ΤΟΠΙΚΑ

Στ. Αρναουτάκης: «Η Περιφέρεια Κρήτης έχει στρατηγικό σχέδιο για το ελαιόλαδο» – Εγκαίνια του 9ου φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς στο Εκθεσιακό Κέντρο Αγυιάς Χανίων

«Η Περιφέρεια Κρήτης έχει στρατηγικό σχέδιο για το ελαιόλαδο», δήλωσε απόψε από τα Χανιά ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, κατά τα εγκαίνια του 9ου φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς που διεξάγεται από 23 έως και 25 Φεβρουαρίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Αγυιάς Χανίων.

Βασικοί στόχοι του συγκεκριμένου σχεδίου δράσης, όπως εξήγησε ο Περιφερειάρχης Κρήτης, είναι η προώθηση μιας διαφορετικής προσέγγισης στην ελαιοκαλλιέργεια και την παραγωγή ελαιολάδου. Η αναβάθμιση της ποιότητας σύμφωνα με τις ανάγκες της σύγχρονης νομοθεσίας αλλά και των αναγκών της αγοράς. Η αύξηση του ποσοστού τυποποιημένου ελαιολάδου, αλλά και η αύξηση των εξαγωγών του, kαθώς και η διασύνδεσή του προϊόντος με τον τουρισμό και τη γαστρονομία.

Όλα τα παραπάνω συνεχίζουν ν’ αναπτύσσονται και να ενισχύονται μέσα από τις πρωτοβουλίες της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης αλλά και το σύνολο των δράσεων που στηρίζει και αναδεικνύει η Περιφέρεια Κρήτης, όπως οι συγκεκριμένες διοργανώσεις.

«Η Κρήτη έχει τη δυναμική αλλά και τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να πρωτοπορήσει και στον τομέα παραγωγής και τυποποίησης ελαιολάδου. Μπορεί να γίνει το εργαστήρι σχεδιασμού και εφαρμογής αποτελεσματικών προγραμμάτων που θα προστατεύουν το παραγόμενο προϊόν και θα ανταμείβουν τις προσπάθειες των παραγωγών.

Σε πλήρη συντονισμό με όλους τους τοπικούς φορείς, θα εντείνουμε τις προσπάθειες μας, μέχρι να βρει το κρητικό λάδι τη θέση που του αξίζει στην παγκόσμια αγορά», υπογράμμισε ο Σταύρος Αρναουτάκης.

Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν πάνω από 10 χώρες παρουσιάζοντας νέες τεχνολογίες και μηχανήματα καθώς εταιρίες συμβουλευτικών υπηρεσιών στον τομέα του αγροδιατροφικών προϊόντων κ.α.

Μαζί πραγματοποιείται το Φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα», για την προώθηση των μοναδικών σε ποιότητα αγροδιατροφικών προϊόντων της Κρήτης και την ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας με τη στήριξη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης.

Στις 24 και 25 Φεβρουαρίου γίνεται παράλληλα και το Μελισσοκομικό Συμπόσιο, Έκθεση και Συνέδριο:  «Περί Μελισσοκομίας και Μελισσοκομικών Προϊόντων στην Κρήτη». Τα φεστιβάλ τελούν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης.

 

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Λύτρας: Η καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ για τη μη προφυλάκιση του δικηγόρου

Την εντονότατη αντίδραση της ΠΟΕΔΗΝ προκάλεσε η σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή να αφήσουν ελεύθερο με περιοριστικούς…

2 mins ago

Θεοχαρόπουλος: Παύει να ισχύει η συνεργασία του με την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-Αιχμές κατά Κασσελάκη

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος γνωστοποίησε την Δευτέρα ότι συνεργασία με την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ δεν ισχύει πλέον μετά…

4 mins ago

Σφακιά: Εκδήλωση για την Επανάσταση του 1770 και τον ήρωα Δασκαλογιάννη

Εκδήλωση του Δήμου Σφακίων για τον Εορτασμό της Επετείου της Επανάστασης του 1770 στην Κρήτη -  «Επανάσταση…

8 mins ago

Σοβαρή βλάβη στον αγωγό του Γερανίου – Ποιες περιοχές θα μείνουν χωρίς νερό

Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης έκανε γνωστό ότι, από νωρίς αύριο το πρωί, λόγω ζημιάς που…

12 mins ago

Θανατηφόρο τροχαίο στο Βάμο

Την τελευταία του πνοή άφησε στο Νοσοκομείο Χανίων ένας 19χρονος, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα σε…

13 mins ago

Ανδρουλάκης: Είμαι ανά πάσα στιγμή έτοιμος να τεθώ στην κρίση της Δημοκρατικής Παράταξης

Έτοιμος να τεθεί στην κρίση των μελών και των φίλων του ΠΑΣΟΚ οποιαδήποτε στιγμή δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας…

16 mins ago

This website uses cookies.