ΕΛΛΑΔΑ

Συγκλόνισε η Μαρία Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο – Μην επιτρέψετε να μείνει ατιμώρητο το έγκλημα | Βίντεο

Καταχειροκροτήθηκε η Μαρία Καρυστιανού, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καλεσμένη στη συνεδρίαση της πολιτικής ομάδας της Αριστεράς – The Left, μετά από πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστα Αρβανίτη.

Η Μαρία Καρυστιανού, μεταξύ άλλων, κατηγόρησε την κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι είναι εμπλεκόμενη στο διπλό έγκλημα στα Τέμπη και προσπαθεί να γλιτώσει των ευθυνών της.

Παράλληλα, ενημέρωσε τους ευρωβουλευτές για το περιεχόμενο της επιστολής που έχει αποστείλει στην πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και την πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσολα, στην οποία εγείρει θέμα για την ανάληψη του χαρτοφυλακίου Μεταφορών της Κομισιόν από τον Απόστολο Τζιτζικώστα.

Εμφανώς συγκινημένη, η Μαρία Καρυστιανού, ζήτησε από τους ευρωβουλευτές να μην επιτρέψουν να μείνει το έγκλημα των Τεμπών ατιμώρητο το έγκλημα.

«Το να ζούμε μαζί με τους ατιμώρητους υπεύθυνους για τον χαμό των παιδιών μας, είναι κάτι που δεν αξίζει σε κανέναν να βιώσει πλέον του θανάτου του παιδιού του. Μην το επιτρέψετε» ανέφερε χαρακτηριστικά, με τους παρόντες να τη χειροκροτούν.

Η πρόεδρος του Συλλόγου «Τέμπη 2023» έκανε λόγο για «αδιανόητη κυβερνητική παρέμβαση στον χώρο του συμβάντος, αμέσως μετά ώστε να μην μπορέσουμε να διερευνήσουμε τα αίτια της έκρηξης που έκαψε 30 ανθρώπους ζωντανούς».

Παράλληλα πρόσθεσε «για ποιο λόγο να εμπλακεί μία κυβέρνηση και να καταστρέψει σημαντικά στοιχεία; Αυτή η κυβέρνηση είναι σίγουρα εμπλεκόμενη και στα δύο εγκλήματα και προσπαθεί να γλιτώσει των ευθυνών της», ενώ τόνισε χαρακτηριστικά ότι «θα μάθουμε την αλήθεια για τα αίτια πρόκλησης του θανατηφόρου δυστυχήματος στη χώρα μας; Υπάρχει ολοφάνερη προσπάθεια χειραγώγησης του Ευρωκοινοβουλίου με σκοπό την αποφυγή των ευθυνών και της τιμωρίας».

Επίσης, έκανε λόγο για μεγάλη πληγή της ασυλίας των πολιτικών στη χώρα μας, λέγοντας ότι πρόκειται για τον « λόγος διαιώνισης της διαφθοράς και έλλειψης καταλογισμού ευθυνών, καθώς έχει καταλήξει να χρησιμοποιείται αποκλειστικά ως ασπίδα προστασίας των υπόλογων υπουργών απέναντι στη δικαιοσύνη. Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός του διορισμού των ανώτατων δικαστικών από την κυβέρνηση, οδηγεί σχεδόν πάντα σε αθώωση ή αρχειοθέτηση όλων των υποθέσεων που αφορά πολιτικά πρόσωπα».

 

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Μόνιμη Πυροσβεστική Υπηρεσία στις Βουκολιές ζητά η Σέβη Βολουδάκη

Η βουλευτής Χανίων, Σέβη Βολουδάκη, κατέθεσε εκ νέου σήμερα ερώτηση στον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και…

58 mins ago

Με μια βραδιά για το κρητικό κρασί έριξε “αυλία” το 14ο Φεστιβάλ “Γη Πολιτισμός, Τουρισμός” στον Δήμο Πλατανιά

Μια μεγάλη γιορτή για τα τοπικά μας προϊόντα πραγματοποιήθηκε το  Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, στην πλατεία του…

59 mins ago

Νέα προγράμματα φιλαναγνωσίας για μαθητές Νηπιαγωγείου, Δημοτικού και Γυμνασίου από τις Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων

Εστιάζοντας στα παιδιά και στους εφήβους του Δήμου Χανίων, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων συνεχίζει τα προγράμματα φιλαναγνωσίας και δημιουργικής απασχόλησης…

59 mins ago

Σοβαρό περιστατικό σχολικής βίας στα Χανιά

Ένα σοβαρό περιστατικό σχολικής βίας σημειώθηκε χθες το μεσημέρι σε ΕΠΑΛ της Δ.Ε. Ελευθερίου Βενιζέλου,…

1 hour ago

Σπιτικές προτάσεις

Ρολό κιμά Παίρνομε πέντε φύλλα του μπακλαβά, τα βουτυρώνομε. Ψήνομε τον κιμά, περίπου μισό κιλό,…

1 hour ago

Επείγουσα προσγείωση αεροσκάφους της Aegean από τα Χανιά στο Ηράκλειο

Ένα αεροσκάφος της Aegean Airlines που εκτελούσε την πτήση Α3 339 από τα Χανιά προς…

1 hour ago

This website uses cookies.