ΚΟΣΜΟΣ

Συγγνώμη Πούτιν για τα σχόλια Λαβρόφ περί «Εβραίου Χίτλερ» – Tόνισαν τη σημασία της 9ης Μαΐου – ημέρας νίκης της ναζιστικής Γερμανίας – για τους Ισραηλινούς και τους Ρώσους

Σε επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Ναφτάλι Μπένετ, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε συγγνώμη για τον ισχυρισμό του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ότι ο Αδόλφος Χίτλερ είχε εβραϊκή καταγωγή.

Ο Μπένετ αποδέχτηκε τη συγγνώμη του Πούτιν για τα σχόλια του Λαβρόφ και τον ευχαρίστησε για τη διευκρίνιση της στάσης του απέναντι στον εβραϊκό λαό και τη μνήμη του Ολοκαυτώματος, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γραφείο του Μπένετ.

Η διαμάχη ξεκίνησε όταν ο Λαβρόφ είπε ότι η εβραϊκή καταγωγή του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι δεν ακυρώνει τα υποτιθέμενα ναζιστικά στοιχεία της χώρας του, σε συνέντευξη που δόθηκε την Κυριακή από ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

«Λοιπόν, τι κι αν ο Ζελένσκι είναι Εβραίος;» είπε ο Λαβρόφ. «Το γεγονός δεν αναιρεί τα ναζιστικά στοιχεία στην Ουκρανία. Πιστεύω ότι ο Χίτλερ είχε και εβραϊκό αίμα. Δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Ο σοφός εβραϊκός λαός είπε ότι οι πιο ένθερμοι αντισημίτες είναι συνήθως Εβραίοι».

Οι δύο ηγέτες τόνισαν επίσης τη σημασία της 9ης Μαΐου – ημέρας νίκης της ναζιστικής Γερμανίας – για τους Ισραηλινούς και τους Ρώσους, καθώς και τη μνήμη των θυμάτων του πολέμου και του Ολοκαυτώματος.

Ο Μπένετ ανέφερε τη συμβολή του Κόκκινου Στρατού στη νίκη στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, έθεσε το αίτημα του Ζελένσκι να βρεθεί λύση στο πολιορκημένο εργοστάσιο χάλυβα Azovstal στη Μαριούπολη, όπου εκτιμάται ότι έχουν παγιδευτεί αρκετές εκατοντάδες άνθρωποι.

Ο Πούτιν είπε ότι η Ρωσία εξακολουθεί να είναι έτοιμη να παρέχει ασφαλή διέλευση αμάχων για να εγκαταλείψουν το εργοστάσιο και κάλεσε το Κίεβο να διατάξει τους Ουκρανούς μαχητές που βρίσκονται στο Azovstal να καταθέσουν τα όπλα τους.

topontiki.gr

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

«Ποτέ στη ζωή μου δεν έχω δει τέτοιο βομβαρδισμό» – Δραματική η κατάσταση στη Ράφα

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχουν αναφερθεί ότι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια ισραηλινών βομβαρδισμών στη Ράφα τη νύχτα. Ο…

35 mins ago

Ουκρανία: Αρθρο-κόλαφος πρώην αξιωματούχου των ΗΠΑ για τους «αέναους πολέμους μας»

Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι ένας πόλεμος αντιπροσώπων που δικαιολογείται ως μια προσπάθεια «αποδυνάμωσης και απομόνωσης» της…

39 mins ago

Έγραψε τον λειτουργικό ορισμό του “αντισημιτισμού” – Τώρα λέει ότι ο όρος εργαλοποιείται

Ο δικηγόρος Kenneth Stern έγραψε τον λειτουργικό ορισμό του "αντισημιτισμού", ο οποίος τώρα πιστεύει ότι…

47 mins ago

Γερμανική Κατοχή: Ο «Ποντικοβασίλης» – Κάμποι Κυδωνίας, 7 Μαΐου 1944

Του Μιχαήλ Κατσανεβάκη * Θα δανειστούμε μερικούς στοίχους από το ιστορικό δημοτικό τραγούδι, του Ποντικάκη…

55 mins ago

“… μα φέρανε τους Γερμανούς οι προδότες”: Τα γεγονότα της 8 Μαίου 1944 και η εκτέλεση 37 αγωνιστών από τους Κάμπους Κεραμιών

Τα γεγονότα στους Κάμπους στις 8 Μάη του 1941 είχε καταγράψει και ο Νίκος Καζαντζάκης…

1 hour ago

1,9 °C στο Τζερμιάδο Λασιθίου

Μονοψήφιες χαμηλότερες θερμοκρασίες σημειώθηκαν σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές της χώρας το πρωί της Τρίτης 07/05. Η ελάχιστη θερμοκρασία σημειώθηκε…

1 hour ago

This website uses cookies.