ΕΛΛΑΔΑ

Στ. Κασσελάκης: Η λογική της «εκδίκησης» είναι καταστροφική για Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους

«Ηλογική της “εκδίκησης” είναι καταστροφική για Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους» ανέφερε σε δήλωση σχετικά με την πολεμική σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

Αρχικά αναφέρει ότι «Αυτές τις δύσκολες στιγμές οι σκέψεις μας είναι στους λαούς του Ισραήλ και της Παλαιστίνης».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «Είναι εξαιρετικά σημαντικό να υποστηριχθεί από όλη την διεθνή κοινότητα το μήνυμα του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, που προτρέπει όλες τις πλευρές σε μέγιστη αυτοσυγκράτηση και προστασία των αμάχων σύμφωνα με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, υποστηρίζοντας, παράλληλα, κάθε δυνατή διπλωματική προσπάθεια για την αποφυγή ευρύτερης ανάφλεξης.

Η λογική της “εκδίκησης”, ανεξαρτήτως απωλειών αμάχων, στην αντιμετώπιση τρομοκρατικών επιθέσεων, την οποία ανέδειξε ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός, είναι καταστροφική για Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους».

Επιπλέον, τονίζει ότι «Σε αυτό το πλαίσιο, πρέπει να καταβληθούν συγκροτημένες διεθνείς προσπάθειες για κατάπαυση πυρός με σκοπό την επανεκκίνηση των συνομιλιών για λύση ειρηνικής συμβίωσης δύο κρατών, στη βάση των συνόρων του 1967 με τα Ανατολικά Ιεροσόλυμα πρωτεύουσα του Παλαιστινιακού κράτους».

Επιπλέον, κάνει λόγο για εγκλήματα πολέμου απο την Χαμάς αναφέροντας: «Η απόλυτα καταδικαστέα επίθεση της Χαμάς έπληξε βάναυσα την ασφάλεια Ισραηλινών και Παλαιστινίων και μαζί, αυτήν την προοπτική για επανεκκίνηση συνομιλιών. Έχουν δει το φως της δημοσιότητας αποτρόπαιες ενέργειες από τη Χαμάς, οι οποίες θα πρέπει να διερευνηθούν ως εγκλήματα πολέμου.

Η προοπτική ειρηνικής συμβίωσης δύο κρατών είχε δε, συστηματικά υπονομευθεί την προηγούμενη περίοδο από τους παράνομους ισραηλινούς εποικισμούς και τη συνεχιζόμενη κατοχή παλαιστινιακών εδαφών, καθώς και την κλιμακούμενη ένταση και τις επιθέσεις κατά παλαιστίνιων αμάχων, με μεγάλες ευθύνες του ισραηλινού κράτους».

Τέλος, ο κ. Κασσελάκης καταλήγει ότι «Σε αυτό το πλαίσιο, η Ελληνική Κυβέρνηση οφείλει να πάρει πρωτοβουλίες για στήριξη των θυμάτων του πολέμου, προσφέροντας περίθαλψη Παλαιστίνιων και Ισραηλινών τραυματιών σε ελληνικά νοσοκομεία και συντονίζοντας τη φιλοξενία οικογενειών, οι οποίες εγκαταλείπουν τις εστίες τους.

Πρέπει, παράλληλα, να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή στη βάση των σχετικών αποφάσεων του ΟΗΕ, καθώς και να σταθεί απέναντι σε εγκλήματα πολέμου ανεξαρτήτως από ποιον διαπράττονται].

tvxs.gr

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Σε προπαγανδιστικό βίντεο του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ ο «επίδοξος δολοφόνος» του Τραμπ

Σε προπαγανδιστικό βίντεο του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ εμφανίζεται ο συλληφθείς ως επίδοξος δολοφόνος του Ντόναλντ Τραμπ,…

52 mins ago

Μεγάλη προσέλευση κόσμου στο STAVROS BLUE MOON | Φωτός

Η εκδήλωση "STAVROS BLUE MOON", που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Σταυρού, συγκέντρωσε εκατοντάδες…

1 hour ago

Υπερ-αδειοδότηση, υπερ-ανάπτυξη και πρωταθλητισμός στην εγκατάσταση έργων ΑΠΕ!

Της Βάννας Σφακιανάκη O Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ) ανάρτησε στον ιστότοπό του τις…

1 hour ago

Κρήτη: Έπιασαν τους απατεώνες που εξαπάτησαν ηλικιωμένη με λάφυρο χιλιάδες ευρώ

Σε μια επιτυχημένη επιχείρηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου, εξιχνιάστηκε μια υπόθεση απάτης που είχε ως…

1 hour ago

Η ΕΛΜΕ Χανίων ενάντια σε «Εκπαιδευτικούς Ομίλους», «Μέντορες» και «Ενδοσχολικούς Συντονιστές» στα σχολεία

Η ΕΛΜΕ Χανίων καταγγέλλει την επιβολή «Εκπαιδευτικών Ομίλων», «Μέντορων» και «Ενδοσχολικών Συντονιστών» στα σχολεία, χαρακτηρίζοντας…

3 hours ago

Τεμπονέρας: “Δεν θα είμαι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ”

“Δεν θα είμαι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ” ανακοίνωσε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Διονύσης…

3 hours ago

This website uses cookies.