ΕΛΛΑΔΑ

Συγκλονίζει ο πιο στενός συνεργάτης της: «Ίσως το μόνο της λάθος ήταν που δεν γεννήθηκε άνδρας»

Συγκλονίζει με την περιγραφή του για τη Φώφη Γεννηματά ο Νίκος Βοσδογάνης, ο στενός της συνεργάτης επί περίπου δύο δεκαετίες.

Ο Νίκος Βοσδογάνης μίλησε στην ΕΡΤ μετά την κηδεία της Φώφης Γεννηματά, τονίζοντας, μεταξύ άλλων: «Ήθελε να μην την λυπηθεί κανείς. Ήταν μια γυναίκα δυνατή, έδινε αγάπη, έπαιρνε αγάπη».

Όπως είπε, η Φώφη Γεννηματά «αποφάσισε να ζήσει χωρίς φόβο. Αποφάσισε να αντιμετωπίσει μόνη της κάποια πράγματα, δεν τα μοιράστηκε μαζί μας, δεν γνωρίζαμε, δεν περιμέναμε… Εγώ είχα επικοινωνία την Παρασκευή και μου λέει ότι είμαι πάρα πολύ καλά. Με παρακάλεσε να δώσω στους δημοσιογράφους τα μηνύματα από τον πρωθυπουργό της Ισπανίας που της μετέφεραν από τις Βρυξέλλες και δώσαμε ραντεβού για το σπίτι να κάνουμε τις ομιλίες μας και τις δηλώσεις μας. Καθόμασταν μαζί στο ίδιο γραφείο ώρες και δουλεύαμε τα κείμενα πολλά χρόνια τώρα… Ήθελε να μην την λυπηθεί κανείς. Ήταν μια γυναίκα δυνατή, έδινε αγάπη, έπαιρνε αγάπη».

Και συνέχισε λέγοντας: «Μας προστάτευε η Φώφη Γεννηματά, αλλά εμείς θα θέλαμε να ξέρουμε. Θα θέλαμε να γνωρίζουμε και να είμαστε κοντά της».

«Η Φώφη Γεννηματά θα μπορούσε να είναι πιο ψηλά, έδινε μάχες και δεν της χαρίστηκε κάτι. Η Φώφη Γεννηματά κέρδισε μάχες που ήταν χαμένες. Πήρε μια υπερνομαρχία που δεν ήθελε να τη διεκδικήσει κανείς, πήρε ένα κόμμα που δεν το ήθελε κανείς και τα κατάφερε να σταθεί ξανά στα πόδια του. Κέρδιζε πολύ από την προσωπική επαφή, κέρδιζε από όποιον άνθρωπο τη συναντούσε. Τον κέρδιζε. Έτσι λοιπόν λιθαράκι – λιθαράκι τα καταφέραμε. Αλλά η Φώφη Γεννηματά δεν ήταν μόνο το χαμόγελο, αυτή τη στιγμή έχει αφήσει στο κόμμα ένα συναίσθημα που πλημμυρίζει και είναι μεγάλη πολιτική παρακαταθήκη, αλλά έχει αφήσει και μια δουλειά, είμαστε η παράταξη που έχει προτάσεις σε όλα τα επίπεδα. Ίσως το μόνο της λάθος ήταν που δεν γεννήθηκε άνδρας, το οποίο φυσικά δεν το μετάνιωσε γιατί υπερασπίστηκε τη γυναικεία ταυτότητα. Θα ήταν πολύ πιο ψηλά έτσι όπως λειτουργεί η πολιτική. Κι εγώ το λέω και το εννοώ ότι ήταν ένας άγγελος μέσα στην κόλαση της πολιτικής», σημείωσε ακόμη.

Και κατέληξε λέγοντας:

«Η Φώφη ξεκίναγε να δουλεύει όταν κουραζόμασταν εμείς, δεν κουραζόταν ποτέ. Ζήτησε για πρώτη φορά στα 20 χρόνια, όταν κάναμε το πρόγραμμά της για την εκστρατεία της προεδρίας, λίγες μέρες πριν μπει στο νοσοκομείο μία μέρα να ξεκουραστεί. Δεν το είχε ζητήσει ποτέ… μια μέρα να ξεκουραστεί»…

 

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Απατεώνες προσπάθησαν να εξαπατήσουν 80χρονη υποδυόμενοι γιατρούς – Ζήτησαν 80.000 ευρώ

Σε νέο περιστατικό τηλεφωνικής απάτης προχώρησαν απατεώνες στα Χανιά, με θύμα μια ηλικιωμένη γυναίκα 80…

12 hours ago

Σε ύφεση η φωτιά που ξέσπασε στην Ασή Γωνιά Χανίων

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία το μεσημέρι του Σαββάτου, όταν παρατηρήθηκαν πυκνοί καπνοί στην περιοχή…

12 hours ago

Βιασμός 5χρονου: «Μαμά άμα σου πω την αλήθεια, θα με αγαπάς ακόμα;» – Τη Δευτέρα η δίκη γονιών και εκπαιδευτικών

«Μαμά άμα σου πω την αλήθεια, θα με αγαπάς ακόμα;». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια…

12 hours ago

Τσιτσιπάς: Προπονείται ξανά με τον πατέρα του μετά το επεισόδιο μεταξύ τους – «Μου ζήτησε πολλές συγγνώμες, είναι καλό παιδί»

Ο πατέρας του πρωταθλητή τενίστα Στέφανου Τσιτσιπά, προχώρησε σε αποκαλύψεις σχετικά με τις σχέσεις τους μετά…

12 hours ago

Σχιζοφρένεια: Εγκρίθηκε το πρώτο φάρμακο για την πάθηση μετά από 30 χρόνια – Δεν μεταβάλλει τα επίπεδα ντοπαμίνης

Για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ ενέκρινε…

12 hours ago

Απ’ τον Ελευθέριο Βενιζέλο, στο σημερινό μίζερο Κέντρο

Του Δημήτρη Μηλάκα Η αποδιοργάνωση του κεντρώου πολιτικού χώρου στην Ελλάδα εκδηλώθηκε αστραπιαία μετά το…

14 hours ago

This website uses cookies.