ΤΟΠΙΚΑ

Στο 3ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων το νέο βιβλίο του Νικόλα Ζηργάνου “Επιχείρηση”Νόστος””

Το αστυνομικό μυθιστόρημα Επιχείρηση «Νόστος» του Νικόλα Ζηργάνου θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων 2024, το Σάββατο 29 Ιουνίου, ώρα 9.00 μ.μ. – 10:00 μ.μ. στο Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης – Αίθουσα 2, Πλατεία Κατεχάκη, Χανιά

Ο ερευνητής δημοσιογράφος και σεναριογράφος Νικόλας Ζηργάνος, γνωστός για τις έρευνές του για το διεθνές κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας, συνομιλεί για το νέο βιβλίο του με τη Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη, δρ. Αρχαιολογίας, πρώην Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού, και τη δημοσιογράφο Μικέλα Χαρτουλάρη.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Όταν ο κορυφαίος αρχαιοπώλης στον κόσμο πεθαίνει κάτω από ύποπτες συνθήκες, ξεσπάει μια διαμάχη για το ποιος θα κληρονομήσει τις χιλιάδες αρχαιότητες αμφίβολης νομιμότητας που είχε κρυμμένες σε αποθή- κες στη Βρετανία και στην Ελβετία. Ο συνεταίρος και σύντροφός του θα εμπλακεί σε μια σκληρή αντιπαράθεση με την οικογένεια του θύματος και η διαμάχη θα συμπαρασύρει μεγάλα μουσεία και συλλέκτες.

Σε αυτή τη δίνη θα βρεθεί τυχαία ο Αλέξης Καρράς, ένας αποτυχημένος δημο- σιογράφος στα όρια της κατάθλιψης. Με την έρευνά του στα άδυτα του παγκόσμιου δικτύου αρχαιοκαπηλίας ξαναβρίσκει νόημα στη ζωή του.

Με τους δικούς του δαίμονες παλεύει και ο αδιάφθορος διοικητής της Δίωξης Αρχαιοκαπηλίας της Ασφάλειας αστυνόμος Γεωργίου. Οι δρό- μοι του Καρρά και του Γεωργίου θα συναντηθούν καθώς αναζητούν ένα χρυσό μακεδονικό στεφάνι και μια αρχαϊκή Κόρη. Όσο πλησιάζουν στον στόχο τους, τόσο βυθίζονται σε έναν κόσμο διαφθοράς, ίντριγκας και παρακμής στα μέσα ενημέρωσης, στην αστυνομία, στην πολιτική.

Η Επιχείρηση «Νόστος» είναι ένα μυθιστόρημα για την αρχαιοκαπηλία, τη σκοτεινή πλευρά της Ασφάλειας, τη διαπλοκή των λαμπερών μίντια και το ημίφως των μπαρ της Αθήνας.

Βιογραφικό του Συγγραφέα

Ο Νικόλας Ζηργάνος γεννήθηκε στα Εξάρχεια και μεγάλωσε στην Κυψέλη. Έζησε στη Ρουμανία του Τσαουσέσκου, στην Ιταλία στα «χρόνια του μολυβιού» και στο προ-μουντιαλικό Κατάρ. Είναι ερευνητής δημοσιογράφος και σεναριογράφος.

Έχει εργαστεί στις εφημερίδες Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, Εφημερίδα των Συντακτών, Καθημερινή, στους τηλεοπτικούς σταθμούς STAR και ΑΝΤ1, έχει πραγματοποιήσει δεκάδες αποστολές στα Βαλκάνια και στη Μέση Ανατολή και έχει συνεργαστεί με πολλά διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Η έρευνά του για το διεθνές κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας έχει παρουσιαστεί στο περιοδικό Έψιλον, στην Εφημερίδα των Συντακτών, στο Solomon, στους LA Times, στον The Independent, στα ντοκιμαντέρ Το κύκλωμα και Looters of the Gods, καθώς και στο βιβλίο The Medici Conspiracy των Peter Watson και Cecilia Todeschini.

Η έρευνά του συνέβαλε σε πολλούς επαναπατρισμούς ελληνικών αρχαιοτήτων, μεταξύ των οποίων και από το μουσείο Getty. Η Επιχείρηση «Νόστος» είναι το πρώ- το του αστυνομικό μυθιστόρημα.

 

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Διευρύνει το προβάδισμά της η γαλλική ακροδεξιά καθώς πέφτει αυλαία στην προεκλογική εκστρατεία

Το ακροδεξιό κόμμα Εθνικός Συναγερμός (RN) της Γαλλίας διεύρυνε το προβάδισμά του σε δημοσκόπηση που…

2 hours ago

Νέα προειδοποίηση Κ. Μητσοτάκη στα Σκόπια: Θα πρέπει όλοι να αντιλαμβάνονται τις συνέπειες των πράξεων τους

Σε νέα σαφή προειδοποίηση στη Βόρεια Μακεδονία προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έθεσε θέμα…

2 hours ago

Σύγχυση με «χαμένο» κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας των Τεμπών – Απαντήσεις ζητούν τα κόμματα

Εντολή προς στις Αστυνομικές Διευθύνσεις Πιερίας και Λάρισας, ώστε να μεταφερθεί ένα κοντέινερ της εμπορικής…

2 hours ago

Πρωτοβουλία Σφακίων ενάντια στην τοποθέτηση αιολικών ΒΑΠΕ: Τι πραγματικά συμβαίνει με τους πυλώνες υψηλής τάσης, τις ανεμογεννήτριες και την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ;

Στην τελευταία συνεδρίαση της Περιβαλλοντικής Επιτροπής της Περιφέρειας αναφέρεται με ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία ενάντια…

3 hours ago

Τους εκθέτει όλους ο Ξαρχάκος – Ακυρώνει τη συναυλία στο Αρκάδι με χορηγό την ΤΕΡΝΑ

Μια μικρή αλλά σημαντική νίκη πέτυχε το Συντονιστικό Ρεθύμνου κατά των βιομηχανικών ΑΠΕ. Η πρόσφατη…

3 hours ago

Αγωνιστικη Συνεργασια Εμπόρων Χανίων: Μονόδρομος η αγωνία για την επιβίωση των μικρών εμπόρων

"Χρειάζεται συλλογικά να διεκδικήσουμε την πλήρη κατάργηση του νόμου για την φορολόγηση όσο και την…

3 hours ago

This website uses cookies.