήρια που είναι αρμόδια και υπεύθυνα για την εφαρμογή σε μεμονωμένες περιπτώσεις. Και στην Ελλάδα, η αρμόδια αρχή για την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 5, που ανέφερε και ο αναφέρων, για το απόρρητο των επικοινωνιών, η αρμόδια λοιπόν αρχή είναι η Ελληνική Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, ΑΔΑΕ.

Η οδηγία για την ασφάλεια των ηλεκτρονικών επικοινωνιών προβλέπει την επιβολή κυρώσεων ή και ποινικών κυρώσεων, όπου χρειάζεται. Δεν επιβάλλει η οδηγία στα κράτη μέλη το είδος των κυρώσεων ή δεν τα υποχρεώνει να θεσπίζουν ποινικές κυρώσεις για παραβίαση της σχετικής οδηγίας. Αυτή είναι μία δυνατότητα που έχουν, με βάσει τη συνταγματική τους τάξη, τα κράτη μέλη. Τ

αυτόχρονα, θα ήθελα να πω ότι υπάρχουν γενικές διατάξεις στην οδηγία για την προστασία της ιδιωτικής ζωής στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες, ότι τέτοιες κυρώσεις θα πρέπει να είναι αποτελεσματικές, αναλογικές, και επίσης τα κράτη μέλη θα πρέπει να εξασφαλίσουν ότι η αρμόδια εθνική αρχή και οι εθνικοί φορείς να έχουν τη δυνατότητα να επιβάλλουν κυρώσεις για τέτοιες παραβιάσεις.

Και η αρμόδια αρχή που είναι επιφορτισμένη με την παρακολούθηση της συμμόρφωσης με την οδηγία αυτή, θα πρέπει να εξετάσει τους ισχυρισμούς και τις καταγγελίες, προκειμένου να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών στα εθνικά συστήματα που θα πρέπει να εξασφαλίζουν συμμόρφωση με τις διατάξεις της οδηγίας για την προστασία της ιδιωτικής ζωής στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες.

Η αρμόδια λοιπόν ελληνική αρχή, η ΑΔΑΕ, γνωρίζουμε ότι έχει διερευνήσει τις παραβιάσεις του απορρήτου των επικοινωνιών από τις εταιρείες τηλεφωνίας, όπως αναφέρεται και από τον αναφέροντα. Μάλιστα, οι αποφάσεις της ΑΔΑΕ μπορούν να προσβληθούν από τους πολίτες της Ελλάδας στα εθνικά δικαστήρια.

Και τέλος, ως προς τις κυρώσεις και τον αποτρεπτικό χαρακτήρα των κυρώσεων που θα πρέπει να θεσπιστούν, που ενδεχομένως, μάλλον θα θεσπιστούν σε εθνικό επίπεδο, ίσως θα γνωρίζετε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί πως οι διατάξεις για την εφαρμογή και τις πιθανές κυρώσεις για την οδηγία για την προστασία της ιδιωτικής ζωής στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες ίσως δεν είναι αρκετές.

Και με την οδηγία αυτή, προτείνουμε την ενίσχυση των δυνατοτήτων και των διατάξεων επιβολής του πλαισίου αυτής της οδηγίας.

Για παράδειγμα, στη νέα πρόταση, παραβίαση του αρχής του απορρήτου των επικοινωνιών θα υπόκειτο σε διοικητικό πρόστιμο μέχρι 20 εκατομμύρια ή και μέχρι 4% του παγκόσμιου κύκλου εργασιών, αν πρόκειται για εταιρεία, ανάλογα με το ποια κύρωση είναι πιο αυστηρή.

Εκ μέρους του Ευρωπαίκού Λαϊκού Κόμματος και της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Μπελέγρης είπε:

Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη, για την επιβολή της ισχύουσας νομοθεσίας, συμπεριλαμβανομένης αυτής που αφορά το απόρρητο των επικοινωνιών. Τρίτον, για μεγάλο μέρος των όσων περιέχονται στην αναφορά, έχει ήδη αποφανθεί η ελληνική δικαιοσύνη.

Και επιτρέψτε μου ένα προσωπικό σχόλιο, καθώς κατάγομαι από την Ελλάδα, την οποία και αφορά η παρούσα συζήτηση. Η χώρα μου σήμερα έχει λάβει σημαντικά μέτρα για την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, αλλά και τη διασφάλιση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Έχει συνεργαστεί στενά με την Επιτροπή PEGA και την προηγούμενη σύνθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ πρωτοστάτησε στην εισαγωγή νομοθετικού πλαισίου για την απαγόρευση της χρήσης κατασκοπευτικών λογισμικών.

Κύριοι συνάδελφοι, δεν υπάρχει χώρος για αμφιβολίες, ούτε και χρόνος που πρέπει να γυρίσει πίσω. Σας ευχαριστώ.

Εκ μέρους των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών:

Αγαπητοί συνάδελφοι, στην αναφορά επισημαίνεται ένα πολύ ανησυχητικό και σημαντικό θέμα. Ο αναφέρων είχε διαπιστώσει σημαντικές παραβιάσεις του απορρήτου των επικοινωνιών από εταιρείες τηλεφωνίας. Πάνω από 100 παραβιάσεις εντοπίστηκαν μεταξύ του 2015 και του 2024, και θα πρέπει να γίνουν επαρκείς έρευνες για να προστατεύονται τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών.

Όλες οι Ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να τηρούν τις διατάξεις της οδηγίας για την προστασία, και όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες να προστατεύονται ισότιμα. Αν η Ελλάδα σέβεται αυτούς τους κανόνες, παραβιάζει τα δικαιώματα των πολιτών που έχουν επικοινωνία με την Ελλάδα ή βρίσκονται στην Ελλάδα. Θα πρέπει να τηρήσει και η Ελλάδα τα μέτρα της οδηγίας αυτής.

Με βάση τα στοιχεία, κάποια μέτρα δεν εφαρμόζονται επαρκώς ή έχουν παραβιαστεί διατάξεις, κάτι που είναι απαράδεκτο. Αν συνεχιστούν οι παραβιάσεις αυτές, οι πολίτες ίσως χάσουν την εμπιστοσύνη τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στη δυνατότητα να προστατεύει την ιδιωτική τους σφαίρα.

Μάλιστα, και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο μιλάει για σαφείς κανόνες σε ότι αφορά την υποκλοπή, την αποθήκευση των ιδιωτικών δεδομένων, με εξαίρεση κάποιες εξαιρετικές περιπτώσεις, λόγω εθνικής ασφάλειας. Ε

ίναι λοιπόν σημαντικό και για την Ελλάδα να εκπληρώσει τις διατάξεις της οδηγίας για την προστασία των δεδομένων σε ηλεκτρονικές επικοινωνίες και να προστατεύει τα θεμελιώδη δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών.

Οι καταγγελίες είναι πολύ σοβαρές, γι’ αυτό δεν θα ήταν σωστό να περατωθεί η αναφορά πριν εμείς διερευνήσουμε εξονυχιστικά την κατάσταση, γιατί και οι Έλληνες και οι Ευρωπαίοι πολίτες δικαιούνται να γνωρίζουν αν οι ελληνικές εταιρείες τηλεφωνίας και η Ελλάδα τηρούν τις διατάξεις της σχετικής οδηγίας.

Θα πρέπει να συνεχιστούν λοιπόν οι έρευνες και να κρατήσουμε ανοιχτή την αναφορά, μέχρι να βεβαιωθούμε ότι η Ελλάδα συμμορφώνεται με την οδηγία για την προστασία των ηλεκτρονικών δεδομένων, των προσωπικών δεδομένων στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες.

Η πρόταση της ομάδας μου είναι να παραμείνει ανοιχτή η αναφορά.

Σημειώνουμε ότι συνολικά όλες οι ομάδες στο ευρωκοινοβούλιο άσκησαν σκληρή κριτική για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα με την εξαίρεση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος όπου ανήκει η Νέα Δημοκρατία. Η αναφορά παραμένει ανοιχτή και θα υπάρξει και συνέχεια σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Δείτε εδώ ολόκληρο το βίντεο:

 

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Άρθρο Γιάννη Σουλαδάκη: Να γιατί στηρίζω, ψηφίζω τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη

Να γιατί στηρίζω, ψηφίζω τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη για την επανεκλογή του στις…

7 seconds ago

Ο πρόεδρος της ΕΤΑΝΑΠ SAMARIA για την “πραγματική αξία της εταιρείας”: Είναι η ιστορία της, οι άνθρωποί της, η εμπιστοσύνη των καταναλωτών

Ο πρόεδρος της ΕΤΑΝΑΠ SAMARIA, Εμμανουήλ Αποστολάκης, προχώρησε σε διευκρινίσεις σχετικά με δηλώσεις του που…

3 hours ago

Σήμερα ο τερματισμός του Υπερμαραθώνιου Ευαισθητοποίησης για την Οδική Ασφάλεια στο Γιαλί Τζαμί

Απόψε, Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024, στις 18:00 θα γίνει ο τερματισμός του Υπερμαραθωνίου Ευαισθητοποίησης για…

4 hours ago

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων καταγγέλλει την απέλαση μελών του Grup Yorum

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων καταδίκασε έντονα την απαγόρευση εισόδου στη χώρα και την απέλαση των…

5 hours ago

Η Πρωτοβουλία Αντίστασης καταγγέλει την κράτηση και απέλαση των 2 μελών του Grup Yorum

Η Πρωτοβουλία Αντίστασης καταγγέλλει την απαγόρευση εισόδου στη χώρα και τελικά την απέλαση από το…

5 hours ago

Δύο διασώσεις αλλοδαπών πεζοπόρων σε μία μέρα στα Χανιά

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία στα Χανιά πραγματοποίησε δύο διαφορετικές επιχειρήσεις διάσωσης αλλοδαπών πεζοπόρων μέσα σε λίγες…

6 hours ago

This website uses cookies.