Στο Κοινωνικό Ιατρείο χιλιάδες ανασφάλιστοι

Έλληνες πολίτες εν μέσω κρίσης έχασαν την κοινωνική τους ασφάλιση, αφού είτε απολύθηκαν είτε έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους. Επί χρόνια πλήρωναν κανονικά τις εισφορές τους και τώρα λόγω οικονομικής αδυναμίας να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους μένουν χωρίς υγειονομική κάλυψη.

Αυτό είναι σύμφωνα με την «Καθημερινή» το βασικό προφίλ της συντριπτικής πλειονότητας των ατόμων που έχουν επισκεφτεί έως σήμερα το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής το οποίο λειτουργούν από κοινού ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών για τη στήριξη ανασφάλιστων, αστέγων και παραμελημένων κοινωνικών ομάδων του πληθυσμού.

Από την έναρξη της λειτουργίας του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής την 11η Φεβρουαρίου έως και σήμερα έχουν εξεταστεί 3.596 ανασφάλιστοι πολίτες, εκ των οποίων το μεγαλύτερο ποσοστό έλαβε και τη θεραπευτική αγωγή από το κοινωνικό φαρμακείο του ιατρείου. Ανάμεσα στους πολίτες που εξετάστηκαν είναι 1.168 παιδιά, ένώ το 10% ήταν ανασφάλιστες έγκυοι.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το 88% των ασθενών είχαν χάσει την κοινωνική τους ασφάλιση μέσα στα έτη 2010, 2011 και 2012. Το 44% είναι πρώην ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ που είχαν κάποια μικρομεσαία επιχείρηση η οποία έκλεισε και έμειναν ανασφάλιστοι λόγω οφειλών στο ταμείο τους και την εφορία. Το 46% είναι πρώην ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ που έχασαν την κοινωνική τους ασφάλιση λόγω απόλυσης ή λόγω χρόνιας ανεργίας.

πηγή: euro2day.gr

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

ΣΥΡΙΖΑ: Υποψήφιος πρόεδρος ο Γκλέτσος – «Ο Κασσελάκης δεν είχε κάνει ούτε θαλαμοφύλακας και τον βάλαμε στρατηγό»

Την υποψηφιότητα του συνοδευόμενη από 32 υπογραφές κατέθεσε ο Απόστολος Γκλέτσος κατά την διάρκεια της…

2 hours ago

ΠΑΣΟΚ: Ζητείται ελπίς

Του Αργύρη Αργυριάδη Δικηγόρου Οι εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν το ζωηρό ενδιαφέρον της κοινωνίας,…

2 hours ago

Τέμπη: Sold out η συναυλία στη μνήμη των θυμάτων

Εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια για τη συναυλία της προσεχούς Παρασκευής (11/10) στο Καλλιμάρμαρο που είναι αφιερωμένη στα θύματα της τραγωδίας…

2 hours ago

Τα εκλογικά κέντρα στο νομό Χανίων για τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΝΕ Χανίων του ΠΑΣΟΚ τα εκλογικά κέντρα που θα μπορούν να…

2 hours ago

Πολάκης: Να ξεφύγουμε από τη μικροπρέπεια των καταγγελιών και να κάνουμε προγραμματικό διάλογο

«Χαίρομαι που ο Στέφανος Κασσελάκης αποφάσισε παρά τις εισηγήσεις που είχε δεχτεί από διάφορους, να…

2 hours ago

Γεωργόπουλος: Ο Κασσελάκης μου ζήτησε να υποθηκεύσω το κτίριο της Κουμουνδούρου

Αποκαλυπτικός ήταν ο πρώην οικονομικός διευθυντής του ΣΥΡΙΖΑ Θύμιος Γεωργόπουλος ο οποίος μιλώντας στο ATTICA…

2 hours ago

This website uses cookies.