Categories: ΤΟΠΙΚΑ

Συγκέντρωση την Τρίτη στα Χανιά ως ένδειξη αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό

Συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 3 Απρίλη στις 7 το απόγευμα στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς ως ένδειξη αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό μετά τον θάνατο 16 Παλαιστίνιων πολιτών από τις σφαίρες του ισραηλινού στρατού.

Σε σχετικό κείμενο η Πρωτοβουλία Αντίστασης αναφέρει:

Για άλλη μι α φορά ο ισραηλινός στρατός κατοχής δολοφόνησε 16 άοπλους Παλαιστίνιους και τραυμάτισε χιλιάδες. Ο αδούλωτος λαός της Παλαιστίνης συνεχίζει να  χύνει το αίμα του στον αγώνα για τη Λευτεριά της πατρίδας του.  Η πάλη του αποτελεί «αγκάθι» στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ –ΝΑΤΟ, ΕΕ και γι αυτό στηρίζουν τα εγκλήματα του φασιστικού κράτους του Ισραήλ.

Συνένοχοι σ’ αυτή τη γενοκτονία  είναι όχι μόνο και οι άλλοι ιμπεριαλιστές και αραβικά καθεστώτα που υποκριτικά  «διαμαρτύρονται», αλλά και η κυβέρνηση της χώρας,  των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που έχει ανακηρύξει το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ  σε στρατηγικό εταίρο και του παρέχει γη και ύδωρ για τις στρατιωτικές του ασκήσεις ,στις οποίες συμμετέχουν και ελληνικές δυνάμεις. Τις ίδιες μέρες που οι ισραηλινοί στρατιώτες δολοφονούσαν άοπλους Παλαιστίνιους η Ελλάδα συμμετείχε σε  αεροναυτική άσκηση με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ ανοιχτά της Κρήτης και φυσικά χρησιμοποιήθηκαν οι εγκαταστάσεις του ΚΕΝΑΠ  στη ΣΟΥΔΑ.

Καταγγέλλουμε τις δολοφονικές επιθέσεις ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό. Καταγγέλλουμε  τη συνεργασία της Ελλάδας με το φασιστικό κράτος του Ισραήλ.

Έξω οι ιμπεριαλιστές απ’ την ανατολική Μεσόγειο.

Έξω οι  βάσεις. Να μην χρησιμοποιείται ο  τόπος μας σαν ορμητήριο πολέμου.

Καλούμε τον κάθε δημοκράτη –δημοκράτισσα   σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Παλαιστινιακό λαό τη ΤΡΙΤΗ,  3 ΑΠΡΙΛΗ στις 7μ.μ στην πλ. Αγοράς.

Η  ανάπτυξη αντιιμπεριαλιστικού αντιπολεμικού κινήματος ενάντια στα φιλοπόλεμα σχέδια των ιμπεριαλιστών και  τους τυχοδιωκτισμού των εξαρτημένων χωρών της περιοχής αποτελεί ζήτημα ζωής για το λαό μας.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων – Η Ευρώπη στο επίκεντρο

Για πρώτη φορά, και παρά τη μεγάλη αποχή στις ευρωεκλογές, το ζήτημα “Ευρώπη” απασχολεί έντονα…

3 hours ago

Γυάρος: Η κυβέρνηση την παραδίδει στα «νύχια» της αγοράς – Οργή από τους εξόριστους

Κάλεσμα για συμμετοχή σε παρέμβαση, στη «φιέστα» της παρουσίασης του διαγωνισμού για την μετατροπή του κτιρίου…

3 hours ago

“H εργατική τάξη πάει στην κόλαση”: Μουσική ανάγνωση στο 3ο φεστιβάλ βιβλίου Χανίων

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης, έπειτα από πρόσκληση του Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων, παρουσιάζει μια μουσική ανάγνωση βασισμένη στο βιβλίο του Ντιντιέ Εριμπόν, «Επιστροφή στη Ρενς». Το βιβλίο επιχειρούν να ζωντανέψουν με λόγια και μουσική ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και δάσκαλος υποκριτικής Ακύλλας Καραζήσης με τον Βρετανό μουσικό, συνθέτη και παραγωγό Gary Salomon. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024,…

4 hours ago

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ του Συλλόγου Επαγγελματιών Εστίασης Χανίων

Συνεδρίασε την Δευτέρα 17/6/2024 το νέο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Επαγγελματιών Εστίασης νομού Χανίων μετά και την πρόσφατη εκλογική…

4 hours ago

Ανακατασκευάζει τα πεζοδρόμια στην Αμπεριά ο Δήμος Χανίων

Συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς οι εργασίες ανάπλασης και ανακατασκευής στις κοινόχρηστες υποδομές του Δήμου Χανίων…

4 hours ago

Ισοβίτης δεν ήθελε να μεταφερθεί στις φυλακές στα Χανιά και διέλυσε το αυτοκίνητο εισαγγελέα!

Ο ισοβίτης έχει καταδικαστεί για τη δολοφονία δύο αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ και εκτίει την…

4 hours ago

This website uses cookies.