ΕΛΛΑΔΑ

Συλλάβανε τον “ιπτάμενο παπά” της Χίου – Πρόστιμο 5.000 ευρώ και δικαστήριο στις 3 Δεκεμβρίου | Φωτός

Σε τακτική δικάσιμο στις 3 του ερχόμενου Δεκεμβρίου παραπέμφθηκε να δικαστεί μετά την απολογία του στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου, ο ιερέας του Ναού της Ευαγγελίστριας της πόλης της Χίου, ο οποίος συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου (18/04) μετά την πρωινή θεία λειτουργία στο Ναό την οποία πραγματοποίησε με ανοιχτές πόρτες.

Παραβιάζοντας δηλαδή σύμφωνα με το κατηγορητήριο την πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου περί απαγόρευσης συναθροίσεων για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού.

Επίσης στον ιερέα επιβλήθηκε και διοικητικό πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ.

Σε τακτική δικάσιμο στις 5 του ερχόμενου Νοεμβρίου παραπέμφθηκε να δικαστεί και μια γυναίκα που συνελήφθη στην ίδια Εκκλησία κατηγορούμενη για επίθεση και εξύβριση αστυνομικών οργάνων.

Όπως είναι γνωστό το Μεγάλο Σαββάτο, έξω από το Ναό της Ευαγγελίστριας Χίου προσήχθη και στη συνέχεια συνελήφθη γυναίκα η οποία αποπειράθηκε να μπει στο Ναό της ώρα που πραγματοποιείτο η λειτουργία της πρώτης Ανάστασης και οι πόρτες ήταν ανοιχτές. Η γυναίκα ήθελε να μπει μέσα στο Ναό αλλά εμποδίστηκε από αστυνομικούς, που βρισκόταν εκεί εξηγώντας και σε άλλους πολίτες που είχαν προσέλθει δεδομένων των ανοικτών θυρών του ναού και των μεγαφώνων που είχαν τοποθετηθεί έξω από αυτόν, ότι δεν επιτρέπεται η είσοδος.

Στο επεισόδιο επενέβη ο ιερέας του Ναού που βγήκε έξω από αυτόν, κατηγορώντας κυβέρνηση και Ιεραρχία για το κλείσιμο των εκκλησιών και το επεισόδιο. Ακολούθησε η προσαγωγή και του ιερέα του Ναού η οποία και στη συνέχεια μετετράπη σε σύλληψη με την κατηγορία της παράβασης των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Όπως έγινε γνωστό το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος ανακοίνωσε την αντικατάσταση του ιερέα για το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου από τον Πρωτοσύγκελο της Μητρόπολης Χίου.

Ποιος είναι ο “ιπτάμενος παπάς” της Χίου

Με τον μοναδικό του τρόπο ο π. Χριστοφόρος Γουρλής, ο αγαπημένος ιερέας της Χίου, βγαίνει με άλμα από τον ιερό ναό και σκορπά στον αέρα φύλλα δάφνες στους πιστούς την ώρα που οι πολυέλεοι της εκκλησίας πηγαινοέρχονται και τα στασίδια σείονται κατά την τελετή της Ανάστασης.

Η φήμη του π. Χριστοφόρου είχε φθάσει πολύ μακρύτερα από την Ελλάδα αφού είναι χαρακτηριστικό ότι στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Ευαγγελίστριας έχουν φθάσει ακόμη και τηλεοπτικά συνεργεία από την Αυστραλία.

Φέτος πάντως, ο “ιπτάμενος παπάς” δεν έκανε κανένα άλμα…

Δείτε βίντεο από προηγούμενες χρονιές:

ΑΠΕ – ΜΠΕ

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Άρθρο Πάνου Χαρίτου: Από τη Γάζα στο Ιράν – 365 μέρες πολέμου

Μια ψύχραιμη αποτίμηση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα, μέσα από τη…

48 mins ago

Συνέντευξη Πέτρου Παπακωνσταντίνου: Μεταφασισμός – Ζούμε καταστάσεις που δεν ζήσαμε ούτε τη δεκαετία του ’30

ακροδεξιά δεν θα είχε φτάσει ως εδώ χωρίς την ανοχή και τη συνενοχή σε κάποιες περιπτώσεις…

52 mins ago

Πέτρος Παππάς: Ζήτησε την τιμωρία φαντάρου που μίλησε σε αντιπολεμική διαδήλωση

Την τιμωρία του στρατιώτη που μίλησε στην αντιπολεμική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Αθήνα, ζήτησε ο  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πέτρος Παππάς, προκαλώντας την έντονη αντίδραση…

52 mins ago

Στον απόηχο των εξαγγελιών του κ. πρωθυπουργού

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Σαράντα πέντε μάστοροι κι εξήντα μαθητάδες... έτσι λέει ο μύθος…

1 hour ago

Εκδήλωση για τη ζωή και το έργο του Γιώργη Ψυχουντάκη

Το Ιστορικό Αρχείο Κρήτης και η Περιφέρεια Κρήτης- Περιφερειακή Ενότητα Χανίων διοργανώνουν την Κυριακή, 13…

1 hour ago

«Ωδή στις Τέχνες»: Νέες παράλληλες εκδηλώσεις στο πλαίσιο της έκθεσης «Νelly’s – Συλλογή Κρασάκη»

Συνεχίζονται οι πολιτιστικές δράσεις της Δημοτικής Πινακοθήκης Χανίων με τίτλο «Ωδή στις Τέχνες» με τρεις…

1 hour ago

This website uses cookies.